Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. júla 2017, 20:52
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Lúčnica sa na bratislavskej stanici nádherne lúčila so svojím lídrom Štefanom Nosáľom. Cestujúci pri ich speve strácali reč

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Cestujúci boli veľmi milo prekvapení.

Slovensko začalo pred pár dňami smútiť a smútok veľkú časť z jeho obyvateľov ešte stále neprechádza. Navždy sa s nami rozlúčila legenda v podobe Štefana Nosáľa, ktorý dlhé roky stál na čele tradičného folklórneho súboru Lúčnica, a jeho zverenci a zverenkyne sa rozhodli zaspomínať na svojho lídra návštevou Tatier po dlhých 30 rokoch. Do našich veľhôr sa vybrali z bratislavskej stanice, kde si pred nástupom do vlaku pre prítomných cestujúcich pripravili aj krátku hudobnú vložku.

Členovia Lúčnice na sebe síce nemali tradičné slovenské kroje, pretože ich vymenili za čierne tričká z úcty k zosnulému pánovi Nosáľovi, ale z ich hudobného talentu im nič neubudlo. Aj keď na stanici z úcty ani netancovali, s ľudovou piesňou Kopala studienku okamžite vyčarili úsmevy na tvárach cestujúcich a niektorých prekvapili natoľko, že len bez slova stáli a kochali sa tým, na čo môžeme byť právom hrdí. Už zajtra Lúčnica vystúpi na Kriváň a nasledujúce dni potom strávi napríklad pri Štrbskom plese, kde si ich umenie môžeš prísť vychutnať aj ty.

Domov
Zdieľať
Diskusia