Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2017, 11:27
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Evgeniy je najhľadanejší hacker na svete. Z bankových účtov nakradol milióny a dnes si užíva luxusný život

TECH FBI RUSKO
Uložiť Uložené

Ak ho FBI pomôžeš chytiť, čaká ťa poriadne tučná odmena.

Pod palcom vraj má ozrutnú sieť infikovaných osobných počítačov, do ktorých získal neobmedzený vzdialený prístup, čo mu umožňuje nepozorovane prevádzať peniaze z iných bankových účtov na tie svoje. Počas kariéry stihol týmto nekalým spôsobom zarobiť stovky miliónov dolárov, takže si v súčasnosti žije skutočne nad pomery. Nie, teraz sa tu nebavíme o tuctovom hackerovi z detskej izby, ale o tom najlepšom z tých najlepších, za ktorého je navyše už pomerne dlho vypísaná celkom slušná odmena - rovné tri milióny. Prečo je ale pre americkú FBI tak cenný?

33-ročný Rus s menom Evgeniy Mikhailovich Bogachev nielenže vykráda účty po celom svete, prevažne však v Spojených štátoch amerických, podľa webu nytimes.com údajne spolupracuje aj s ruskými tajnými službami, ktorým pomáha s digitálnou špionážou. Agentom poskytuje spomínanú sieť, pozostávajúcu z niekoľkých miliónov nakazených počítačov, a tí ju zase využívajú na sledovanie vybraných osôb v akomkoľvek kúte sveta, aby tak celkom šikovne predišli potenciálnym problémom, ak by na nich náhodou prišli a snažili sa ich vystopovať.

Tajné služby mu za ochotu kryjú chrbát a nevylučuje sa ani to, že práve on stál za niekoľkými významnými únikmi citlivých informácií, ktoré sa mohli nejedenkrát objaviť aj na kontroverznom wikileaks.org. Medzi jeho najznámejšie softvérové diela patrí známy počítačový malvér GameOver Zeus, prostredníctvom ktorého dokázal bez akejkoľvek stopy obchádzať sofistikované zabezpečenie bánk, a to niekoľko rokov po sebe.

Odporúčané
Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok 15. marca 2024, 13:47

Šikovný Evgeniy si preto dnes užíva nesmierny materiálny luxus v podobe enormne drahých automobilov či moderných jácht, s ktorými údajne brázdi po hladine Čierneho mora. Taktiež sa povráva, že v zahraničí vlastní drahé obytné nehnuteľnosti vrátane víl stojacich vo Francúzsku. Na zmenu identity používa viacero ruských pasov s rôznymi menami a ďalšími osobnými informáciami, pretože by po opustení domovskej krajiny mohol veľmi rýchlo skončiť za mrežami. Pokiaľ je na území Ruskej federácie, nejaká deportácia do USA hackerovi určite nehrozí, keďže tieto dve krajiny nemajú žiadnu dohodu o vydávaní kriminálnikov.

Domov
Zdieľať
Diskusia