Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2017, 16:18
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Revolúcia vo futbalových Majstrovstvách sveta. Už o pár rokov sa dočkáme nezvyčajného počtu tímov

ŠPORT FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Cieľom je poskytnúť možnosť kvalifikovať sa aj pre ďalšie krajiny a skupinové boje majú kvôli svojej dôležitosti priniesť viacej zážitkov z hry.

Futbal, najpopulárnejší šport na svete, si získal obľubu takmer všade. Ako býva pravidelným zvykom, každé štyri roky sa koná najsledovanejšia športová udalosť sveta, a to Majstrovstvá sveta vo futbale - sviatok pre mnohých chlapov i ženy dokáže vždy zaplniť štadióny, titulky novín či pritiahnuť desiatky miliónov fanúšikov i nadšencov k televíznym obrazovkám či internetovým prenosom. Slovensko si účasť na tomto vrcholnom podujatí vybojovalo počas svojej samostatnosti iba jeden raz, konkrétne v roku 2010, kedy sa šampionát konal v exotickej Juhoafrickej republike a naši futbalisti zaknihovali úspech postupom do osemfinále, kde však podľahli Holandsku. Čo je však v danej oblasti dnes novinkou číslo jeden?

Odpoveď je jednoduchá, a to oznámenie týkajúce sa zmeny počtu účastníkov. Z pôvodných 32 krajín sa kapacity rozšíria až na 48, čo je nárast o 16 nových miesteniek. Krajiny budú rozdelené do šestnástich trojčlenných skupín, z ktorých vždy postúpia prvé dve, tretia (teda posledná) vypadne. Novinka vojde do platnosti až počas Majstrovstiev sveta vo futbale v roku 2026, čo znamená, že najbližšie dva turnaje v Rusku (2018) a Katare (2022) budú fungovať ešte po starom.

A nám nezostáva na záver nič iné, ako sa spýtať na váš názor.

Anketa:
Páči sa vám rozšírenie Majstrovstiev sveta vo futbale na 48 krajín?
Áno
Nie
Áno
55 %
Nie
45 %
Domov
Zdieľať
Diskusia