Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. januára 2017, 16:48
Čas čítania 0:00
Tibor P.

Slovenský pilot spôsobil v Kanade poriadny malér. Opitý odpadol v kokpite lietadla a skončil za mrežami

ZAUJÍMAVOSTI ALKOHOL LIETADLO NOVÝ ROK SILVESTER SLOVENSKO
Uložiť Uložené

V krvi mu namerali 0,8 promile.

Byť pilotom je pre mnohých chlapcov vysnívaným povolaním, no prísnymi zdravotnými prehliadkami a náročným výcvikom prejde len veľmi malé množstvo. O tom, čo so sebou toto atraktívne povolanie prináša a čím všetkým si musí uchádzač prejsť, sme sa pred niekoľkými mesiacmi rozprávali s jedným z nich. V uplynulých hodinách svetové denníky obletela správa, že 37-ročný slovenský pilot, ktorý pracuje v Kanade, odpadol v kokpite lietadla, na ktorého palube sa nachádzala bezmála stovka ľudí, vrátane šiestich členov posádky. Väčším problémom však bolo, že mu dve hodiny po odpadnutí namerali v krvi 0,8 promile alkoholu, čo predstavuje približne trojnásobné množstvo nad povoleným limitom. 

Pilot mal pôvodne namierené z kanadského Calgary do mexického Cancúnu, s medzipristátiami v Regine a Winnipegu. No namiesto toho skončil zatknutý a v policajnej cele. Leteckej spoločnosti Sunwing táto negatívna reklama určite neprospeje. S problémom sa vedenie spoločnosti vysporiadalo pomerne rýchlo - lietadlo napokon odletelo, kedže sa podarilo na poslednú chvíľu zabezpečiť náhradného pilota. Zadržaného Slováka už stihli obviniť z prevzatia zodpovednosti nad lietadlom v nespôsobilom stave.   

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Podľa slov jedného z policajných dôstojníkov by pilot pri súčasných bezpečnostných opatreniach za daných okolností nebol schopný odletieť a už vôbec nie prevziať plnú zodpovednosť a kontrolu nad strojom. Zdá sa, že niekto s oslavami príchodu nového roka začal predčasne a na veľmi  nevhodnom mieste - incident sa totiž odohral počas Silvestra, v ranných hodinách tamojšieho času. 

Slovenský pilot spôsobil v Kanade poriadny malér. Opitý odpadol v kokpite lietadla a skončil za mrežami
Zdroj: upload.wikimedia.org
Domov
Zdieľať
Diskusia