Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
5. novembra 2016, 14:18
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Jägermeister oslavuje 3 milióny predaných fliaš na Slovensku a v Česku

REFRESHER
Uložiť Uložené

Neprestávajte loviť jedinečné zážitky, ktorých súčasťou je už niekoľko rokov aj ľadovo namrazený Jägermeister.

Jägermeister, najpredávanejší bylinný likér na svete a od roku 2014 jednotka medzi importovanými liehovinami v Českej republike aj v roku 2016 zvýšil svoj náskok pred konkurenciou. Objem predajov značky v tomto roku narástol v Česku a na Slovensku takmer o 30 % oproti minulému roku a v dnešných dňoch značka oslavuje predaj svojej 3-miliontej fľaše v týchto dvoch malých krajinkách.

„Do konce roku očekáváme téměř 3,4 milionu prodaných lahví (70cl). Firma navíc skrze Jägermeister svým výsledkem výrazně upevňuje prvenství v prodeji importovaných lihovin u nás i na Slovensku. Žádná další větší značka z našeho portfolia nezaznamenala takový růst jako právě naše černé zlato,” říká Jiří Štětina, Zone director pre strednú a juhovýchodnú Európu a riaditeľ firiem Rémy Cointreau Czech Republic a Rémy Cointreau Slovakia, ktorá Jägermeister v Československu exkluzívne distribuuje. „Poptávka po Jägermeisteru letos opět předčila naše očekávání. Nyní se chystáme na Vánoce, které jsou tradičně nejsilnější sezónou prodeje lihovin,“ dodává k tomu Jiří Štětina.

Jägermeister oslavuje 3 milióny predaných fliaš na Slovensku a v Česku
Zdroj: jagermeister.cz

Jägermeister vo svete

Čísla predajov Jägermeisterov postavili český trh do popredia aj globálného záujmu o nemecký likér, ktorý začína doťahovať výsledky najpredávanejších tamojších vyrábaných liehovin - Fernetu či Becherovky. Podľa posledných ukazovateľov by predaje roku 2015 na českom trhu mali prekonať predaje značky Jägermeister v Kanade, čím by Česká republika obsadila svetovo siedmu priečku„Pokud bych ale sečetl naše prodeje Jägermeisteru v Česku i na Slovensku, skočil by Jägermeister na pátou pozici světového trhu před Itálii a Maďarsko,” počítá Jiří Štětina.

Jägermeisteru k úspechu pomohli tri veci. Za prvé to bol dôraz na perfektné servírovanie pri ideálnej teplote mínus 18 ˚C a výborné pokrytie takzvanými tap mašinami v baroch po celej republike. Za druhé je treba určite spomenúť precíznu prácu v maloobchodoch. Za tretie spolupráca s mnohými subkultúrami, napríklad v adrenalínových športoch, hudobnej scéne aj v umení. Vďaka ich osobnostiam sa podarilo osloviť širšiu skupinu mladých ľudí vo veku 18-30 rokov, ku ktorým by sa cesta bežným spôsobom hľadala určite dosť náročne.

Jägermeister v roku 2016                                                                                  

  • V Českej republike s medziročným 30 % nárastom
  • Navyšuje náskok na čele importovaných liehovín
  • Na konci kalendárneho roku bude 5. najpredávanejšia liehovina v ČR
  • Na Slovensku predeje medziročne narástli o 26 %
  • Jägermeister sa posúva zo 17. na 13. miesto mezi všetkými liehovinami predanými v SR
  • Na konci kalendárneho roku bude 6. najpredávanejšia importovaná liehovina v SR
Jägermeister oslavuje 3 milióny predaných fliaš na Slovensku a v Česku
Zdroj: jagermeister.cz
Domov
Zdieľať
Diskusia