Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2016, 13:19
Čas čítania 0:00
Marek R.

Obdivuhodné výkony z paralympiády. Až štyria hendikepovaní atléti prekonali v behu na 1500 metrov víťazný čas z olympiády

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Hendikepovaní športovci ukázali väčšiu vôľu po víťazstve ako tí zdraví.

V auguste sme si mohli užívať mnoho obdivuhodných výkonov na olympiáde v Riu a medzi zlatými medailistami sa ocitol aj americký bežec v behu na 1500 metrov, Matthew Centrowitz. V tomto preteku však najväčšiu úlohu hrala taktika, tempo bolo naozaj nízke a niet sa čo čudovať, že výsledný víťazný čas 3:50,00 bol najpomalší od roku 1932.

Keby sme víťazný čas Centrowitza premietli do včerajšieho závodu hendikepovaných atlétov na paralympiáde, americký bežec by skončil dokonca až na piatom mieste. Teda až štyria atléti, ktorí majú problémy so zrakom a súťažia tak v kategórii T13, dokázali prekonať zlatý olympijský čas od úplne zdravých športovcov. Vôbec netaktizovali, ale okamžite sa vydali splniť si olympijský sen a presne tak to má byť.

Z prvého miesta sa v čase 3:48,29 radoval Abdellatif, ktorý vylepšil svetový rekord o 65 stotín sekundy a celkovo sme tak videli najlepšiu 1500-ku všetkých čias. Druhý skončil Etiópčan Tamiru Demisse, ktorý takisto prekonal dovtedajší svetový rekord v kategórii T13 a tretí prišiel do cieľa Keňan Henry Kirwa.


Domov
Zdieľať
Diskusia