Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. augusta 2016, 13:29
Čas čítania 0:00
Marek R.

Michael Phelps si ide svoje. Ďalším triumfom prekonal rekord starý 2168 rokov

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Chodiaca legenda.

Má už 31 rokov, no stále mu nestíhajú ani oveľa mladší kolegovia. Michael Phelps je jednoducho fenomén nielen plávania, ale športu ako takého a na olympiáde sa môže pochváliť už neskutočnými 22 zlatými medailami, čo z neho robí v tomto smere suverénneho rekordéra. Napriek tomu mu však jeden pradávny rekord v počte zlatých kovov nepatril, keďže Leonidas z Rodosu si v dávnych časoch taktiež robil so svojimi súpermi, čo sa mu zachcelo a pred 2168 rokmi stanovil úctyhodný rekord, keď v individuálnych závodoch získal 12 prvých umiestnení, no tento rekord mu už od dnešného dňa nepatrí.

Michael Phelps totiž zvíťazil v ďalšom závode na tohtoročnej olympiáde vo finále na 200 m polohové preteky, získal svoj neskutočný 13. individuálny titul pod piatimi kruhmi a viac ako 2000 rokov starý rekord je tak prekonaný chodiacou legendou plávania. Phelps prekonal, samozrejme, aj ďalšie rekordy, najskôr teda vylepšil svoj, keď má z olympiády už 22. zlato, potom sa radoval zo zlata 12 rokov na to, ako získal svoje prvé, čo sa taktiež nikomu nepodarilo udržať si takúto vysokú výkonnosť v tak dlhom časovom úseku, rovnako sa stal aj najstarším plavcom, ktorý získal zlato. Michael Phelps je jednoducho obrovský pojem a môžeme byť radi, že sme svedkami jeho majstrovstva. 

Domov
Zdieľať
Diskusia