Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2016, 15:23
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Záleží vám na profilovej fotografii? Algoritmus z nej dokáže zistiť vašu inteligenciu

TECH FACEBOOK
Uložiť Uložené

Tak trochu trúfalé vyjadrenie, no nie?

Čo vás ako prvé upúta na osobe, ktorú nepoznáte, avšak sa prepracujete k jej profilu na sociálnej sieti? Pravdepodobne to budú nejaké tie základne údaje, záujmy v rôznych oblastiach (pokiaľ ich má sprístupnené pre ostatných) a jednoznačne profilová fotografia. Čo všetko však dokáže profilovka prezradiť a mali by užívatelia dbať na to, ako sa prezentujú na internete? O tom, či je vhodné verejne zdieľať celé knižnice fotografií alebo sa radšej ulakomiť na jednu profilovú fotografiu a viac sa zdržiavať nahrávaniu súkromných záberov sa však radšej baviť nejdeme.

Vedci z centra psychometrie na Unverzite Cambridge zaoberajúci sa skúmaním psychických javov v rámci pomocnej disciplíny dôležitej časti psychológie - psychodiagnostiky, údajne prišli s algoritmom, na základe ktorého možno odhaliť inteligenciu osoby len z jej profilového obrázku. Možno ste po otvorení článku zostali tak trochu skeptickí, no ako sa ukazuje medzi fotografiou a inteligenciou človeka skutočne existuje aké-také prepojenie. Predsa len, záleží iba od vás ako sa budete prezentovať verejnosti.

Algoritmus spolu s IQ testom bol aplikovaný na 1 122 užívateľoch, pričom berie do úvahy viacero aspektov, napríklad ako sa osoba tvári pred objektívom, aké oblečenie zvolila, či je na fotke spolu s priateľmi a podobne. Na druhú stranu, to, či máte nasadená okuliare alebo sa usmievate, sa považuje za takmer nulový indikátor, ktorý o vás veľa nehovorí. A ako sa teda inteligentný človek prezentuje? Podľa vedcov by ste mali na fotografii vystupovať iba vy. Dôležité je byť centrom pozornosti, s čím súvisí jednoznačne rozostrené pozadie alebo také, ktoré nebude pútať diváka viac, než je vhodné. Spomína sa tiež použitie zelených odtieňov a zároveň vyvarovanie sa červenej, fialovej a ružovej. Celú štúdiu môžete nájsť tu

Záleží vám na profilovej fotografii? Algoritmus z nej dokáže zistiť vašu inteligenciu
Zdroj: www.techspot.com
Anketa:
Považujete za dôležité dbať na typ vašej profilovej fotografie?
Áno
Nie
Zámerne mám odstránenú profilovú fotografiu
Áno
56 %
1337 Hlasov
Nie
32 %
754 Hlasov
Zámerne mám odstránenú profilovú fotografiu
12 %
277 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia