Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2016, 18:42
Čas čítania 0:00
Marek R.

Hamšíkova paráda a Ďurišova hlavička znamenajú, že Slovensko vyhráva po polčase nad majstrami sveta!

ŠPORT FUTBAL SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

V skupine padli majstri Európy a v prípravnom zápase zatiaľ vyhrávame aj nad majstrami sveta.

Slovenský hokej ide posledné roky dole vodou a do popredia sa tlačí futbal. Historický postup na majstrovstvá sveta v roku 2010, o pár dní si prvýkrát zahráme aj európsky šampionát a pri ceste do Francúzska, vrátane priateľských zápasov, sme porazili Španielsko, Ukrajinu, Švajčiarsko, Island či Česko.

Tieto výsledky sú jasným dôkazom, že slovenský futbal ide naozaj hore a dnes to mohli chalani dokázať v prípravnom zápase proti majstrom sveta. Samozrejme, Nemci boli v prvom polčase lepším tímom, hrá sa však na góly a tých dali Slováci viac. Skóre zápasu síce otvoril z pokutového kopu po faule Kucku nemecký útočník Mario Gomez, v závere prvej 45-minútovky sa však diali zázraky. Najskôr sa spoza šestnástky krásne oprel do lopty Marek Hamšík, ktorý nedal brankárovi Lenovi šancu. Tu to však neskončilo. Slovensko dostalo možnosť rohového kopu, ku ktorému sa postavil Vladko Weiss, na hranicu päťky si razantne nabehol Ďuriš a Slovensko tak otočilo skóre zápasu a po prvom polčase vedie nad Nemeckom 1:2.

Na toto sa dá pozerať stále

Je to neuveriteľné, no vyhrávame nad Nemeckom 1:2!

Druhý polčas sa začal s niekoľkominútovým oneskorením, keďže v Augsburgu vyčínalo počasie a druhá 45-minútovka priniesla namiesto futbalu vodné pólo. Slovenskí futbalisti v nej pridali ešte ďalší gól, keď Kucka prekonal ter Stegena, ktorý pochybil a Slovensko tak zdolalo Nemecko na ich pôde 1:3!

Späť
Zdieľať
Diskusia