Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. mája 2016, 16:43
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Legendárna vyklápačka RAZR od Motoroly sa vráti s modernou výbavou a Androidom

TECH VIDEO
Uložiť Uložené

Elegantný telefón z roku 2004 údajne čaká veľký comeback.

Keď pred necelými dvanástimi rokmi prišiel z USA mobilný telefón so supertenkým a vyklápacím telom z hliníku a dvomi displejmi, nikto sa nedokázal vynadívať. V tej dobe zažívala mobilná divízia americkej spoločnosti Motorola naozaj úspešné obdobie a obrovská porcia úspechu modelu RAZR V3 to celé iba zavŕšila. O pár rokov predstavil Steve Jobs prvý iPhone a s klasickými mobilnými telefónmi to odvtedy začalo byť čoraz horšie. A nakoľko Motorola nezareagovala adekvátnou odpoveďou, dopadla ako Nokia alebo Siemens. Dnes si ju medzi sebou predávajú nadnárodné korporácie a nikto ani len netuší, aký osud ju môže so súčasným majiteľom očakávať. Zatiaľ je viac-menej isté iba to, že s pomocou od čínskeho Lenova, ktorému patrí pod krídla, už čoskoro predstaví niečo, čo môžeme označiť za zmodernizované oživenie úspešnej vyklápačky.

Legendárna vyklápačka RAZR od Motoroly sa vráti s modernou výbavou a Androidom
Zdroj: www.amazon.com

Aby sa však legenda dokázala vyrovnať potenciálnej konkurencii s modernou hardvérovou výbavou, výrobca ju musí kompletne prerobiť, a to vrátane vizuálneho spracovania. Samozrejme, unikátne črty podľa všetkého zachová, aby bola zachovaná maximálna podoba so starým modelom, nakoľko sa ten vďaka viac ako 130 miliónom predaných kusov stal ikonou mobilného priemyslu.

Odporúčané
6 typov divných videí, ktoré ľudí upokojujú. Vytláčanie pupákov či krájanie kinetického piesku ťa prenesie do hladiny alfa 6 typov divných videí, ktoré ľudí upokojujú. Vytláčanie pupákov či krájanie kinetického piesku ťa prenesie do hladiny alfa 22. marca 2023, 11:00

Ešte čerstvá upútavka nám momentálne nič bližšie neprezrádza, iba dátum, kedy môžeme očakávať príchod záhadnej novinky. A deň D vraj nastane už onedlho, konkrétne 9.6.2016. O operačnom systéme sa tiež toho veľa nevie, ale za takýchto podmienok je to už asi celkom isté. Lenovo aj Motorola ponúkajú smartfóny s Androidom od Google, takže ani vynovená vyklápačka zrejme nebude výnimkou.

Krátke video od Motoroly sa točí okolo študentov strednej školy z čias, kedy ešte neboli smartfóny tak komerčné ako sú dnes. Ladné sa pohybujúca kamera zachytáva na chodbe počas prestávky ľudí s ich mobilnými telefónmi, pričom každému s bystrým okom takmer okamžite napadne, že ide stále o ten istý model. V tomto prípade teda RAZR V3, avšak vo viacerých farebných kombináciách.

Domov
Zdieľať
Diskusia