Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. mája 2016, 13:35
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Dosnívané. Slovenská hokejová reprezentácia síce výber USA porazila, no aj napriek tomu sa lúči so šampionátom

ŠPORT SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Pred zápasom s USA sme mali prekvapivo všetko vo vlastných rukách, avšak výhra v predĺžení na postup nestačila.

Slovenská hokejová reprezentácia mala pred dnešným zápasom pomerne ťažkú situáciu, avšak aj napriek tomu sme ešte stále mali všetko vo vlastných rukách, čo sa často nestáva. Prvých šesť zápasov na šampionáte v Rusku určite nemôžeme označiť za vydarené, keďže výsledky hovoria za seba samé, no aj napriek tomu všetci skalní fanúšikovia verili, že sa vysnívaného postupu dočkáme. Náš tím sa musel dostať z fyzicky aj psychicky náročných zápasov proti kvalitným a skúseným súperom, ktorí mali väčšinou herne navrch. 

Do siedmeho zápasu sme opäť nastupovali proti papierovo silnejšiemu výberu USA, ktorý tiež určite nehodnotí tieto Majstrovstvá sveta ako vydarené, keďže sa musí o postup biť do posledného zápasu. Od prvých minút zápasu bolo na oboch mužstvách vidieť snahu nespraviť chybu, po ktorej by mohla nasledovať gólová príležitosť, čo vyústilo v nie práve atraktívny hokej. Američania hrýzli a boli poriadne kontaktní, no aj napriek tomu sme sa žiadnej presilovky nedočkali. Približne v polovici prvej tretiny zapríčinil zástavu srdca labilnejším fanúšikom náš brankár. Všetko však dobre dopadlo a nám sa podarilo aspoň opticky zmeniť priebeh hry. Výsledkom bol skvelý gól z hokejky Christiana Jaroša, ktorý prerušil suchoty 7 tretín a dal nášmu výberu novú nádej. 

V druhom dejstve sme očakávali výrazne otvorenie hry na obocho stranách, s ktorou súvisí samozrejme aj strelecká aktivita. Slováci dostali po štyroch vylúčeniach súpera podstatne viac možností zvýšiť skóre, čo sa bohužiaľ nepodarilo a jediným gólovým iniciátorom bol Američan Nelson, ktorý síce dostal puk do našej brány nohou, no videorozhodcovia gól uznali. Do tretej tretiny sme teda nastupovali za otvoreného a prijateľného stavu 1:1 a ešte s viac ako minútou v presilovke. Tú sme však nevyužili a po troch minutách už Foligno zvyšoval na 2:1 v náš neprospech. Po tom, čo nám rozhodcovia nedopriali samostatný nájazd už bolo snáď každému jasné, že by sa musel stať malý zázrak, aby sme dokázali zvíťaziť v riadnom hracom čase a získať potrebné tri body. V trinástej minúte prišla veľká nádej v podobe gólu Skalického na 2:2, avšak stále platilo, že musíme zvíťaziť po 60 minútach. Prekvapenie sa nakoniec nekonalo, a aj napriek výhre 3:2 v predĺžení sa dnes lúčime so šampionátom v Rusku, ktorý bohužiaľ musíme kategorizovať ako jeden z tých nepodarených. 

Domov
Zdieľať
Diskusia