Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2016, 17:28
Čas čítania 0:00
Marek R.

Českí hokejisti sú naďalej pri chuti. Nórsko rozobrali výsledkom 7:0 a sú na čele skupiny!

ŠPORT ČESKO HOKEJ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Českí hokejisti sa dnes bavili hokejom.

Po dvoch dňoch voľna nastúpili českí hokejisti opäť na ľad, aby mohli bojovať o ďalšie body do tabuľky pri ceste za víťazstvom v skupine. Najskôr totiž dokázali prekvapujúco zdolať domáce Rusko a navyše neinkasovať gól, potom sa síce natrápili s Lotyšmi, ale napokon ich dokázali zdolať po samostatných nájazdoch a proti Švédsku už výhrou potvrdili, že tento rok s nimi musia rátať v bojoch o zlato. Pri dnešnom prípadnom víťazstve nad Nórskom by sa vrátili na čelo skupiny, ktoré by im mohlo priniesť hrateľného súpera vo štvrťfinále. 

Do bránky sa postavil Dominik Furch, ktorý na majstrovstvách sveta zatiaľ odchytal len jeden zápas, no ten mu vyšiel naozaj parádne a Rusom nedovolil streliť ani jeden jediný gól. Navyše, Nórom sa proti českému výberu príliš nedarí, keď v posledných troch vzájomných zápasoch nedokázali proti tomuto súperovi skórovať ani raz. Všetko teda nasvedčovalo tomu, že Česi si idú pre povinné tri body. Nóri dokázali zdolať z 24 zápasov českú reprezentáciu len jedinýkrát, a to bolo ešte v roku 2010 v Mannheime, kedy prehrali tesne 2:3. Dnes si museli dávať najväčší pozor na hviezdu New York Rangers, Matsa Zuccarella, ktorý je mimochodom finalistom spolu s Jágrom a Dupuisom v nominácii na trofej Billa Mastertona za vytrvalosť, špotového ducha a oddanosť hokeju.

Žiadne prekvapenie sa však dnes nekonalo, navyše, českí hokejisti sa so svojím súperom rozhodne nemaznali a schuti si zastrieľali. Veď do tabuľky strelcov sa zapísalo až 6 hráčov, medzi ktorými boli Červenka, Zohorna, Kousal, Šimek, Řepík a dvakrát sa presadil Lukáš Kašpar. Už po prvej tretine bolo jasné, kto si odnesie tri body, keď Česi po 20 minútach viedli už tri nuly, a to im druhá tretina vyšla ešte lepšie, v ktorej strelili až štyri góly. Tretia tretina už potom nepriniesla gól ani na jednej strane a českých hokejistov a fanúšikov tak určite potešil výsledok, čisté konto a hlavne návrat na prvé miesto v skupine.

Roman Červenka otvára skóre zápasu

Desiata minúta a stav už 2:0 pre Česko

 Síce so šťastím, ale v sieti to skončilo!

Prvý gól Lukáša Kašpara v zápase

Takto Šimek zvyšoval už na hrozivých 5:0

A poltucet gólov je na svete

Lukáš Kašpar a jeho už druhý gól v zápase

Domov
Zdieľať
Diskusia