Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. apríla 2016, 11:20
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Prenosný cestovný vysávač vám až dvojnásobne zväčší úložný priestor pre oblečenie

TECH
Uložiť Uložené

Miniatúrne zariadenie, s ktorým vysajete vzduch prakticky kdekoľvek.

Zrejme ste sa už stretli s problémom nedostatku úložného priestoru počas cestovania. Oblečenie obvykle zaberá najväčšie percento vašej batožiny a keď si k tomu prirátate kúsky, ktoré by ste dodatočne kúpili ďaleko od domova, ľahko zistíte, že vaše šaty jednoducho nie je kam dať. Ako ideálne riešenie sa naskytá využiť vákuové vrecia, ktoré po odsatí vzduchu dokážu zmenšiť objem oblečenia až o 50 - 75%. Málokto si však berie na cesty aj domáci vysávač, a preto sa na Kickstarteri relatívne rýchlo uchytila kampaň ponúkajúca takzvané VAGO - najlepšiu cestovnú pomôcku pre uskladňovanie.

Prenosný cestovný vysávač vám až dvojnásobne zväčší úložný priestor pre oblečenie

Ako už samotný názov projektu uvádza, pomocou VAGO-a dokážete ušetriť až 50% úložného priestoru, totiž pri cestovaní vypĺňa veľkú časť cestovného kufru vzduch. Vákuová kompresia cez 85-gramové zariadenie veľké len niekoľko centimeterov môže automaticky začať po pripojení k napájaciemu zdroju, ktorým môže byť pokojne i externá nabíjačka či akýkoľvek zdroj, do ktorého zapojíte microUSB kábel. Približný čas kompresie použitím ich vlastných vákuových vriec bol stanovený na 5 minút a počas chodu budete vystavený zvuku s intenzitou 50dB. Nechýba tiež farebný ukazovateľ aktuálneho tlaku vreca. Ušetrenie priestoru však nie je jediný dôvod pre využitie vákua. Dôležitým faktorom sa takisto stáva zápach a baktérie, ktoré si nesiete spolu s oblečením. 

Jediným problémom je nutnosť zakúpiť si vákuové vrecia priamo od výrobcov, totiž kompresor využíva unikátnu koncovku, ktorú nenájdete na žiadnom inom vreci. Kampaň za niekoľko dní podporilo až 2300 ľudí, pričom miesto plánovaných 30 000 dolárov sa vyzbieralo závratných 120 000. Momentálne si môžete predobjednať VAGO spolu s jedným vákuovým vakom za približne 27 €. Každý ďalší vak vás vyjde na 2,7 €. Expedovanie k zákazníkom začne v auguste.

Prenosný cestovný vysávač vám až dvojnásobne zväčší úložný priestor pre oblečenie
Prenosný cestovný vysávač vám až dvojnásobne zväčší úložný priestor pre oblečenie
Anketa:
Oslovil vás produkt VAGO?
Áno
Nie
Áno
69 %
Nie
31 %
Domov
Zdieľať
Diskusia