Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. apríla 2015, 18:43
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Chystá Rolls-Royce závodný Phantom? Nie, testuje už pripravované SUV-čko!

TECH ROLLS-ROYCE
Uložiť Uložené

Kontroverzný black on black prototyp evokuje kadejaké myšlienky, závodiť sa však Phantom nechystá.

Nie je tomu tak dávno, čo nás automobilka Rolls-Royce oboznámila s úmyslom vyrábať a následne aj sériovo predávať úplne nový model, ktorý nemá v bohatej histórii značky obdobu. Ako už asi tušíte, britskí aristokrati sa snažia prispôsobiť súčasným trendom a požiadavkám trhu a v neposlednom rade zlepšiť finančnú situáciu firmy, a tak už nie je žiadnym tajomstvom, že pod pracovným názvom Project Cullinan vyvíja nové a vôbec prvé vozidlo v portfóliu kategórie SUV. Výsledkom projektu Cullinan má byť automobil s vyššou stavbou karosérie, pohonom všetkých kolies a maximálne komfortnou jazdou aj na nespevnených cestných komunikáciach, ktorý sa vyrovná zvyšným limuzínam. No a keďže uvedenie na trh je naplánované “už“ na rok 2018 a vývoj od základov odlišnej architektúry vozidla nie je zrovna najkratší proces, najmä ak ide o niečo, s čím nemá značka v podstate žiadne skúsenosti, experti z Rollsu nezaháľajú, práve naopak.

Najnovšie to potvrdzujú “špionážne“ fotografie, ktoré zachytávajú prototyp (mulu), vychádzajúci zo súčasného Phantomu Series II. Na prvý pohľad vcelku kontroverzný exemplár osadený výrazným zadným krídlom, štvoricou koncoviek výfukov, čiernymi diskami a dodatočnými nasávacími otvormi v prednom nárazníku evokuje kadejaké myšlienky. Rolls-Royce sa však v žiadnom prípade nechystá vstúpiť do vôd okruhových či dokonca tuningových záležitostí, zachytený zodvihnutý a skráteny Phantom (všimnite si krátke zadné dvere) skôr naznačuje, akú dĺžku bude pripravované SUV-čko približne mať a zároveň je jasné, že technici testujú novú podvozkovú platformu a pohon všetkých kolies. Názov novinky ako taký je momentálne vo hviezdach, Cullinan to však vo finále s najväčšou pravdepodobnosťou nebude. Čo však vieme, je fakt, že SUV-čko bude počítať s úplne novou karosárskou koncepciou a hliníkovým základom, ktorý už nebude výsledkom spolupráce s BMW. Okrem autentických záberov testovaného prototypu v závere prikladám aj možnú podobu budúceho SUV, pod ktorú sa podpisal počítačový grafik.

Chystá Rolls-Royce závodný Phantom? Nie, testuje už pripravované SUV-čko!

Chystá Rolls-Royce závodný Phantom? Nie, testuje už pripravované SUV-čko!

Chystá Rolls-Royce závodný Phantom? Nie, testuje už pripravované SUV-čko!

Chystá Rolls-Royce závodný Phantom? Nie, testuje už pripravované SUV-čko!

Pre viac fresh informácií zo sveta štyroch kolies sleduj AUTO.refresher.

Domov
Zdieľať
Diskusia