Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. októbra 2014, 13:02
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Čoskoro ti bude môcť šéf poslať výplatu priamo cez Facebook

TECH FACEBOOK
Uložiť Uložené

Najnovším konkurentom medzi platobnými systémami sa už onedlho stane sám veľký tatko všetkých sociálnych sietí, Facebook.

Posielanie peňazí prostredníctvom obyčajného chatu? Podľa najnovších informácií amerických webov sa už onedlho dočkáme aj tohto fenoménu. Všetko nasvedčuje tomu, že táto funkcia už nejaký ten piatok existuje a Zuckenbergovci len vyčkávajú na správnu chvíľu, kedy budú môcť Messenger Payments predstaviť. Že sa niečo podobné chystá, muselo byť jasné z prestupu Davida Marcusa z firmy Paypal priamo na jednu z vedúcich pozícii vo Facebooku. Odhalenie všetkých týchto faktov má na svedomí mladý študent počítačových vied, Andrew Aude, ktorý sa dostal k zdrojovému kódu aplikácie a rovnako aj k prvým screenshotom. 

A ako budú platby fungovať? Po vzore jednoduchého posielania fotografií pribudne v menu Messengera ďalšia ikona slúžiaca práve na odosielanie peňazí medzi chatujúcimi. Stačí len zadať číslo debetnej karty, prípadne ju prepojiť s aplikáciou natrvalo. Potom vyplníte kolonku pre unikátny PIN kód a platba je na svete. Zatiaľ nie je jasné, koľko budú prevody stáť, špekulácie hovoria o približne 0,50€ za transakciu. Vašu aktivitu samozrejme ostatní priatelia nebudú môcť vypátrať a samotný tvorca označuje túto novinku za bezpečnú.

Čoskoro ti bude môcť šéf poslať výplatu priamo cez Facebook
Domov
Zdieľať
Diskusia