Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. augusta 2024 o 15:58
Čas čítania 0:52
Radoslava Juračková

Slovenského fitness trénera rakovina zmenila na nepoznanie. Prosí o pomoc, chce sa vyliečiť kvôli malému synčekovi

OSOBNOSTI FITNES RAKOVINA
Uložiť Uložené

Nádej na dlhší život mu dáva liečba v Nemecku, tá je však finančne náročná.

Slovenský fitness tréner a moderátor Tomáš Hradecký  bojuje s rakovinou koreňa jazyka. Ľudí prosí o pomoc s nákladmi na liečbu. Vyliečiť sa chce najmä pre svojho malého synčeka Maxa.

Tomáš so svojou diagnózou, ktorá ho zmenila na nepoznanie, bojuje už rok. V príspevku na webe ľudia ľuďom uvádza, že potrebuje podstúpiť liečbu, ktorá obsahuje 10 chemoterapií. Jedna však stojí 10-tisíc eur. Liečba prebieha v Nemecku, takže sa s ňou spájajú aj náklady na transport. Cieľom je vyzbierať 120-tisíc eur.

Jeho motiváciou vyliečiť sa je primárne synček. „Trhá mi srdce, že v jeho rannom veku ma vidí každý deň takto, že mu nemôžem byť vzorom a oporou. Nechcem, aby mal na mňa spomienky, ako som trpel a vzdal to. Rok som neprosil o pomoc a tajil to, cítil som hanbu prosiť o peniaze na liečbu,“ píše Tomáš.

Celý život žil zdravo a venoval sa cvičeniu, ktoré bolo aj jeho profesiou. „V tejto chvíli, ako píšem tieto slová, som v nemocnici a píšem tento príbeh s prosbou o pomoc vyhrať tento ťažký boj. Čaká ma liečba v Nemecku, konzultáciu som už absolvoval, ale bohužiaľ liečba v Nemecku je veľmi finančne náročná, predpokladané náklady sú niečo medzi 75-tisíc až 180-tisíc, no môžu sa vyšplhať ešte na vyššiu sumu,“ opisuje Tomáš svoju súčasnú situáciu. Dodáva, že po roku práceneschopnosti už prišiel o všetko.

Domov
Zdieľať
Diskusia