Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2024 o 10:06
Čas čítania 0:35
Karolína Uličná

Slafkovský môže zarobiť až 59 miliónov dolárov. Je na ceste stať sa štvrtým najlepšie zarábajúcim Slovákom v histórii NHL

OSOBNOSTI HOKEJ JURAJ SLAFKOVSKÝ MS V HOKEJI 2024 PENIAZE SLOVENSKÁ HOKEJOVÁ REPREZENTÁCIA
Uložiť Uložené

20-ročný hokejista je zároveň najlepšie zarábajúcim hráčom Montrealu, kde aktuálne hrá na poste útočníka.

Mladá hviezda slovenského hokeja Juraj Slafkovský sa na zárobky rozhodne nemôže sťažovať. Jeho plat v NHL sa pohybuje na úrovni 800-tisíc dolárov a o ďalších 600-tisíc si vie prilepšiť na bonusoch, informuje portál Hokejový svet.

Mladý útočník má aktuálne s klubom Montreal Canadiens ešte zmluvu na rok, no vedenie klubu podľa portálu údajne pracuje na príprave kontraktu na ďalších osem rokov. Slovenská hokejová jednotka spred dvoch rokov by tak mala celkovo za všetky sezóny zarobiť 59 miliónov dolárov. Jedna sezóna mu vynesie 7,4 milióna dolárov, informoval zámorský novinár Tony Marinaro.

Podpisom pripravovanej zmluvy by sa stal celkovo štvrtým najlepšie zarábajúcim Slovákom v histórii NHL. Juraj okrem iného zarobí aj o pol milióna viac ako súčasný kapitán jeho tímu Nick Suzuki, aktuálne tak je najlepšie zarábajúcim hráčom Montrealu.

Slafkovský sa stal najproduktívnejším slovenským hokejistom v základnej časti NHL 2023/24. V základnej časti NHL predbehol Tomáša Tatara aj Martina Pospíšila.

Juraj Slafkovský po tom, čo prvýkrát skóroval v NHL. Pri hladkej výhre Montrealu Canadiens zvyšoval v druhej tretine na 4 : 0. Zápas sa nakoniec skončil 6 : 2. Draftová jednotka sa presným zásahom stala zároveň najmladším strelcom v NHL zo Slovenska. Vo veku 18 rokov, 6 mesiacov a 22 dní prekonal rekord Mariána Gáboríka. (20. októbra 2022)
Juraj Slafkovský po tom, čo prvýkrát skóroval v NHL. Pri hladkej výhre Montrealu Canadiens zvyšoval v druhej tretine na 4 : 0. Zápas sa nakoniec skončil 6 : 2. Draftová jednotka sa presným zásahom stala zároveň najmladším strelcom v NHL zo Slovenska. Vo veku 18 rokov, 6 mesiacov a 22 dní prekonal rekord Mariána Gáboríka. (20. októbra 2022) Zdroj: TASR/AP/The Canadian Press/Paul Chiasson
Domov
Zdieľať
Diskusia