Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. mája 2024 o 10:31
Čas čítania 1:10
Karolína Uličná

Prekladatelia, tlmočníci a učitelia budú čoskoro bez práce. Predstavili vylepšený ChatGPT-4o, AI už vie čítať aj emócie

TECH CHAT GPT UMELÁ INTELIGENCIA
Uložiť Uložené

V jednom bode konferencie požiadali model AI, aby prečítal výraz tvárí a posúdil, akú majú náladu.

Spoločnosť OpenAI predstavila novú aktualizáciu svojho chatovacieho nástroja umelej inteligencie známeho ako ChatGPT. Nový vylepšený modul nesie názov GPT-4o. Ide totiž o vylepšenie už existujúceho GPT-4, o ktorom sme písali v tomto článku.

K názvu tak dostal písmeno o zastupujúce latinské slovo omni („všetci“, „všetko“...). „Predstavujeme GPT-4o, náš nový vlajkový model, ktorý dokáže premýšľať v reálom čase cez zvuk, obraz aj text,“ píše sa na stránke.

Už v minulosti dostal softvér označenie „prelomový míľnik v technológii“, ktorý mal zefektívniť procesy a hĺbkové učenie umelej inteligencie. Ako informuje The Guardian, medzi aktualizáciami, ktoré OpenAI odhalila v pondelok 13. mája, je zlepšená kvalita a rýchlosť medzinárodných jazykových schopností ChatGPT.

Zlepšili aj schopnosť nástroja nahrávať obrázky, zvukové a textové dokumenty na analýzu. Spoločnosť uviedla, že funkcie bude zavádzať postupne, aby sa zabezpečilo ich bezpečné používanie.

Nový GPT-4o dokonca dokáže čítať aj emócie. V jednom bode konferencie požiadali model AI, aby prečítal výraz tváre a posúdil emócie, ktoré vyjadruje. Hlasový asistent ChatGPT zhodnotil, že človek vyzerá šťastne a veselo s veľkým úsmevom. „Čokoľvek sa deje, zdá sa, že máš skvelú náladu. Chceš sa o svoje emócie podeliť?“ povedal ChatGPT energickým ženským hlasom.

 Chat GPT-4o
Zdroj: OpenAI

Už predchodca GPT-4 dokázal zložiť advokátsku skúšku so skóre, ktoré dosiahne iba desatina najlepších účastníkov testov. GPT-4o by mal pomáhať aj pri analýze grafov. Aktualizácia bude dostupná zadarmo pre registrovaných členov, predplatitelia však získajú benefity v podobe vyšších limitov na komunikáciu, uvádza Živé. Mesačné predplatné ťa vyjde na 20 dolárov, čo je v prepočte približne vyše 18 eur.

Odporúčané
5 dní som jedla iba to, čo mi odporučila umelá inteligencia. Dokážeš s AI ušetriť na nákupoch a hacknúť lepší životný štýl? 5 dní som jedla iba to, čo mi odporučila umelá inteligencia. Dokážeš s AI ušetriť na nákupoch a hacknúť lepší životný štýl? 19. júla 2024 o 10:00

Prekvapivá je aj rýchlosť nového chatbota, ktorý dokáže fungovať už v reálnom čase. Výkonná riaditeľka Mira Muratiová rozprávala so svojím kolegom po taliansky a model AI to dokázal preložiť do angličtiny a naopak. Do budúcna je cieľom získať informácie zo živých prenosov, aby nám chat napríklad vysvetlil pravidlá hry.

Domov
Zdieľať
Diskusia