Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
14. marca 2023, 21:45
Čas čítania 0:54

AKTUÁLNE: ChatGPT dostal vylepšený modul. Zvládne advokátske skúšky a mnohé ďalšie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Momentálne je nový model GPT-4 dostupný len pre predplatiteľov OpenAI, vývojári však majú možnosť prihlásiť do zoznamu čakateľov na prístup.

Americká spoločnosť OpenAI, ktorá vytvorila populárny nástroj ChatGPT, predstavila nový model umelej inteligencie s názvom GPT-4. Softvér označila za prelomový míľnik v technológii, ktorý má zefektívniť procesy a hĺbkové učenie umelej inteligencie, informuje portál TechCrunch

„Vytvorili sme GPT-4, najnovší míľnik v úsilí OpenAI pri rozširovaní hlbokého učenia. GPT-4 je veľký multimodálny model (prijíma obrazové a textové vstupy, vydáva textové výstupy), ktorý je síce v mnohých scenároch menej schopný ako ľudia, vykazuje však výkonnosť na ľudskej úrovni v rôznych profesionálnych a akademických štandardoch,“ uvádza spoločnosť na oficiálnej stránke.

Nezľakne sa advokátskych skúšok ani citlivých otázok

Momentálne je nový model GPT-4 dostupný len pre predplatiteľov OpenAI, vývojári však majú možnosť prihlásiť do zoznamu čakateľov na prístup. Nečakané odhalenie však ukázalo, že sa GPT-4 už využíva v mnohých známych aplikáciách ako Duolingo či Stripe. 

Nový modul dokáže generovať texty a zároveň prijímať textové, ale aj obrazové vstupy, čo je oproti predošlej verzii, ktorá akceptovala len texty, veľký posun. Rovnaký pokrok možno vidieť aj v kvalite spracovania otázok. GPT-4 dokáže zložiť advokátsku skúšku so skóre, ktoré dosiahne iba desatina najlepších účastníkov týchto testov. Výkonnosť staršieho modulu sa pohybovala na úrovni najhoršej desatiny.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Spoločnosť OpenAI taktiež uvádza, že urobila výrazné zlepšenia vo viacerých oblastiach, a tak bude vznikať menej prípadov, v ktorých umelá inteligencia odmietne konkrétne žiadosti používateľov. Odpovedať by zároveň mala aj na citlivejšie otázky z oblasti lekárskeho poradenstva alebo sebapoškodzovania.

OpenAI prichádza s revolúciou v oblasti umelej inteligencie.
OpenAI prichádza s revolúciou v oblasti umelej inteligencie. Zdroj: Pexels/cottonbro studio, Unsplash/Jonathan Kemper
Domov
Zdieľať
Diskusia