Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. februára 2014, 1:23
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Volkswagen Golf R od ABT: 370 koní a 460 N.m

TECH GOLF TUNING VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

Čakanie na ešte ostrejší Golf R si môžeme urýchliť úpravou od ABT s vyvýšeným výkonom a vyšperkovaným vzhľadom.

Volkswagen Golf R od ABT: 370 koní a 460 N.m

Volkswagen minulý rok predstavil bestseller Golf v najvýkonnejšom prevedení pod písmenom R. Nemci pripravujú ešte nadupanejšiu verziu, ktorá príde ale až na autosalón v Pekingu. Čakanie si však môžeme urýchliť úpravou od ABT s vyvýšeným výkonom a vyšperkovaným vzhľadom.

Dvorný úpravca koncernu VW si do Ženevy, okrem iného, prevezie aj R-kový Golf vo svojom vlastnom prevedení. Pointou je samozrejme výkon, ktorý vzrástol až na hodnotu 370 koní a 460 N.m. Výsledkom navýšenia je akcelerácia na 100 km/h za 4,5 sekundy a maximálna rýchlosť 265 km/h, kde sa ozve obmedzovač. Za úpravami stoji hlavne preprogramovaná riadiaca jednotka. Kombinovaná spotreba by sa pritom mala pohybovať na úrovni okolo 7 litrov.

Ako sme si zvykli u ABT, nechýba trochu kolotočársky zásah do exteriéru. Pôvodný R paket bol tak doplnený o pár značkových dielcov. Nový je predný splitter, mriežka chladiča, oldschool-ové mračítka na svetlometoch, nové kryty spätných zrkadiel, bočné prahy, zadný spojler a difúzor. Štvorica výfukov pochádza (netradične) už zo sériovej verzie R. ABT na záver ešte doplnil zovňajšok o tmavé disky ER-C. Zmeny sa určite odohrali aj v interiéri, fotografie si však zatiaľ nenašli cestu na svet, preto si budeme musieť počkať na bližšie informácie respektíve autosalón v Ženeve, kde sa Golf R od ABT predstaví.

Volkswagen Golf R od ABT: 370 koní a 460 N.m
Domov
Zdieľať
Diskusia