Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. augusta 2023, 9:30
Čas čítania 4:19
Adriana Královičová

Tank top nesmie chýbať v tvojom šatníku. Toto je história bieleho tielka, ktoré istý čas spájali s mužmi, ktorí bijú svoje ženy

MÓDA MÓDA MÓDNE ZNAČKY
Uložiť Uložené

Prečítaj si o histórii tohto obľúbeného módneho kúska, ktorý pripomína vibe 90. rokov. Virálnym kúskom sa dnes stalo tielko od Loewe za 320 eur.

Obyčajný rebrovaný bavlnený ‚tank top‘ nikdy nevyšiel z módy, jeho najväčšou „zbraňou“ je jednoduchosť. Vďaka rebrovanému materiálu perfektne evokuje dizajn 90. rokov a je veľmi ľahko kombinovateľný. Dnes ho nájdeme v kolekciách luxusných módnych domov za často premrštené ceny (Prada za 700 eur, hovoríme o tebe). Kvalitné dizajny však ponúkajú aj slovenské značky.

„Ich nadčasovosť spočíva podľa mňa v tom, že sa dajú kombinovať fakt ku všetkému. Pre niekoho sú základným kúskom šatníka, iní z nich vedia vo svojich stylingoch urobiť ten najzaujímavejší prvok. Stačí mať kreatívne myslenie,“ hovorí slovenská dizajnérka Kristína Ptačin. 

V článku si prečítaš históriu obľúbeného módneho odevu aj to, ktoré tielko od luxusnej značky uvidíš toto leto na každej influencerke. Ak miluješ rebrované tielko rovnako ako my, inšpirovať sa môžeš aj tipmi, kde zoženieš tie najštýlovejšie kúsky, a áno, tie najlepšie nesú štítok Made in Slovakia. 

Ak ťa bavia články o móde či šikovných Slovákoch, ktorí si vyskúšali prácu v luxusných módnych domoch, určite si prečítaj o histórii značky Balenciaga, o Slovenke, ktorá pracovala pre Fendi, o Alexandre, ktorá pracuje pre Gucci, či o Slovákovi, ktorý pracuje pre Louis Vuitton. 

irina shayk, móda, tank top
Zdroj: Instagram @irinashayk

Z bazéna až do hollywoodskych filmov

Obľúbené tank topy sú charakteristické svojou textúrou a materiálom. Majú rebrovaný vzor, sú pružné a neodhaľujú dekolt, ich výstrih siaha častokrát až ku krku. Aj vďaka tomuto faktoru bol v roku 1912 ideálnym kúskom pre profesionálne plavkyne a plavcov.  

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 141839 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo tričko dostalo slangový názov „tielko mužov, ktorí bijú ženy“. 

  • Ako vyzerali „tielkové plavky“.
  • Kúsok od ktorej luxusnej značky dnes búra „internety“.

  • Kde zoženieš tie najštýlovejšie tank topy od slovenských značiek a koľko stoja.

Domov
Zdieľať
Diskusia