Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
FOTO: Unikátne ubytovanie a priestory na svadby len pár minút od slovenských hraníc. Kocanda Kravsko osloví milovníkov vintage

Nábytok z antikvariátu aj z Portugalska 

V interiéri architekti pracovali najmä s pôvodným materiálom. V celom objekte môžeš vidieť repliky pôvodných okien, staré kamenné múry, klenuté stropy či doplnky z keramiky. Z pôvodných sadrových foriem, ktoré v areáli zostali, využili tieto formy na doplnky, ktoré majú vlastný estetický účel. Interiér tak zostal autentický, doplnený o novšie prvky. Medzi farbami dominuje biela, všade môžeš obdivovať hnedé drevo. 

V druhej etape, a teda pri premene budovy starej sadrovne, ateliér pracoval so zachovaným starým nábytkom. „Pri zariaďovaní tejto časti sme maximálne využili starý nábytok. Boli to stoly, skrine, stoličky, ale aj stolíky pod umývadlá alebo staré liatinové vane, ktoré sme sami pozháňali z rôznych kútov republiky alebo nakúpili v obľúbenom antikvariáte,“ informuje ateliér. 

Na fotke vidíš premenu druhej budovy, kde pracovali architekti najmä s pôvodným nábytkom.
Na fotke vidíš premenu druhej budovy, kde pracovali architekti najmä s pôvodným nábytkom. Zdroj: Ateliér ORA/BoysPlayNice

V objekte zostali napríklad aj pôvodné drevené dosky, inde je podlaha spracovaná z nových čadičových a cementových dlaždíc. V tretej etape pri rekonštrukcii spoločenskej sály pracovali architekti s nábytkom z Portugalska. „Ide o jednoduchý, ľahký odolný kovový nábytok rôznych farieb, niekedy je doplnený preglejkou. Stoly v reštaurácii sú od rovnakej firmy. Zdalo sa nám, že vhodne zapadá do charakteru predtým priemyselných priestorov,“ dodáva architekt Jan Hora.

Dnes je objekt obľúbený najmä na organizovanie svadieb. V mieste sa koná vždy iba jedna svadba, no ako nám personál Kocandy prezradil, v areáli je možné ubytovať niekoľko svadobných párov, ktoré sa v určitých dňoch len vystriedajú.

Anketa:
Zaujal ťa tento areál neďaleko Slovenska?
WAU! Viem si predstaviť, že by som tam mal/-a svadbu.
Nič mi to nehovorí.
WAU! Viem si predstaviť, že by som tam mal/-a svadbu.
100 %
Nič mi to nehovorí.
0 %
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia