Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. septembra 2022, 8:12
Čas čítania 1:02
Martin Mičuda

Takto si Volkswagen predstavuje budúcnosť cestovania. Futuristická štúdia robí z vodiča pasažiera

Takto si Volkswagen predstavuje budúcnosť cestovania. Futuristická štúdia robí z vodiča pasažiera
Zdroj: Volkswagen
TECH VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

Štúdia GEN.TRAVEL má nanovo definovať cestovanie autom na dlhé vzdialenosti.

Už tento víkend Volkswagen prinesie na udalosť Chantilly Arts & Elegance neďaleko Paríža funkčný prototyp vozidla, ktoré má nanovo definovať cestovanie autom na dlhé vzdialenosti. Plne elektrický počin GEN.TRAVEL, ktorý automobilka kategorizuje ako svoje IEV, čiže Innovation Experience Vehicle, zvláda autonómnu jazdu 5. úrovne a súčasne disponuje plne variabilným interiérom. Štúdia tak jasne naznačuje, že v budúcnosti sa z vodiča stane pasažier, ktorý sa počas jazdy môže venovať iným povinnostiam či odpočinku.

Odporúčané
Nové 639-koňové AMG nám vyrazilo dych. Toto je najextrémnejšie štvormiestne auto na trhu Nové 639-koňové AMG nám vyrazilo dych. Toto je najextrémnejšie štvormiestne auto na trhu 5. mája 2019, 19:46

Tvarom karosérie je ťažké elektromobil zaradiť do konvenčného segmentu a inak to nie je ani pri konfigurácii interiéru. Pod mimoriadne futuristicky navrhnutým exteriérom, ktorý toho so súčasnými automobilmi nemá veľa spoločného, sa totiž nachádza primárne 4-miestny kokpit s dvomi primárnymi sedadlami. Tie sa dajú rôzne nastaviť, upraviť do ležadlovej polohy či otočiť proti smeru jazdy, čím vzniká priestor pre ďalšiu dvojicu pasažierov na zadných sedadlách. Vzhľadom na to, že štúdia je plne autonómna, volant a pedále by si v kokpite hľadal márne.

Volkswagen, GEN.TRAVE,
Zdroj: Volkswagen

Do minimalistického vnútrajška tvoreného udržateľnými materiálmi sa nastupuje cez rozmerné výklopné dvere, pričom vďaka veľkým okenným plochám je vnútro výborne presvetlené, zatiaľ čo za tmy atmosféru dotvára početne zastúpené náladové osvetlenie. Jeho regulácia je natoľko inteligentná, že vplýva na produkciu melatonínu – posádke pomáha pri zaspávaní, prirodzenom prebúdzaní a prispieva k zmierneniu únavy po dlhej ceste. Samozrejme, nemôže chýbať multimediálne prostredie, ktoré pasažierom ponúka aj prvky rozšírenej reality.

Odporúčané
Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport 1. novembra 2020, 16:40

Maximálne pohodlie pri cestovaní na dlhé vzdialenosti zaručuje nielen komfortný interiér, autonómna jazda, ale aj aktívny podvozok. Systém eABC (electric Active Body Control) monitoruje stav vozovky, náklony karosérie či zmeny smeru jazdy a podľa toho upravuje pruženie aj samotnú trajektóriu jazdy.

Volkswagen, GEN.TRAVE,Volkswagen, GEN.TRAVE,Volkswagen, GEN.TRAVE,Volkswagen, GEN.TRAVE,
Zobraziť galériu
(9)
Domov
Zdieľať
Diskusia