Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2022, 8:56
Čas čítania 1:13
Dominik Vetrák

House of the Dragon ukazuje prvý trailer. Targaryenovci v ňom ovládajú drakov, Westeros aj rod Starkovcov

House of the Dragon ukazuje prvý trailer. Targaryenovci v ňom ovládajú drakov, Westeros aj rod Starkovcov
Zdroj: Warner Bros./HBO
FILMY A SERIÁLY HOUSE OF THE DRAGON
Uložiť Uložené

Sleduj akčný trailer na veľkolepý fantasy seriál House of the Dragon zo sveta Game of Thrones.

Streamovacia služba HBO Max uvoľnila oficiálny teaser trailer na seriál House of Dragon zo sveta Game of Thrones. Premiéra prvej časti bude 21. augusta (každý týždeň uvidíme ďalšiu časť), takže spoločnosť HBO už pomaly začína s reklamnou propagáciou. Okrem traileru sa môžeš pozrieť aj na plagáty predstavujúce hlavné a vedľajšie postavy. 

Prvá séria by mala byť celkovo 10 častí. Prvú epizódu natočil skúsený televízny režisér Miguel Sapochnik. Okrem iného natočil aj skvelé epizódy z Game of Thrones, Battle of the Bastards a Winds of Winter. Sapochnik údajne režíroval aj šiestu a siedmu časť. 

Odporúčané
RECENZIA: Doctor Strange in the Multiverse of Madness RECENZIA: Doctor Strange in the Multiverse of Madness 5. mája 2022, 13:30

Trailer nás zoznamuje s krajinou Westeros, ktorej vládne rod Targaryenovcov jazdiacich na drakoch. Práve vďaka drakom ovládli toto územie a stali sa obávaným rodom. Lenže ich vládnutie nebolo večné a seriál House of Dragon zobrazí začiatok ich konca. Dej sa bude odohrávať asi 100 rokov pred začiatkom udalostí zobrazených v seriáli Game of Thrones, takže nemôžeme počítať so žiadnymi obľúbenými postavami z pôvodného seriálu.

Seriál možno vyvrcholí občianskou vojnou medzi rodom Targaryenovcov. Tí sa začali zabíjať navzájom, čo história tohto fantasy sveta označila ako Dance of the Dragons. Niektoré udalosti v seriáli budú zrejme nepriamo odkazovať aj na samotné Game of Thrones.

Paddy Considine hrá kráľa Viserya Targaryena, následníka kráľa Jaehaerysa. Zahral si aj Steve Toussaint ako lord Corlys Velaryon, známy ako The Sea Snaka, najväčší námorný dobrodruh v histórii Westerosu.

Predstaví sa aj Emma D'Arcy (seriál Truthseekers) ako princezná Rhaenyra Targaryen spoločne s Mattom Smithom (princ Philip v seriáli The Crown) ako jej ujom princom Daemonom Targaryenom. Rhys Ifans je Hand of the King (pravá ruka kráľa) Otto Hightower a Olivia Cooke (Ready Player One) jeho dcéra Alicent Hightower.

Domov
Zdieľať
Diskusia