Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
14. apríla 2022, 9:30
Čas čítania 5:26
Ema Stanovská

Dvaja kamaráti z Indie a Miška zo Sexuálnej výchovy rozbehli street food Rolltown. Jedlo je fusion troch krajín, vznikalo 4 roky

Dvaja kamaráti z Indie a Miška zo Sexuálnej výchovy rozbehli street food Rolltown. Jedlo je fusion troch krajín, vznikalo 4 roky
Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková
GASTRO GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Puneet Dhiman stretol svojho kamaráta (a v súčasnosti aj biznis partnera) Arihanta Siyala prvý deň po príchode na Slovensko. Obaja študovali technické smery, no ich vášňou vždy bolo jedlo. Teraz spolu rozbiehajú farebný indický street food Rolltown.

„Mišku som spoznal na Tinderi pred dvomi rokmi, keď som v Bratislave ešte skoro nikoho nepoznal. Najskôr sme boli len kamaráti, ale potom som jej navaril svoje prvé jedlo a ona na to – okej, tak už spolu chodíme,“ opisuje 27-ročný Puneet Dhiman začiatky vzťahu so svojou slovenskou priateľkou Michaelou Chrkavou, ktorú ľudia poznajú najmä ako spoluzakladateľku podcastu Sexuálna výchova.

„Je to tak, odvtedy datujem náš vzťah,“ smeje sa Miška. „Indické jedlo som milovala ešte predtým, ako som ho spoznala, ale on mi zničil všetky predstavy o indických reštauráciách. V žiadnej mi nechutí tak, ako keď mi navarí on.“

Puneet Dhiman, Miška Chrkavá a Arihant Siyal.
Puneet Dhiman, Miška Chrkavá a Arihant Siyal. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Puneet, ktorý pochádza z Dillí, bol odjakživa milovník jedla a rád s ním experimentoval. Po skončení strednej školy sa rozhodoval, či pôjde za kuchára alebo inžiniera. Vybral si druhú možnosť.

Magisterský stupeň sa rozhodol dokončiť na Slovensku. Hneď prvý deň, tesne po príchode z letiska do hostela, stretol svojho kamaráta a v súčasnosti aj biznis partnera, o 4 roky mladšieho Arihanta Siyala. „Mali sme podobné záľuby, a tak sme si povedali, že by sme mohli byť dobrí priatelia.“

Puneet a Arihant sú dlhoroční kamaráti, pracovali spolu aj v prvom indickom food trucku na Slovensku Mumbhai Express.
Puneet a Arihant sú dlhoroční kamaráti, pracovali spolu aj v prvom indickom food trucku na Slovensku Mumbhai Express. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

V Refresheri ti pravidelne prinášame príbehy tých najlepších reštaurácií, barov a ich majiteľov. Najviac nás podporíš, ak sa staneš členom Refresher+ klubu. Nezabudni sledovať aj témy Gastro a Gastro Bratislava.

Odporúčané
Celebritný kuchár Massimo: Michelin by Slovensku pomohol. Reštaurácie niekedy spolupracujú s nevhodnými influencermi (Rozhovor) Celebritný kuchár Massimo: Michelin by Slovensku pomohol. Reštaurácie niekedy spolupracujú s nevhodnými influencermi (Rozhovor) 15. apríla 2024, 14:30

Arihant má podobný príbeh ako Puneet. Rodák z Radžastanu sa zaujímal o mechanické inžinierstvo a po strednej škole chcel vyskúšať štúdium v zahraničí. „Amerika, Kanada a Austrália boli pre mňa príliš veľký mainstream, rozhliadal som sa preto po strednej a východnej Európe. V roku 2017 ma prijali na Technickú univerzitu v Košiciach,“ spomína Arihant.

Tortilla inšpirovaná chuťou troch krajín.
Tortilla inšpirovaná chuťou troch krajín. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Keď prišiel, o Slovensku nevedel takmer nič. „Z hodín dejepisu som si pamätal niečo o Československu, ale to bolo všetko. Snažil som sa preto všetko si naštudovať. Krátko po príchode na Slovensko som si ešte myslel, že sa tu stále platí korunou.“

Obaja teda študovali technický smer, no Puneet priznáva, že štúdium ho veľmi nenapĺňalo – jeho najväčšou vášňou bolo stále jedlo. Brigádoval preto v rôznych reštauráciách a neskôr s Arihantom spoločne varili v prvom indickom food trucku na Slovensku Mumbhai Express. Ten však nebol ich a myšlienka vlastného biznisu ich začala lákať čoraz viac.

Puneet a Arihant sa inšpirovali šavarmou, typickým tureckým jedlom, ktoré je však veľmi populárne aj v Indii.
Puneet a Arihant sa inšpirovali šavarmou, typickým tureckým jedlom, ktoré je však veľmi populárne aj v Indii. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

„Vedeli sme, že nebudeme mať problém nájsť si prácu, keďže dopyt po absolventoch STU je na Slovensku celkom veľký. No chceli sme mať aj ‚side job‘, ktorý by nás viac bavil,“ hovoria. Hoci skúseností mali až-až, chýbal im kapitál.

Štvorročný „pôrod“

Puneet vraví, že zvykol pripravovať večere pre priateľov a každému vždy veľmi chutilo. Keď s Arihantom začali uvažovať nad vlastným stánkom s pouličným občerstvením, Miška im najskôr neverila.

Odporúčané
Kristína miesto výšky rozbehla na východe biznis s koláčmi. Zariadenie stojí aj 20-tisíc, ak chceš zarobiť, musí ťa to baviť Kristína miesto výšky rozbehla na východe biznis s koláčmi. Zariadenie stojí aj 20-tisíc, ak chceš zarobiť, musí ťa to baviť 13. apríla 2024, 14:30

„Puneet varí doma každý deň a sledovať ho pri tom je pre mňa zakaždým fascinujúce. Ide z toho taká vášeň, že mi bolo jasné, že sa tomu musí nejakým spôsobom venovať. Keď mi však povedali, že chcú začať s vlastným biznisom, úplne som tomu neverila. Vysvetľovala som im, že to nie je také jednoduché. Ale oni boli strašne neoblomní,“ vraví Miška.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 113364 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Koľko rokov vznikal street food Rolltown.
  • Ktoré tri krajiny inšpirovali zakladateľov pri tvorbe pokrmov.
  • Prečo mladí ľudia v Indii nechodia do reštaurácií a čo je v skutočnosti pre nich „národným jedlom“.
  • Čo si Puneet a Arihant myslia o slovenskej verzii indickej kuchyne.
  • Prečo Arihant nerád chodí do prevádzok, kde mu dajú na výber stovky možností.
Domov
Zdieľať
Diskusia