Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. februára 2022, 8:26
Čas čítania 1:12
Adam Novosad TASR

Udeľovanie Oscarov budú prvýkrát v histórii moderovať tri ženy. Ceremónia dostane moderátora prvýkrát od roku 2018

Udeľovanie Oscarov budú prvýkrát v histórii moderovať tri ženy. Ceremónia dostane moderátora prvýkrát od roku 2018
Zdroj: TASR/AP
FILMY A SERIÁLY OSCAR 2022
Uložiť Uložené

Oscarová ceremónia sa tento rok vráti k moderátorom aj k svojmu tradičnému miestu konania.

Udeľovanie filmových cien Oscar, ktoré sa koncom marca uskutoční v americkom Los Angeles, budú prvýkrát v histórii moderovať tri ženy. Na pódium sa úloh hostiteliek večera zhostia Wanda Sykes, Amy Schumer a Regina Hall. Cieľom tohto kroku je podľa organizátorov snaha prilákať k udeľovaniu cien väčšie publikum ako v uplynulých rokoch.

Od roku 2018 to bude prvý ročník Oscarov, keď bude mať udeľovanie oficiálneho moderátora, pričom trojicu moderátorov mali Oscary naposledy v roku 1987 a tri ženy nemoderovali túto akciu ešte nikdy. V roku 2018 moderoval ceremóniu Jimmy Kimmel, lenže odvtedy sa organizátori rozhodli od moderátorskej úlohy upustiť, čo nakoniec vyústilo do kritiky.

oscary
Zdroj: TASR/AP

Marcové udeľovanie Cien akadémie sa vráti do svojej tradičnej lokality – hollywoodskeho divadla Dolby Theatre. Covidovou pandémiou poznačený oscarový ročník 2021 sa totiž konal na vlakovej stanici v Los Angeles. 

Amy Schumer na margo svojej moderátorskej úlohy iba humorne poznamenala, že si bude musieť pred začiatkom ceremónie pozrieť zopár filmov, píše Hollywood Reporter„Nie som si istá, komu sa to zdalo ako dobrý nápad, ale budem moderovať Oscarov spoločne s Wandou Sykes a Reginou Hall. Idem si radšej pozrieť zopár filmov,“ skonštatovala známa komička, ktorá ponuku prijala s radosťou.

Odporúčané
Čo je alopécia? Will Smith udrel Chrisa Rocka za vtip o chorobe manželky Jady, ktorá vypadnutie vlasov premenila na svoju prednosť Čo je alopécia? Will Smith udrel Chrisa Rocka za vtip o chorobe manželky Jady, ktorá vypadnutie vlasov premenila na svoju prednosť 28. marca 2022, 17:30

Tento rok bude producentom galavečera Will Packer, ktorý si moderátorky vybral na vlastnú žiadosť. „Tento rok je celý o zjednocovaní milovníkov filmov,“ vysvetlil svoj zámer Packer s tým, že práve preto oslovil tri najdynamickejšie a najvtipnejšie ženy, pričom každá disponuje rozdielnym zmyslom pre humor.

Vlaňajší ročník Oscarov, na ktorom boli ocenené najmä nezávislé umelecké filmy, ako napríklad Krajina nomádov v kategórii najlepší film, sledovalo iba približne desať miliónov divákov, čo je oproti roku 2020 pokles o 56 percent.

Tohto roku bude novinkou ocenenie reflektujúce priazeň fanúšikov, ktorí budú hlasovať prostredníctvom sociálnej siete Twitter. Novú kategóriu vyhlásili po tom, ako sa viacerým populárnym filmom nepodarilo získať nominácie na Oscara v hlavných kategóriách vrátane najlepšieho filmu.

Domov
Zdieľať
Diskusia