Prepnúť do nočného režimu
Prepnúť do denného režimu
Pondelok 17. 1. 2022 meniny má Nataša

hľadaj na refresheri

Chceš dostávať notifikácie aj na tomto zariadení?
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Gastro - Ľudia

Mykola Nevrev: Na pohovor do Fachu som priniesol svoj chlieb namiesto životopisu (Rozhovor)

Ukrajinec Mykola Nevrev spravil vo Fachu revolúciu – všetok sortiment premenil na kváskový. Dnes vlastní pekáreň The Midnight Bakery, v ktorej používa vyše 9-ročný kvások.

Ema Stanovská
14. január 2022, 14:30 Čas čítania: 5:44
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
Gastro - Ľudia
1
Ema Stanovská
14. január 2022, 14:30
Čas čítania: 5:44

Mykola Nevrev: Na pohovor do Fachu som priniesol svoj chlieb namiesto životopisu (Rozhovor)

Ukrajinec Mykola Nevrev spravil vo Fachu revolúciu – všetok sortiment premenil na kváskový. Dnes vlastní pekáreň The Midnight Bakery, v ktorej používa vyše 9-ročný kvások.

Ema Stanovská
14. január 2022, 14:30
Čas čítania: 5:44
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Odoberať newsletter REFRESHERu
10 najlepších člankov Refresheru, raz za týždeň. Ak ťa emaily prestanú baviť, tak ich kedykoľvek zrušíš. Zadaním emailu súhlasíš s podmienkami portálu.
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Mykola Nevrev sa narodil na Ukrajine, kde vyštudoval kybernetiku. Po štúdiu však išiel svojou vlastnou cestou a venoval sa marketingu a fotografii. Popritom sa učil piecť podľa receptov z Instagramu.

 

Život mu zmenil výlet do Bologne, odkiaľ si priniesol kvások lievito madre, ktorý „prepašoval“ cez letisko. Dodnes ho pekári používajú v škandinávskom bistre Fach, ale aj v Nevrevovej novootvorenej pekárni The Midnight Bakery.

 

Ak sa ti páčia témy a rozhovory o nových gastropodnikoch, sleduj témy gastro a gastro Bratislava. Refresher sa usiluje predstavovať najlepšie prevádzky, ľudí a talenty za nimi, podporovať lokálnu gastronómiu. Môžeš nám s tým pomôcť, ak sa pridáš do REFRESHER+ klubu.

 

Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

 

Niekoľko dní po otvorení The Midnight Bakery si na Instagrame písal, že prvý týždeň prekonal všetky tvoje najodvážnejšie očakávania. Vďaka čomu sa podľa teba ľudia o otvorení pekárne dozvedeli tak rýchlo?Dobrá otázka. Myslím, že bratislavská pekárska scéna je veľmi dobrá, ale dosť malá. Keď sa preto objaví niečo nové a navyše kváskové, rozšíri sa to relatívne rýchlo. Okrem toho na Instagrame mám vybudovanú komunitu, ktorá túto novinku šírila ďalej. Podľa mňa mám tiež šťastie na ľudí, ktorí ma veľmi podporujú. Žiaden veľký marketing, len sociálne siete, správna príprava a zaujímavo vymyslený sortiment, ktorý sa ešte bude rozširovať.


Nie si vyučený pekár, vyštudoval si ekonomickú kybernetiku. Prečo? Tento rok som absolvoval aj pekársky kurz a spravil som si skúšky na úplnú pekársku kvalifikáciu, takže môžem povedať, že „už som“. Kybernetika bola prianie mojich rodičov, no aj tak som spokojný, ako to dopadlo. Bol som druhým najlepším študentom v ročníku. Stále neviem, ako sa mi to podarilo, ale na niečo to určite dobré bolo, lebo som zistil, že vyštudovaní ítečkári veľmi dobre pečú. Procesom, ktoré sa spájajú s kváskovaním a pečením, rozumejú úplne inak. 

 

Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková


Neskôr si presedlal na marketing. Čomu konkrétne si sa vtedy venoval?

Pracoval som pre firmu, ktorá prevádzkuje päť veľmi úspešných reštaurácií. Neskôr som sa stal vedúcim marketingu pre sieť pizzerií. Venoval som sa takmer všetkému od copywritingu cez sociálne siete až po fotenie eventov.


Práve fotenie ti neskôr prirástlo k srdcu, presťahoval si sa na Slovensko a začal si študovať odbor fotografia a nové médiá na VŠVU. Prečo si sa rozhodol odísť z Ukrajiny?

Bol to rok 2012, mal som vtedy 26 rokov a povedal som si, že je čas urobiť vo svojom živote nejaký väčší krok, keďže som slobodný, deti nemám. Mal som nejaké našetrené peniaze a doma ma nič nedržalo. Chcel som vyskúšať žiť v nejakej novej krajine. Vedel som vtedy po česky a slovenčina je príbuzná češtine a ukrajinčine. Slovensko je blízko a život tu je porovnateľný s inými európskymi štátmi. Poháňal ma ítečkársky mindset, ktorý mi pomáha asi so všetkým v živote.

Článok pre predplatiteľov REFRESHER+65% článku dočítajú len predplatitelia. Pridaj sa medzi nich a podpor kvalitný obsah!Len za 4.99€ mesačne odomkneš tento a všetky ďalšie články. Pridaj sa medzi predplatiteľov.Zvyšok tohto článku dočítajú len členovia REFRESHER+ klubu. Pridaj sa k nám a čítaj bez obmedzení.
PRIDAJ SA K PREDPLATITEĽOMUŽ MÁM PREDPLATNÉ: PRIHLÁSIŤ SA
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 108882 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo sa rozhodol „prepašovať“ kvások z Talianska a kto mu ho dal.
  • Ako sa mu podarilo získať prácu vo Fachu bez toho, aby ukázal svoj životopis.
  • Akú významnú zmenu urobil vo Fachu.
  • Ako vychádza s ostatnými majiteľmi kváskových pekární v Bratislave.
  • Prečo nemusí vstávať o tretej ako väčšina pekárov.
  • Prečo je kváskové pečivo také drahé.

Upozorniť na chybu. Ak si našiel nedostatok v článku alebo máš pripomienky, daj nám vedieť.
Náhľadový obrázok: Refresher/Paulína Ščepková
NAHOR
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
Dostávaj najlepší obsah mailom
Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah.
Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.
Posielať email
Najčítanejšie články
Teraz
24 hod
7 dní
30 dní
Viac z témy gastro
Viac článkov
Sponzorované články
Viac článkov
Ďalšie news viac news
Mohlo by ťa zaujímať
Prejsť na úvodnú stránku
Dnes populárne články
Toto sú prvé možné ohniská omikronu na Slovensku. Pozitivita v nich rastie veľmi rýchlo Toto sú prvé možné ohniská omikronu na Slovensku. Pozitivita v nich…
PREHĽAD: Takto budú vyzerať opatrenia počas 4. vlny koronavírusu. Platí aj režim OP+, výhody budú mať aj nezaočkovaní PREHĽAD: Takto budú vyzerať opatrenia počas 4. vlny koronavírusu.…
Novak Djoković prehovoril o rozhodnutí súdu. Na srbskom tenistovi sa zabáva už aj slovenská polícia Novak Djoković prehovoril o rozhodnutí súdu. Na srbskom tenistovi sa…
Na čo myslia ľudia pri sexe? Tieto myšlienky komplikujú intímne chvíle mladých Slovákov Na čo myslia ľudia pri sexe? Tieto myšlienky komplikujú intímne…
Novaka Djokovića okamžite deportujú z Austrálie. Tenista si na Australian Open nezahrá Novaka Djokovića okamžite deportujú z Austrálie. Tenista si na…
iPhone 14 má byť výrazne drahší a zmení dizajn. Jeden výrez vraj nahradia dva otvory iPhone 14 má byť výrazne drahší a zmení dizajn. Jeden výrez vraj…
Domov
Zdieľať
Diskusia
Hľadať
Viac
Zapni upozornenia a už ti nič neujde!

Chceš vedieť čo sa deje a mať prehľad? Dostávaj upozornenia o najhorúcejších správach na Refresheri.

(Príklady: Horel Notre Dame, Zomrel Mac Miller, Trailer na Avengerov)
(Príklady: Sagan skončil prvý, Nový zákon s vplyvom na moderných ľudí, Dnes nás čaká zatmenie slnka)
Ak chceš, aby sme ti poslali takmer všetky novinky, vyber túto možnosť.
Zatvoriť