Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
11. januára 2022, 11:30
Čas čítania 5:48
Adam Novosad

Hype House je reality šou, z ktorej ti odumrú mozgové bunky, ale musíš ju vidieť. Ukazuje, že 20-ročným tiktokerom netreba milióny

FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX FILMY NETFLIX FILMY 2022
Uložiť Uložené

Netflix si na začiatok januára pripravil novú reality šou, ktorej hlavnými postavami sú tiktokeri zo skupiny Hype House.

Do jednej vily za 5 miliónov dolárov nasáčkuješ partiu mladučkých internetových tvorcov z Tiktoku, o ktorých väčšina Slovákov nikdy nepočula, ale na sociálnych sieťach majú 10, 20 či 30 miliónov followerov. Čo by sa mohlo pokaziť? Zrejme všetko, o čom svedčí hodnotenie 2,1 z 10 na známom filmovom webe IMDB.

Netflix na začiatku januára odpremiéroval svoju novú reality šou Hype House, ktorá zachytáva partiu tínedžerov a čerstvých dvadsiatnikov žijúcich v luxusnej megalomanskej vile v Santa Rosa Valley nad Los Angeles.

Za vilu, ktorej nájom mesačne stojí viac ako 80-tisíc dolárov, žiaden z nich neplatí z vlastného vrecka pod podmienkou, že na spoločný účet Hype House na Tiktoku pridajú aspoň raz mesačne jeden príspevok.

Možno to znie ako najjednoduchšia úloha na svete, ak za ňu človek dostane exkluzívne bývanie zadarmo, ale opak je pravdou. Netflix v reality šou ukazuje, ako hlboko sa dvadsaťroční milionári dokážu prepadnúť do depresie, úzkostí a vlastnej slávy, ktorá môže odísť tak rýchlo, ako aj prišla. A bez nej by ani zďaleka neboli milionármi.

Hype House
Zdroj: Netflix

Som 20-ročný milionár, prečo by som mal mať depresiu?

„Viem, znie to strašne hlúpo. Si 20-ročný milionár, z čoho by si mal mať depresiu? Ale to je presne môj problém, mám pocit, akoby som nemal povolené mať depresiu,“ hovorí v úvode reality šou jeden z hlavných členov Hype House Alex Warren, ktorý na Tiktoku doteraz nazbieral takmer 15 miliónov followerov.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy 13. apríla 2024, 8:00

Neprekáža, že ho nepoznáš a nikdy si o ňom nepočul. Alex, podobne ako viacerí z mladých tvorcov, nevyrastal v ľahkých podmienkach, a tak sa stal závislým od svojej tiktokovej slávy, ktorá mu pred pár rokmi padla do náručia. Lenže ako rýchlo prišla, tak rýchlo môže odísť. 

Čo by aj človek mohol očakávať od ľudí, ktorí svoju kariéru vybudovali na tančekoch do populárnych pesničiek na Tiktoku, kde fanúšikov viac zaujímal vzhľad, telo a vzťahová dráma jednotlivých tvorcov ako samotné videá.

Keď nemáš drámu, nemáš nič, čo najlepšie podčiarkuje príbeh Charli D'Amelio, ktorá kedysi rovnako bývala v Hype House. Jej dráma, vzhľad a vzťahy jej dnes vyniesli viac ako 133 miliónov followerov na Tiktoku a ona nepoľavuje. Ale o nej si povieme viac neskôr.

Hype House
Zdroj: Instagram/Nikita Dragun

Keď si uvedomíš, že zrušenie povinnej vojenčiny bol chybný krok

S myšlienkou, že sláva a úspech sú prchavé, a preto z tlaku zažívame úzkosti po celý čas, zápasí väčšina členov Hype House. Pôvodne sme ani neplánovali vypisovať mená členov, ktorí sa v šou na Netflixe objavujú, pretože by si ich aj tak zrejme nepoznal, ale v čase natáčania šou tvorilo hlavné jadro Hype House viacero influencerov.

Zakladateľ Thomas Petrou, jeho priateľka Mia Hayward, jej brat Jake Hayward, Jack Wright, Vinnie Hacker, Alex Warren, Kouvr Annon, Michael Sanzone, Connor Yates, Calvin Goldby a Patrick Huston. Hovorili sme ti, že tie mená ani nebolo potrebné spomínať.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Provokatívna oscarová komédia s Emmou Stone, Breakfast at Tiffany’s aj drsná kriminálka o rasizme Čo pozerať cez víkend? Provokatívna oscarová komédia s Emmou Stone, Breakfast at Tiffany’s aj drsná kriminálka o rasizme 6. apríla 2024, 10:00

Sledovať bandu rozmaznaných tínedžerov rozhadzujúcich tisíce dolárov na tie najväčšie hlúposti, aké si kedy videl, môže mať na diváka viacero vplyvov. „Presne preto sme nemali rušiť povinnú vojenčinu,“ zaznie z úst rodiča, keď sleduje, ako si Alex Warren vytkne členok pri natáčaní hlúpeho videa, lebo sa bojí, že ak nenatočí bláznivý kúsok, klesne mu počet pozretí o 100-tisíc a vybudovaná kariéra sa mu vyparí pred očami.

Hype House
Zdroj: Instagram/Charli D'Amelio

Keď ti je hlúpo aj za nich, ale potom ti influencerov príde ľúto My sme sa pravidelne pristihli pri tom, ako v nás scéna z Hype House vyvolala hneď niekoľko emócií naraz – bolo nám z tvorcov smutno, ľutovali sme ich, vulgárne sme nadávali s rukami na čele, pretože sme nechápali, ako sa niekto dokáže takto správať, alebo sme len rezignovane sledovali. 

Odporúčame pustiť si Hype House so svojimi rodičmi či starými rodičmi. Ak ich dokážeš presvedčiť, aby reality šou venovali čo i len desať minút svojho času, možno sa aj ty stretneš s komentármi ako my.

Faktom zostáva, že ak už generácia mileniálov nedokáže pochopiť správanie ľudí len o pár rokov mladších ako oni, potom sú reakcie generácie vyrastajúcej bez akýchkoľvek technológií zárukou výbornej zábavy. Lepšej ako celý Hype House.

V Hype House sa zhromaždili všetci tvorcovia s rokom narodenia nad 2000, a aj keď v žiadnom prípade nemá ísť o znevažovanie mladšej generácie, niečo sa niekde muselo pokaziť.

Hype House
Zdroj: Netflix

Nad vodou to drží transrodová beauty blogerka, ktorá s nimi ani nebýva

Najbizarnejší na celej reality šou je zrejme fakt, že hlavná zostava Hype House je taká nudná, nezaujímavá, detinská a nerozumná, až musí celú produkciu ťahať dopredu transrodová beauty blogerka Nikita Dragun so svojím najlepším kamarátom Larrim Merrittom, na internete známym ako Larray. Ani jeden z nich pritom v oficiálnej Hype House vile nebýva.

Odporúčané
ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v apríli 2024 ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v apríli 2024 3. apríla 2024, 9:30

Niet pochýb, že hlavnou myšlienkou tvorcov z Hype House je preraziť na internete šokujúcim obsahom. Nikita Dragun si na svojej transexualite a uvoľnenosti pred kamerou vybudovala kariéru, pretože si jedného dňa uvedomila, že ako transžena nemá na trhu možnosť výberu žiadneho vhodného mejkapu pre transosoby, a tak si založila vlastnú značku. Jej podnikateľský duch je podľa záberov zo šou nespochybniteľný. 

Práve Dragun s Larrayom slúžia ako symbol toho, prečo sa z úspešných mladých tiktokerov v Hype House postupom času stali znudení a nezaujímaví tvorcovia. Všetci sa boja toho, že ak prestanú vydávať nové videá, stratia fanúšikov, ale zároveň si neustále musia dávať pozor na to, aby nespravili chybu či hlúposť a neboli „cancelled“.

Hype House
Zdroj: Netflix

Tento tlak potom vyúsťuje do situácií, ktoré by si od dvadsiatnikov s miliónmi dolárov na účte v luxusnej vile očakával. Namiesto tvorby neuveriteľne kvalitného obsahu sa hádajú, prečo si po sebe niekto nedokáže umyť a odpratať špinavé riady, závidia si navzájom, využívajú nového prišelca Vinnieho, pretože má čerstvý „clout“ alias popularitu, a dookola sedia v dome so slovami, že sa nudia.

Presne ako v počítačovej hre, keď človek dosiahne všetko a zrazu dovtedy fantastický herný zážitok už nemá zmysel, lebo máš všetko, na čo si pomyslíš. A zároveň to nič neznamená.

Všetci ma extrémne sexualizujú, poďme natočiť „thirst trap“

Vývoj príbehu Vinnieho Hackera je v reality šou špecificky fascinujúci. Vinnie sám hovorí, že slávu na sociálnych sieťach nenávidí, ale predstavuje „nerda“ milujúceho počítačové hry a streaming na Twitchi v kombinácii s atraktívnym mladým mužom s vypracovaným telom. 

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Herecký debut Conora McGregora, desivá kriminálka o brutálnej vražde mladej ženy aj klasika so Seagalom Čo pozerať cez víkend? Herecký debut Conora McGregora, desivá kriminálka o brutálnej vražde mladej ženy aj klasika so Seagalom 30. marca 2024, 10:30

Ak si si doteraz myslel, že tančeky Charli D'Amelio sú neuveriteľne povrchné, ktovie, čo povieš na stratégiu Vinnieho. Na prvý pohľad inteligentný chlapec trpí úzkosťami, pretože si ho fanúšikovia a predovšetkým fanúšičky na Tiktoku extrémne sexualizujú. Lenže Vinnie si za to do veľkej miery môže sám. 

Hype House
Zdroj: Instagram/Vinnie Hacker

Keď sa šéf Hype House Thomas sťažuje, že influenceri nepridávajú svoje sľúbené tiktoky, týmto tempom nesplnia svoje záväzky a nebudú si môcť vilu dovoliť, Vinnie sa sám ponúkne, že natočí „thirst trap“. Čo to je? Video, v ktorom si strhne tričko alebo je rovno polonahý, tancuje či spieva a ukazuje svoje vypracované telo. 

Magická Charli D'Amelio, ktorú by každý najradšej využil na cloutSpomínaná Charli D'Amelio sa na Netflixe objavuje tiež, keď navštívi svojho bývalého frajera Chasa Hudsona, ktorý zakladal Hype House, ale neskôr sa odsťahoval a premenoval na LilHuddyho, čo je umelecké meno, pod ktorým už stihol vydať aj album. 

Vzťah s Charli síce nedopadol ukážkovo, ale obaja podľa šou zostali kamaráti a možno najznámejšia tiktokerka sveta v šou prehovorí len párkrát. Ako o nej poznamená jeden z tvorcov, Charli má dnes nedostihnuteľnú popularitu a akýkoľvek príspevok na jej tiktokovom účte dokáže iného tvorcu katapultovať k sláve, akú nikdy neočakával. 

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Oscarový Oppenheimer, Sydney Sweeney v poriadne netradičnej úlohe a sexy zvádzanie Jennifer Lawrence Čo pozerať cez víkend? Oscarový Oppenheimer, Sydney Sweeney v poriadne netradičnej úlohe a sexy zvádzanie Jennifer Lawrence 23. marca 2024, 9:00

Aj preto ju mnohí influenceri z reality šou potajomky či viac otvorene skúšajú využívať vždy, keď príde na návštevu. Charli D'Amelio pritom spoločne so svojou sestrou Dixie patrili do skupiny Hype House pred dvomi rokmi, avšak obe ju napokon opustili, keď sa podľa ich slov zmenila viac na podnikateľský projekt ako na partiu mladých tvorcov.

Hype House
Zdroj: Instagram/Daisy Keech

Radšej celý Hype House čo najskôr zrušte

Počas sledovania tejto reality šou na Netflixe človeku prebehnú hlavou viaceré myšlienky. Dominantný je zrejme pocit, že existencia celého Hype House je zbytočná, a to nehovoríme o reality šou, ale o samotnej skupine.

Najlepšie by zrejme bolo, keby si tvorcovia v luxusnom dome posadali v obývačke do kruhu a sami usúdili, že takto zdravý životný štýl nevyzerá, rozdelili sa a pokúsili sa tvoriť kvalitnejší obsah. Lebo pri sledovaní interakcií medzi členmi Hype House sme si skutočne mysleli, že nám odumrelo zopár mozgových buniek.

Hype House ako skupina tvorcov už dávno stratil vášeň. Najlepšie to pomenoval samotný zakladateľ partie Thomas Petrou: „Cítim sa ako dieťa, ktoré má všetky hračky sveta, ale nemá baterky na to, aby sa s nimi mohlo hrať.“

Naše odporúčanie na záver? Zapni si Hype House na Netflixe a naozaj si pozri minimálne jednu epizódu. Nečakaj žiadnu kvalitu, práve naopak, ale občas človeku v čase pandémie dobre padne pozrieť sa na partiu ľudí, ktorí ti ukážu, že môže byť ešte horšie. Jasné, nemáš lamborghini ani haciendu nad Los Angeles, ale Hype House ti nakoniec ukáže, že tvoj život nie je až taký zlý.

Domov
Zdieľať
Diskusia