Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. decembra 2021 o 13:39
Čas čítania 0:31
Martin Adam Pavlík

Učiteľa z Prešova súdia za sexuálne zneužitie až 17 žiakov na lyžiarskom zájazde. K činu sa priznal

Učiteľa z Prešova súdia za sexuálne zneužitie až 17 žiakov na lyžiarskom zájazde. K činu sa priznal
Zdroj: TASR/Oliver Ondráš
ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené

Súd rozhoduje o výške trestu. Hrozí mu až 15 rokov väzenia.

Okresný súd v Spišskej Novej Vsi rozhoduje o výške trestu pre učiteľa, ktorý na lyžiarskom zájazde v Hnilčíku začiatkom roka 2019 spáchal sexuálne násilie na 17 žiakoch základnej školy, konkrétne na žiakoch siedmeho ročníka, informuje televízia TA3

Sexuálne násilie údajne spáchal na siedmakoch základnej školy v spánku. Učiteľ zneužil bezbrannosť detí a nedá sa vylúčiť, že incident mohol zanechať na maloletých trvalé psychické či fyzické následky.

Igor Rattaj
Zdroj: Facebook/Igor Rattaj


Páchateľovi hrozí 7 až 15 rokov väzenia. Ten na predchádzajúcom pojednávaní svoju vinu vôbec nepoprel. To v konečnom dôsledku znamená, že na ďalšie pojednávanie už nie je nutné predvolávať zneužité deti.

Verdikt súdu by mohol byť známy už vo štvrtok, pričom pojednávanie sa koná bez prítomnosti médií. Rozhodla o tom sudkyňa. Je to práve preto, že poškodené sú viaceré maloleté osoby, a tiež preto, že obžalovaný má vlastnú rodinu.

Domov
Zdieľať
Diskusia