Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. decembra 2021, 9:39
Čas čítania 1:18
Martin Adam Pavlík

Ako bude vyzerať nočný život v hlavnom meste? Bratislavu čakajú malé zmeny

Ako bude vyzerať nočný život v hlavnom meste? Bratislavu čakajú malé zmeny
Zdroj: Pixabay
ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA LOCKDOWN
Uložiť Uložené

Mestská časť Staré Mesto zriadila novú pozíciu.

Ako píše portál dnes24.sk, nočný život v centre hlavného mesta by nemal utíchnuť ani na budúci rok. Vyplýva to zo všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o otváracích hodinách prevádzok na území Starého Mesta, ktoré v utorok (14. 12.) schválili miestni poslanci. Mestská časť zároveň zriadila pozíciu nočného inšpektora verejného poriadku. 

Starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová však na adresu nočného inšpektora pripomína, že pri akejkoľvek smernici či regulácii je dôležitá vymožiteľnosť regulácie. V opačnom prípade sú regulácie bezpredmetné. „Budem preto trvať na tom, aby mestská polícia na území Starého Mesta, špeciálne na území pešej zóny alebo problémových lokalít, plnila svoje poslanie a prinášala verejný poriadok,“ zdôraznila Aufrichtová.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Martin Baumann


Vyjadrila sa, že Staré Mesto ostáva otvorené návštevníkom a takisto reaguje aj na potreby obyvateľov. „V niektorých hodinách došlo ku skráteniu, v niektorých došlo k reflektovaniu toho, že sme metropolou, kde si ceníme obyvateľov aj návštevníkov,“ povedala starostka.

Ako ďalej uvádza portál dnes24.sk, otváracie hodiny prevádzok sú dlhodobým problémom Starého Mesta. Prijímané VZN sú pod drobnohľadom, často sú pripomienkované a napádané prokuratúrou, naposledy aj Protimonopolným úradom SR. Nižšie nájdeš prehľad najnovších nariadení.

Pohostinstvá a diskotéky

Prevádzky, ktoré poskytujú pohostinské služby, by mali byť otvorené od nedele do štvrtka v čase od 6.00 h do polnoci, od piatka do soboty do 2.00 h nasledujúceho dňa. Diskotéky by mohli fungovať od nedele do štvrtka od 16.00 h do polnoci, od piatka do soboty do 3.00 h nasledujúceho dňa. Exteriérové sedenia a terasy by mohli byť otvorené každý deň od 6.00 h do polnoci, pozmeňovací návrh o ich skoršom uzatvorení neprešiel.

Herne a predaj jedla

Zaviedli sa aj skrátené otváracie hodiny pre prevádzky, v prípade ktorých niektorá z obvodových stien susedí s bytom. V takomto prípade sa otváracie hodiny skracujú do 22.00 h. „Toto opatrenie považujeme za problematické, ťažko vykonateľné a obávame sa, že bude predmetom napadnutia prokurátorom,“ doplnil hovorca Starého Mesta Matej Števove. Predaj jedla cez okienko by mal fungovať každý deň od 6.00 h do polnoci, herne od 10.00 do 22.00 h.

Domov
Zdieľať
Diskusia