Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. októbra 2021, 14:41
Čas čítania 0:58
Viktor Kniš

Finančník Tkáč chce konkurovať Lidlu aj Yeme, v potravinách bude mať robota s umelou inteligenciou ako z Ironmana

NEWS BIZNIS
Uložiť Uložené

Známy podnikateľ chystá otvorenie obchodu Od našich, ktorý má kombinovať cenovo dostupné potraviny s tými prémiovými. Prevádzku otvára v Devíne, kde dlhodobo chýba obchod s potravinami.

Finančník zo skupiny J&T Patrik Tkáč otvára v Devíne nový koncept potravín s názvom Od našich. Tvrdí, že chce pod jednou strechou predávať cenovo dostupné potraviny, v niektorých prípadoch však aj prémiové produkty. Prevádzka bude mať vlastnú pekáreň aj predajňu drahých vín. Informuje o tom Index, podľa ktorého je otvorenie naplánované na začiatok novembra tohto roka. 

„Je to nastavené tak, aby ten, kto chodí nakupovať napríklad do Lidla, vedel nakúpiť základné potraviny, trúfam si povedať, aj pod cenu, ktorú ponúka tento reťazec. Na svoje si však príde aj fajnšmeker, ktorý je zvyknutý nakupovať vo vyšších cenových kategóriách,“ povedal podnikateľ Tkáč pre Index.

Tkáč sa chcel pôvodne dohodnúť so sieťou predajní potravín Yeme, tá však záujem nemala, a tak sa podnikateľ rozhodol, že v mieste svojho bydliska si otvorí vlastný obchod.

Využívať v ňom chce aj umelú inteligenciu. Robot, ktorého nazvali Jarvis (podľa filmu Ironman), bude sledovať nákupné správanie kupujúcich, ak mu dajú súhlas. 

Odporúčané
Kedysi podával lopty futbalistom, dnes má luxusnú vodku, ktorú propaguje aj Jake Paul. Ako sa z mladíka stal milionár? Kedysi podával lopty futbalistom, dnes má luxusnú vodku, ktorú propaguje aj Jake Paul. Ako sa z mladíka stal milionár? 19. februára 2024, 9:30

„Systém bude zaznamenávať správanie kupujúcich, ale len v prípade, že na to kupujúci dá súhlas. Výsledkom majú byť bonusové služby k nákupom. Takto zaregistrovaný kupujúci bude môcť nakupovať v potravinách aj mimo otváracích hodín 24 hodín denne sedem dní v týždni,“ vysvetľuje ďalej portál Index fungovanie umelej inteligencie, ktorá bude napríklad pripomínať zákazníkom, či niečo nezabudli kúpiť, na základe predchádzajúcich nákupov alebo toho, čo zvykne nakupovať partner zákazníka. 

Tkáč neplánuje otvárať ďalšiu prevádzku; dôvodom je aj skutočnosť, že jeho sesternica je akcionárkou v spoločnosti, ktorá prevádzkuje potraviny Kraj a Terno. 

Od našich
Zdroj: Facebook/Od našich
Domov
Zdieľať
Diskusia