Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
30. septembra 2021, 15:27
Čas čítania 1:01
Viktor Kniš

Zuzana Plačková a René Strausz idú na slobodu, rozhodol súd

NEWS ZUZANA STRAUSZ PLAČKOVÁ
Uložiť Uložené

Špecializovaný trestný súd nezobral do väzby Zuzanu Plačkovú a jej manžela. Rozhodnutie nie je právoplatné, je možné sa voči nemu odvolať.

Zuzana Plačková a jej manžel René Strausz nepôjdu do väzby, informuje TV JOJ a TV Markíza. Rozhodol o tom sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS). Rozhodnutie nie je právoplatné, je možné sa voči nemu odvolať na Najvyšší súd. 

Dôvodom prepustenia spomínanej dvojice bolo „konštatovanie sudcu pre prípravné konanie o neexistencii dôkazov, ktoré by preukazovali dôvodné podozrenie, že sa títo obvinení dopustili skutku, za ktorý im bolo vznesené obvinenie“.

Plačková a jej manžel naďalej zostávajú obvinení. 

Prečo obvinili Zuzanu Plačkovú a ako je podľa NAKA zapojená do dílovania kokaínu, si prečítaš v tomto článku.

ŠTS rozhodoval o väzbe v dvoch etapách. Prokurátor podal návrh na väzbu pre desiatich údajných členov organizovanej zločineckej skupiny. 

Odporúčané
Plačková a René obchodovali s kokaínom, tvrdia policajti z NAKA. Odpočúvali ich, doma im našli 6 telefónov a cudzí občiansky Plačková a René obchodovali s kokaínom, tvrdia policajti z NAKA. Odpočúvali ich, doma im našli 6 telefónov a cudzí občiansky 29. septembra 2021, 7:18

Zuzana Plačková a René Strausz boli podľa vyšetrovateľov NAKA súčasťou organizovanej zločineckej skupiny najmenej šiestich osôb, ktoré pôsobili na území Trnavského, Bratislavského a Trenčianskeho kraja.

V čase od roku 2012 až do súčasnosti vraj títo šiesti dovážali na Slovensko kokaín. Vyplýva to z uznesenia o vznesení obvinenia, ktoré sa v utorok večer rozšírilo do médií. 

„Dôležitými dílermi – najmä kokaínu – boli aj René Strausz a jeho manželka Zuzana Strausz Plačková, ktorí asi od roku 2017 kupovali v rámci zločineckej skupiny kokaín od jedného z členov a predávali ďalším užívateľom,“ tvrdia vyšetrovatelia s tým, že známe osobnosti údajne drogy predávali ešte nižšie postaveným dílerom v rámci gangu alebo koncovým užívateľom. Proti Plačkovej a jej manželovi svedčia minimálne traja svedkovia. NAKA má vraj k dispozícii aj odposluchy telefónov. 

Zuzana Plačková vinu popiera, tvrdí, že sa stretla s nesprávnymi ľuďmi. Viackrát zopakovala, že sa vyjadrí na svojom instagramovom profile.

Domov
Zdieľať
Diskusia