Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
19. augusta 2021, 10:48
Čas čítania 0:42
Adam Novosad

Ste proti očkovaniu? Odíďte z Facebooku, vysmial Blahu a Tarabu vedec Čekan po tom, čo obaja vyzvali na bojkot Horaliek

NEWS PAVOL ČEKAN
Uložiť Uložené

Vedec Pavol Čekan poslancom pripomenul, aké pravidlá nastavila sociálna sieť pre svojich zamestnancov.

Horalky sa stali stredobodom novej kauzy, ktorú spustila komunita antivaxerov bojujúcich proti očkovaniu proti koronavírusu.

Majiteľ firmy I. D. C. Holding, ktorá vlastní značku Sedita a vyrába aj Horalky, Pavol Jakubec v rozhovore pre Denník N povedal, nech sa neočkovaní nesťažujú a bez vakcíny radšej sedia doma.

„U nás sa síce mnohí nezaočkovaní sťažujú, že sú diskriminovaní, ale jednoducho platí to, že kto je zaočkovaný, nech si slobodne ide, kam chce, no kto nie je, nech sedí doma,“ vyhlásil.

Tento výrok rozhorčil časť obyvateľov Slovenska, ale vedec Pavol Čekan teraz upozorňuje, že Jakubec nepovedal žiadnu kontroverznú vec.

„Koncom júla 2021 Facebook vyhlásil, že pustí do svojich kancelárií len zaočkovaných zamestnancov. Facebook dokonca zavádza povinné očkovanie v USA. Povinné očkovanie,“ konštatuje Čekan.

Nepáči sa mu, že poslanci Blaha a Taraba v reakcii na vyjadrenia majiteľa firmy I. D. C. Holding vyzvali ľudí, aby tieto oblátky bojkotovali a prestali ich nakupovať.

Vzápätí preto vyzval obidvoch poslancov, aby sa zachovali zásadovo, a ak očkovanie odmietajú, tak by nemali povinné očkovanie akceptovať. „Nemôžu mať predsa dvojaký meter. Vyzývam ich aj na bojkot sociálnej siete Facebook,“ uzatvára vedec.

Domov
Zdieľať
Diskusia