Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. augusta 2021, 9:30
Čas čítania 8:19
Martin Adam Pavlík

Pouličné prestrelky, zlomené nosy, obrovské prekvapenia. Domáca scéna ponúka čoraz kvalitnejšie a tesnejšie zápasy

Pouličné prestrelky, zlomené nosy, obrovské prekvapenia. Domáca scéna ponúka čoraz kvalitnejšie a tesnejšie zápasy
Zdroj: OKTAGON MMA
ŠPORT MMA OKTAGON MMA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Prečítaj si o desiatich zatiaľ najlepších dueloch tohto roka v domácej organizácii OKTAGON MMA. V článku navyše nájdeš aj videozáznamy všetkých spomenutých zápasov.

Len prednedávnom si si mohol prečítať o zatiaľ najlepších zápasoch tohto roka v najväčšej MMA organizácii na svete – UFC. Tentoraz sme sa však zamerali na čoraz kvalitnejšiu a sledovanejšiu domácu scénu. Organizácia OKTAGON MMA sa neustále rozrastá o zvučné zahraničné mená, čo sa nepochybne odráža na kvalite zápasov. A hoci sa tento rok ešte zďaleka neskončil, boli sme svedkami úžasných súbojov, ktoré naplno ukázali krásu MMA šokujúcimi či dojemnými momentmi. Tu je desať z nich. 

10. Milan Ďatelinka vs. Karlos Vémola

„Nehovorím, že nemôžem prehrať, ale je iné, keď človek prehrá s tým, že si povie – nestačil som na neho, ale viem, že som do toho dal všetko, ako keď niekedy človek spanikári a nechá sa uškrtiť,“ povedal Ďatelinka pred zápasom v relácii MMA letem světem, ktorú moderuje spoluzakladateľ a moderátor všetkých zápasov organizácie Ondřej Novotný. Bývalý futbalový chuligán Milan Ďatelinka ukázal v zápase, bohužiaľ, presne to druhé a mnohých fanúšikov nesmierne sklamal.

 

Viacerí čakali, že aj napriek menším zápasovým skúsenostiam ukáže svoju mladícku dravosť, výbušnosť a českého terminátora knokautuje podobne ako Attila Végh, obzvlášť po jeho sebavedomých vyjadreniach. Vémola ho však absolútne zdemoloval, hodil až desivo na zem, kde je ako ryba vo vode, a bez mihnutia oka ho prinútil, tak ako mnohých iných, trikrát odklepať. 

Odporúčané
Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 17. apríla 2024, 15:00

„Pri nástupe do klietky to celé na mňa doľahlo. Zodpovednosť, strach z neúspechu, obava zo sklamania ľudí, ktorí mi pomáhali a verili, fanúšikov, ale hlavne môjho tímu a sponzorov. Ako zaznel gong, spravil som to, čo doteraz neviem pochopiť. Napriek zákazu kopať som zápas otvoril kopom, ak sa to dá vôbec tak nazvať,“ úprimne priznal po prehre na Instagrame slovenský bojovník. 

9. Ronald Paradeiser vs. Ivan Buchinger


Ďalší krásny príklad toho, ako vedia skúsenosti rozhodnúť zápas. Len dvadsaťštyriročný Paradaiser sa podobne ako Ďatelinka nechal uniesť atmosférou a príležitosťou získať vytúžený opasok. Buchinger, bývalý šampión organizácií M-1 Global či Cage Warriors, ktorý zápasil aj so slávnym Írom McGregorom, sa nedal nachytať skvelým a takmer o 15 centimetrov vyšším strikerom. Vyhral na škrtenie hneď v prvom kole.

Paradaiserovi sa len dva týždne pred zápasom narodil syn Arthur, taktiež sa najskôr pripravoval na iného súpera, ktorým mal byť pôvodne Mateusz Legierski. Podľa Slováka šlo o mentálne ťažký zápas a k prehre prispelo viacero faktorov. Bojovník z bratislavského OFA gymu (Octagon Fighting Academy) priznal pre Šport.sk, že do klietky vstupoval s tým, že to najťažšie v podobe náročnej prípravy už mal za sebou a zápas mal byť len odmenou. „Avšak najťažšia robota ma iba čakala. Zdravý stres posúva bojovníka k lepšiemu výkonu, v zápase s Buchingerom som bol až príliš v pohode.“  

Odporúčané
UFC 300: U bookmakerov sú outsideri, my ich tipujeme na víťazov. Kto ovládne v sobotu najväčší turnaj v histórii bojových športov? UFC 300: U bookmakerov sú outsideri, my ich tipujeme na víťazov. Kto ovládne v sobotu najväčší turnaj v histórii bojových športov? 12. apríla 2024, 14:30

Dodal tiež, že po prehre plakal a týždeň sa prežieral „hovadinami“, najmä sladkosťami, zmrzlinou, až mu narástol „fotrovský pupok“. Odmlčal sa a len sa poflakoval. V júni sa však dokázal vrátiť na víťaznú vlnu, keď porazil nebezpečného Nemca Ardu Adasa. 

8. Matouš Kohout vs. Jan Široký

Jan Široký možno nevyzerá ako dokonalý atlét, no má šialenú silu, a ak aj náhodou v zápase prehrá, nikdy nikomu nič nedá zadarmo. To sa stalo aj tentoraz. Kohouta vytrápil na zemi, aj keď všetci čakali ostré výmeny v stoji.

Tie síce prišli, no Širokého dominantný wrestling a presne načasované takedowny takmer rozhodli zápas. Vyčerpali brilantného thajboxera natoľko, že v pozápasovom rozhovore nedokázal stáť a musel si sadnúť k pletivu. Ani Kohoutovo tvrdé koleno na rebrá v závere zápasu Širokého nezastavilo a so cťou dobojoval nesmierne ťažký zápas. Obaja vyskúšali hranice svojich síl.

 

Diváci si však prišli na svoje. Padali lakte, ground and pound, nepríjemné front, low či calf kicky... I keď obaja zápasníci ukázali neoblomnosť, dravosť a chuť vyhrať, keďže svoje posledné zápasy prehrali, podľa rozhodnutia rozhodcov vyhral Kohout dva jeden na kolá. 

Väčší tlak ukázal Široký, ale Kohout bol presnejší a trafil podľa štatistík viac signifikantných úderov v pomere 83 ku 24. Podľa víťaza rozhodlo najmä druhé kolo: „Aj keď som vtedy viac ležal na zemi, myslím, že som predsa len získal viac bodov,“ povedal Kohout Novotnému v pozápasovom rozhovore. 

7. Lucie Pudilová vs. Marta Waliczeková

Na otázku, čo si myslí o ženských MMA zápasoch, odpovedal spoluzakladateľ organizácie OKTAGON MMA Pavol Neruda pre Refresher v roku 2020 takto: „Zbožňujem to. Ženy dávajú do toho športu niečo úplne iné než muži. Keď sa bijú chlapi, vidno, že sú to dvaja športovci, čo si merajú svoje sily, kto je lepšie pripravený. Ale keď sa bijú ženy v klietke, je to akoby o život. Použijú všetky zbrane, ktoré majú.“ Dodal tiež, že ženy to berú všetko oveľa osobnejšie. Jeho slová potvrdil aj tento ženský duel na turnaji Oktagon 21.

 

Najpopulárnejšia česká zápasníčka, veteránka UFC, verzus kruto-prísna poľská kickboxerka s vražedným výrazom v tvári. Hneď ako bojovníčky dostali pokyn, že môžu začať, sa na seba bez rozmyslu vrhli a rozdávali nie úplne takticky tie najtvrdšie rany, aké dokázali dať.

Odporúčané
Zápasník Daniel Škvor o Oktagone: Poppeck aj Xavier sú nudní zápasníci. Vybral som si súpera, ktorého nikto nechcel Zápasník Daniel Škvor o Oktagone: Poppeck aj Xavier sú nudní zápasníci. Vybral som si súpera, ktorého nikto nechcel 11. apríla 2024, 12:00

Zatiaľ čo Pudilová skvele boxovala, round kicky od Waliczekovej na rebrá zanechávali červenú stopu a museli extrémne štípať. Obe predviedli drsný, no veľmi vyrovnaný súboj. Keď zaznel záverečný gong, bolo jasné len jedno. Tieto dve si rozhodne nič nedarovali. Trojkolová vojna, v ktorej sa chceli maximálne dobiť, zničiť, zabiť. Nikto však netušil, ktorá z nich vyhrá. Nakoniec však odchádzala šťastnejšia a spokojnejšia Pudilová. 

6. Petr Kníže vs. Andrea Fusi

Petr Kníže, prezývaný aj Monster, sa jasne vyjadril, že chce titul velterovej váhy v domácej organizácii. Na turnaji Oktagon 23 v máji preto dostal príležitosť rovno v hlavnom zápase večera. Tréner česko-uzbeckého zápasníka Makhmuda Muradova pôsobiaceho v UFC má dnes už síce 44 rokov, no je na prvý pohľad chlapík, ktorého nechceš rozzúriť. Mohlo by to byť totiž to posledné, čo by si spravil. Jednoducho z neho ide skutočne strach. Odvážlivcom, čo sa mu rozhodol postaviť zoči-voči v zápase, bol 29-ročný Talian Andrea Fusi s bilanciou 8 výhier a 6 prehier, pôsobiaci predtým v uznávanom Bellatore.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 101933 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorá bojovníčka sa stihla spamätať z tvrdého knock downu a následne ukončiť súperku.
  • Pri ktorom zápase zostali zrazu všetci diváci totálne šokovaní vrátane moderátora Ondřeja Novotného.
  • Ktorý zápasník z tímu Attilu Végha prekvapil a nachytal v prvom kole skúseného zverenca najúspešnejšieho pražského gymu.
  • Aký obrovský zvrat sa podaril na turnaji Oktagon 24.
Domov
Zdieľať
Diskusia