Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
13. júla 2021, 11:28
Čas čítania 2:45
Ema Stanovská

TOP gastropodujatia tohto roka, ktoré musíš stihnúť ešte pred treťou vlnou

GASTRO
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Vybrali sme pre teba 8 najlepších slovenských a českých gastropodujatí tohto roka, kde ochutnáš to najlepšie z najlepšieho.

Toto leto bude nabité voňavým jedlom, oroseným pivkom a šumivým proseccom. Či už si vyberieš streetfood v Bratislave, víno pod hviezdami v Pezinku alebo tradičné Pálavské vinobranie na Morave, tvoj žalúdok a chuťové poháriky budú určite spokojné.

Salón piva 

Dátum: 13. – 15. október
Miesto konania: Bratislava (Stará tržnica)
Cena vstupenky na 1 deň: 2 €


Salón piva je najväčšou oslavou craftového piva v strednej Európe. Koná sa v bratislavskej Starej tržnici a každoročne tam môžeš ochutnať to najlepšie z remeselných pivovarov z celého sveta, no najmä zo Slovenska a z Česka. Na svoje si tu prídu milovníci ležiakov, vrchne kvasených pív, kyseláčov, ovocných, čokoládových pív a iných špecialít. A keďže po pive lepšie trávi, súčasťou eventu budú aj stánky s klasickými „pivovarskými“ delikatesami.


Ak nevydržíš do októbra, možno ešte stihneš menšiu verziu v Žiline, ktorá bude 16. až 17. júla. Nájdeš tam pivovary Žiwell, Wywar, Lagunitas či Bradáč. „Pivnej sliny“ sa zbavíš bryndzovými haluškami, langošom alebo burgerom.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Craft Beer Festival (@salonpiva)

Víno pod hviezdami

Dátum: 6. – 7. august
Miesto konania: Pezinok-Stará hora
Cena vstupenky: 25 eur v predpredaji, 30 eur na mieste


Pôvodne to bola malá akcia, na ktorej návštevníci ochutnávali lokálne vínko a celú noc sledovali padajúce hviezdy. Vzhľadom na veľký záujem však napokon prerástla do veľkého festivalu pre tisícky ľudí s gastrozónou, hudobnou produkciou a so sprievodným programom.


V cene jednej vstupenky je zálohovaný sklenený pohár a 10 degustačných lístkov. Ochutnať budeš môcť vína z viac ako 25 vinárstiev malokarpatského regiónu. Na pódiu vystúpi napríklad Billy Barman, Helenine oči či Polemic.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Víno pod hviezdami (@vinopodhviezdami)

Ginové átrium

Dátum: 30. júl
Miesto konania: Poštová 1, Žilina
Cena vstupenky: 6 eur v predpredaji, 9 eur na mieste


Priestory Átria v žilinskom bizniscentre na Poštovej sa posledný júlový deň premenia na Ginové átrium. Ide o prvý ročník tohto eventu, na ktorom bude Žilinčanov čakať široký výber ginov, ďalej degustácie, pop up Mirror cocktail bar, welcome drink, dídžej naživo, občerstvenie, káva a veľa ďalšieho. Podujatie bude moderovať Marek Polomský.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa GINOVÉ ÁTRIUM (@ginoveatrium)

Street Food Park vol. 43

Dátum: 21. – 24. júl
Miesto: Námestie Nežnej revolúcie, Bratislava
Cena vstupenky: zadarmo


Obľúbené streetfoodové podujatie pred Starou tržnicou sa po koronovej pauze opäť vracia. Od stredy do soboty budeš môcť ochutnať „pouličnú“ kuchyňu z celého sveta. 


Okrem kórejských, indických či kanadských špecialít sa môžeš tešiť na obľúbené klasiky ako burrito fellas, NYC corner, trhance jak párance či kaliforňan. Ako dezert si nezabudni dať rolovanú zmrzlinu a to všetko zapiť lokálnym vínom, ciderom či čerstvo praženou kávou. Podujatie je, ako vždy, zero waste.

Domov
Zdieľať
Diskusia