Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2014, 18:39
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

V Čechách je prvé 963-koňové LaFerrari za približne 1,3-milióna €!

TECH
Uložiť Uložené

963-koňový hyperšport z limitovaného počtu len 499 kusov našiel prvého majiteľa v Čechách, pričom objednané sú ďalšie dva exempláre!

V Čechách je prvé 963-koňové LaFerrari za približne 1,3-milióna €!

Keď sa na ceste objaví exkluzívny automobil s astronomickou cenovkou, vždy vyvolá obrovský rozruch. V prípade trojice najnovších hyperšportov – Ferrari LaFerrari, McLaren P1 a Porsche 918 Spyder, to platí minimálne dvojnásobne, pričom keď zoberieme do úvahy, že by sme jeden z týchto vrcholov momentálneho automobilového priemyslu stretli na cestách v našich končinách, rozruch a nadšenie by bolo doslova neopísateľné.

No a presne táto situácia mohla najnovšie nastať, ak ste posledné dni šli okolo showroomu Ferrari v Prahe, kde bolo doslova vo výklade vystavené novučičké LaFerrari. Ide o prvý exemplár v Čechách, ktorý bol v nedávno dovezený do Čiech, pričom hyperšport v tradičnej červenej farbe bol dočasne umiestnený v showroome na prezentačné účely. Tento fakt si nenechal ujsť ani náš verný čitateľ, jeden z najznámejších automobilových spotterov v Čechách, Samuel Mareček, ktorý nám poslal prvé exkluzívne fotografie. Na nich sa nachádza najdrahšie sériové Ferrari v histórii, keďže cenové relácie vlajkovej lode Ferrari sa pohybujú na čiastke okolo 1,3-milióna € za nový kus.

Pripomeniem, že LaFerrari vznikne v limitovanom počte len 499 kusov, pričom ešte pred samotnou výrobou sú všetky exempláre vypredané, čím je tento hyperšport ešte vzácnejší. Ako sme si už v prípade automobilky Ferrari zvykli, už tradične majú všetky vozidlá limitovaných edícii plakety s označením, ako keby šlo o prvý exemplár zo série. Ani v tomto prípade tomu nie je inak a preto toto LaFerrari disponuje plaketou s číslom 1/499. Ferrari takúto plaketu vloží opäť do všetkých kusov, čím dané exempláre pôsobia ešte exkluzívnejším dojmom a v neposlednom rade tak automobilka ukľudňuje vášnivých fanúšikov, aby sa medzi sebou doslova nenaťahovali o to, kto si svoj exemplár objednal skôr a teda koľký v poradí daný zákazník bol. Jednotlivé kúsky z edície sa však od seba odlišujú okrem farebného prevedenia aj volantom, ktorý na spodnej časti obsahuje meno majiteľa. Keďže vozidlo bolo dostupné verejnosti (i keď nie hocijakej), majiteľ pražského showroomu dal meno majiteľa pochopiteľne prelepiť.

Na záver pár špecifikácií. LaFerrari disponuje dvanásťvalcom s objemom 6,262 litra a výkonom rovných 800 koní. Obrovskému, v zadu umiestnenému motoru, však pomáha aj dodatočný elektromotor s výkonom 163 koní. Suma sumárov, momentálne najznámejšie Ferrari ponúka dokopy až 963 koní. Na stovku akceleruje za necelé 3 sekundy, na dvestovke je za 5 sekúnd a tristovka sa na tachometri ukáže za približne 15 sekúnd. Maximálna rýchlosť je obmedzená na hodnotu 350 km/h.

Momentálne si už svojho nového miláčika prevzal jeho majiteľ, pričom na internete sa už objavili aj jeho prvé živé fotografie z ulíc. ​Podľa overených zákulisných informácíi ​sú momentálne do Čiech objednané ďalšie dva exempláre! Pre Slovensko bohužiaľ pikošky podobného typu nemáme, avšak pre zmenu, v Bratislave sa najnovšie nachádza už prvé Porsche 918 Spyder v rámci Čiech a Slovenska! V prípade, že sa nám ho podarí zachytiť, rovnako ako v prípade nedávneho McLarenu P1 či najnovšie tohto Ferrari LaFerrari, určite ho nájdeš v plnej kráse na našej stránke Exkluzívne automobily zo slovenských a českých ciest!

V Čechách je prvé 963-koňové LaFerrari za približne 1,3-milióna €!

V Čechách je prvé 963-koňové LaFerrari za približne 1,3-milióna €!

V Čechách je prvé 963-koňové LaFerrari za približne 1,3-milióna €!

V Čechách je prvé 963-koňové LaFerrari za približne 1,3-milióna €!

Späť
Zdieľať
Diskusia