Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Prevádzky

Najlepšie kaviarne, reštaurácie a vo všeobecnosti gastroprevádzky na Slovensku.

Prevádzky Testy Recepty Ľudia
Storky
Boli sme v reštaurácii Heydučka zo šou Na nože. Takto obstála v našom teste
Na Sundecku otvorili reštauráciu Waves: Novinka na Dunaji spája tradičnú kuchyňu...
V Trnave vznikol nový matcha bar, ktorý nemá konkurenciu. Yum Cha spája tradíciu...
V Bratislave vzniklo bistro, ktoré z tradičných lokší spravilo gurmánsky zážitok
Bratislava má nové raňajkové bistro Jolk. Vzniklo pod vedením renomovaného šéfku...
Známa bratislavská prevádzka Fach predstavila novinky. Boli sme ich ochutnať
Autentický kórejský zážitok v Bratislave: V Maside si jedlo pripravíš sám
V Bratislave otvorili prvý steakbar. Obľúbená sieť reštaurácií prišla s novým ko...
Ochutnali sme nové menu v známom bratislavskom bistre Sogu po odchode Nováka
Obľúbená bratislavská pekáreň otvára nové bistro. Kruh 2.0 vyrastie pod hradom
V bratislavskom Priori otvoria nový stredomorsko-arabský street food
Pri Nivách otvorili novú pekáreň. Počas dnešnej otváračky rozdávali pečivo zadar...
Zuzane Plačkovej vykradli jednu z jej kaviarní. Zlodej si odniesol vaky na seden...
Bar Bukowski mení adresu. Po novom bude patriť do „bratislavského hexagonu“
Ukrajinská reštaurácia Chernomorka otvára v Bratislave už druhú prevádzku
Otvorili nový podnik v centre Bratislavy s veľkými croissantami ako na Tiktoku
Influencerka Lula Almaksus otvorila nový smoothie bar. Láka na matcha drinky
V bratislavskom Starom meste otvorili novú kaviareň 6:57 a.m.
V centre Bratislavy otvárajú novú remeselnú pekáreň. Nahradila bývalý Subway
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
Chlieb sa pečie pol minúty, mäso päť. Nazreli sme do kuchyne novej indickej reštaurácie s degustačným menu MumBhai Central
refresher+
Odporúčané
Chlieb sa pečie pol minúty, mäso päť. Nazreli sme do kuchyne novej indickej reštaurácie s degustačným menu MumBhai Central
21. 6. 2022 14:30
Obedové „butter chicken“ si tu vychutnáš z elegantnej drevenej dosky, večer si užiješ degustačnú večeru v indickom štýle. Šéfkuchár Shrey Kadam otvoril reštauráciu, v ktorej búra predsudky o indickej kuchyni.
Piváreň Funus: dvestoročný podnik, ktorý navštevuje dcéra prezidentky aj herci. Počas lockdownu si tu chcel posedieť Boris Kollár
refresher+
Odporúčané
Piváreň Funus: dvestoročný podnik, ktorý navštevuje dcéra prezidentky aj herci. Počas lockdownu si tu chcel posedieť Boris Kollár
16. 6. 2022 9:30
Hovorí sa, že sem kedysi chodili štúrovci. To potvrdiť nemôžeme, ale návštevu Emmy Čaputovej, známych hercov a športovcov áno. Čo stojí za úspechom kultovej krčmy Funus? Rozprávali sme sa s majiteľkou, ktorá podnik zdedila po starom otcovi.
Tomáš z Petržalských langošov: Langoš je živočích, mal by si ho zjesť do minúty
Tomáš z Petržalských langošov: Langoš je živočích, mal by si ho zjesť do minúty
8. 6. 2022 18:30
Prišli horúčavy a to v gastronómii znamená jediné: nastal čas langošov. Tie si nemusíte dať iba na kúpalisku či pri jazere, kopa ľudí chodí na jeden konkrétny až na kraj Petržalky.
VIDEO: Pred posledným ruským McDonaldom sa tvorili dlhé rady. Ľudia na stanici v Moskve čakali na hamburger hodiny
VIDEO: Pred posledným ruským McDonaldom sa tvorili dlhé rady. Ľudia na stanici v Moskve čakali na hamburger hodiny
22. 5. 2022 10:33
McDonald’s z Ruska odchádza po viac ako 30 rokoch, na prvý Big Mac čakalo v rade viac ako 30 000 ľudí.
„Bryndzové halušky mám najradšej s jahňacím mäsom,“ hovorí Palestínčan, ktorý si s dcérou otvoril obľúbené arabské bistro Arabeska
refresher+
Odporúčané
„Bryndzové halušky mám najradšej s jahňacím mäsom,“ hovorí Palestínčan, ktorý si s dcérou otvoril obľúbené arabské bistro Arabeska
20. 5. 2022 16:30
„Pokrmy vychádzajú z tradičných receptúr mojej palestínskej babičky, neprispôsobujeme ich slovenským chutiam,“ hovorí Khairieh Naserová, ktorá spolu so svojím otcom vedie obľúbené arabské bistro Arabeska.
Kam ísť s kamošom na pivo? Týchto 8 bratislavských pivární nemôžeš vynechať (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Kam ísť s kamošom na pivo? Týchto 8 bratislavských pivární nemôžeš vynechať (Reportáž)
15. 5. 2022 14:30
Podnik, kde máš na výber šestnásť pivných špeciálov, majiteľ, ktorý prevádzku otvorí už o šiestej ráno, aby si si mohol pozrieť zápas na druhom konci sveta. Prinášame to najlepšie z bratislavskej pivnej scény.
7 prevádzok s najoriginálnejším interiérom v Bratislave: škodovka medzi stolmi, nábytok z 15. storočia aj lavice v tvare tofu
refresher+
Odporúčané
7 prevádzok s najoriginálnejším interiérom v Bratislave: škodovka medzi stolmi, nábytok z 15. storočia aj lavice v tvare tofu
14. 5. 2022 14:30
Hlavným kritériom bola originalita – do zoznamu sme zaradili podniky, ktoré z pohľadu architektúry a dizajnu prinášajú niečo nové a hodnotné.
Reštaurácia Batoni: Ukrajinec prevzal bývalý Stroodel na Kolibe, ponuku postavil na gruzínskych jedlách, štrúdle z menu zmizli
Reštaurácia Batoni: Ukrajinec prevzal bývalý Stroodel na Kolibe, ponuku postavil na gruzínskych jedlách, štrúdle z menu zmizli
25. 4. 2022 19:30
Reštaurácia, ktorá sa v minulosti orientovala najmä na tradičnú kuchyňu inšpirovanú Rakúsko-Uhorskom, dnes ponúka prevažne gruzínske pokrmy.
Moderný fastfood: automat za 26-tisíc ti urobí pizzu za 3 minúty. Chutí ako skutočná či mrazená?
refresher+
Odporúčané
Moderný fastfood: automat za 26-tisíc ti urobí pizzu za 3 minúty. Chutí ako skutočná či mrazená?
24. 4. 2022 14:30
Hoci suma za automat znie závratne, distribútor tvrdí, že sa majiteľovi vráti celá investícia za pol roka.
Najlepšie vegánske (a vegetariánske) reštaurácie v Bratislave. V týchto 9 podnikoch si prídeš na svoje
refresher+
Odporúčané
Najlepšie vegánske (a vegetariánske) reštaurácie v Bratislave. V týchto 9 podnikoch si prídeš na svoje
23. 4. 2022 12:30
Ako je na tom dnes vegánska a vegetariánska gastronomická scéna hlavného mesta? Na strave bez mäsa nielen prežiješ, ale na mnohých miestach si vyslovene pochutíš.
Majiteľ Cosmoburgers: Vyskúšal som všetky bitúnky v Česku aj na Slovensku. Slovenské hovädzie má však jednu chybu
refresher+
Odporúčané
Majiteľ Cosmoburgers: Vyskúšal som všetky bitúnky v Česku aj na Slovensku. Slovenské hovädzie má však jednu chybu
21. 4. 2022 9:30
Cosmoburgers bol kedysi seneckou legendou, dnes je to podnik v centre Bratislavy, ktorý vypredáva aj do dvoch hodín. Majiteľ vraví, že kľúčom k úspešnému gastro biznisu je úprimnosť a komunikatívnosť.
Dvaja kamaráti z Indie a Miška zo Sexuálnej výchovy rozbehli street food Rolltown. Jedlo je fusion troch krajín, vznikalo 4 roky
refresher+
Odporúčané
Dvaja kamaráti z Indie a Miška zo Sexuálnej výchovy rozbehli street food Rolltown. Jedlo je fusion troch krajín, vznikalo 4 roky
14. 4. 2022 9:30
Puneet Dhiman stretol svojho kamaráta (a v súčasnosti aj biznis partnera) Arihanta Siyala prvý deň po príchode na Slovensko. Obaja študovali technické smery, no ich vášňou vždy bolo jedlo. Teraz spolu rozbiehajú farebný indický street food Rolltown.
Heui Yeon Kim otvoril prvú kórejskú reštauráciu v Bratislave Maehwa: Psy sú pre mňa domáci miláčikovia, nikdy by som ich nejedol
refresher+
Odporúčané
Heui Yeon Kim otvoril prvú kórejskú reštauráciu v Bratislave Maehwa: Psy sú pre mňa domáci miláčikovia, nikdy by som ich nejedol
21. 3. 2022 14:30
Heui Yeon Kim otvoril v roku 2008 prvú kórejskú reštauráciu v Bratislave Maehwa. Minulý rok vznikla sesterská prevádzka blízko centra K-BAB by Maehwa. Svoje si tu nájde každý – dokonca aj ten, kto exotickú kuchyňu nemá v obľube.
Michelinský kuchár a modelka založili v Bratislave francúzsky „gurmánsky butik“. Slovákom chcú ukázať menej známe chute Paríža
refresher+
Odporúčané
Michelinský kuchár a modelka založili v Bratislave francúzsky „gurmánsky butik“. Slovákom chcú ukázať menej známe chute Paríža
15. 3. 2022 16:30
„Je veľká škoda, že na Slovensku poznáme iba makrónky a croissanty. Mne vždy viac chutili iné jedlá, preto ich chcem predstaviť aj Slovákom,“ hovorí šéfkuchár Colette Richard Kalanin, ktorý pôsobil aj v parížskej michelinskej reštaurácii.
Hľadali sme najlepšie raňajky v Bratislave. Kde nájdeš najchutnejšiu ponuku?
Sponzorovaný obsah
Hľadali sme najlepšie raňajky v Bratislave. Kde nájdeš najchutnejšiu ponuku?
9. 3. 2022 9:30
S Woltom si vychutnáš skvelé jedlo, nech už si kdekoľvek.
Michelinský potenciál v centre Bratislavy. Zážitková reštaurácia Irin známeho šéfkuchára Heska ponúka 9-chodové gastroumenie
Michelinský potenciál v centre Bratislavy. Zážitková reštaurácia Irin známeho šéfkuchára Heska ponúka 9-chodové gastroumenie
10. 2. 2022 17:30
Ako vyzerá dotyk Michelinu v centre hlavného mesta?
Dve sestry otvorili autentický tapas bar Zrzky, kde nie je signál. „Ľudia čakali počas očkovacej lotérie s mobilom na schodoch.“
refresher+
Odporúčané
Dve sestry otvorili autentický tapas bar Zrzky, kde nie je signál. „Ľudia čakali počas očkovacej lotérie s mobilom na schodoch.“
29. 1. 2022 9:30
K reštauračnému biznisu ich priviedol otec, lásku k Španielsku im zas vštepila mama. Sestry Izabela a Klaudia vravia, že víno kedysi pili na ex, dnes vedú španielsku vináreň v bratislavskom Starom Meste.
„Máme rožok s maslom, kto má viac?“ Nové Bistro 24 ponúka jedálenské klasiky na nový spôsob. Keď ti nechutí, neplatíš
refresher+
Odporúčané
„Máme rožok s maslom, kto má viac?“ Nové Bistro 24 ponúka jedálenské klasiky na nový spôsob. Keď ti nechutí, neplatíš
22. 1. 2022 14:30
Nové retro bistro na Štefánikovej ulici má byť posledným miestom, kde si cestou na stanicu vieš dať kvalitný snack „do ruky“. Napríklad kváskový chlieb s nátierkami, rožok s goralským prosciuttom či obyčajný poctivý rožok s maslom a medom.
Manželia z Kľačian majú rodinnú farmu Madonan: Začínali sme s jednou kravou, spolupráca s Pirátom nám dávala zmysel
refresher+
Odporúčané
Manželia z Kľačian majú rodinnú farmu Madonan: Začínali sme s jednou kravou, spolupráca s Pirátom nám dávala zmysel
6. 5. 2025 7:00
K založeniu farmy ich priviedla aj osobná skúsenosť s tráviacimi ťažkosťami po konzumácii bežného mlieka. Ich rodinná farma s vlastnými mliekarenskými výrobkami si rýchlo získala obľubu aj medzi známymi osobnosťami. Ako vyzerá práca na farme?
Starbucks prišiel už aj do srdca Slovenska. V Banskej Bystrici otvorili prvú prevádzku
Starbucks prišiel už aj do srdca Slovenska. V Banskej Bystrici otvorili prvú prevádzku
6. 5. 2025 17:54
Starbucks rozširuje svoju prítomnosť na Slovensku a vstupuje do ďalšieho významného regiónu.
O čom budú ďalšie časti The Last of Us? Pribudnú šokujúce úmrtia hrdinov, transrodová postava a nové druhy infikovaných
refresher+
Odporúčané
O čom budú ďalšie časti The Last of Us? Pribudnú šokujúce úmrtia hrdinov, transrodová postava a nové druhy infikovaných
3. 5. 2025 17:00
2. séria The Last of Us sa ešte len začína. Divákov čakajú bolestivé a emotívne zvraty, akčné scény, nové druhy infikovaných a celkom nové príbehy, ktoré neboli ani v hrách.
Kde sa najesť v Banskobystrickom kraji? Reštaurácia, kde chutilo aj prezidentke či zážitková kuchyňa so švajčiarskymi skúsenosťami
Kde sa najesť v Banskobystrickom kraji? Reštaurácia, kde chutilo aj prezidentke či zážitková kuchyňa so švajčiarskymi skúsenosťami
17. 2. 2025 14:00
Prinášame ti pár tipov na reštaurácie v Banskobystrickom kraji, ktoré ti prinesú nielen gastro zážitok, ale aj príjemnú atmosféru. V našom zozname nájdeš rôzne prevádzky - od chutného streetfoodu, vegan bistra až po reštaurácie s vyššou gastronómiou.
Navštívili sme prevádzku Maťove akcie: Rodičia kričia, že im chcem otráviť deti, do reklamy sme nedali ani cent, hovorí sám Maťo
refresher+
Odporúčané
Navštívili sme prevádzku Maťove akcie: Rodičia kričia, že im chcem otráviť deti, do reklamy sme nedali ani cent, hovorí sám Maťo
28. 2. 2024 14:30
Sieť obchodov Maťove akcie je v súčasnosti na Slovensku obrovským hitom. Pomáha tomu netradičný tovar, Tiktok či špecifický výzor zakladateľa značky. Do jednej z prevádzok sme zamierili aj my a na otázky nám odpovedala aj hlava celého projektu – Maťo.
Boli sme v reštaurácii Heydučka zo šou Na nože. Takto obstála v našom teste
Boli sme v reštaurácii Heydučka zo šou Na nože. Takto obstála v našom teste
3. 4. 2025 19:00
Paradajkové pesto, hovädzí vývar alebo bolonské špagety, všetko sme starostlivo zhodnotili.
Bývalá reštaurácia, v ktorej pôsobil šéfkuchár Martin Novák je na predaj za 130-tisíc eur. Podnik predávajú s plným vybavením
Bývalá reštaurácia, v ktorej pôsobil šéfkuchár Martin Novák je na predaj za 130-tisíc eur. Podnik predávajú s plným vybavením
28. 2. 2025 9:43
Dôvodom predaja je to, že sa viacerí rozhodli venovať iným projektom, vrátane šéfkuchára Martina Nováka.
Za raňajky u Diora v Saint-Tropez som zaplatila toľko ako v Bratislave. Navštívila som top instagramové podniky sveta (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Za raňajky u Diora v Saint-Tropez som zaplatila toľko ako v Bratislave. Navštívila som top instagramové podniky sveta (Reportáž)
7. 3. 2024 9:30
Vyskúšali sme turecké raňajky aj cupcake od cukrárky, ktorá piekla pre Madonnu, Stinga či Kate Moss. Ako ho ochutnať aj bez rezervácie? Navštív spolu s nami nádherné interiéry, známe aj pre jedinečnú gastronómiu.
Samo pečie v Kolumbii slovenské trdelníky: Domácim chutí škoricovo-jablkový, pýtajú sa, či som z Československa (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Samo pečie v Kolumbii slovenské trdelníky: Domácim chutí škoricovo-jablkový, pýtajú sa, či som z Československa (Rozhovor)
22. 3. 2025 7:30
Ako sa dostal z Prievidze k pečeniu trdelníkov v Kolumbii?
V Bratislave otvorili novú remeselnú pekáreň Chlieb a Láska. Koncept z Banskej Bystrice láka milovníkov poctivého pečiva
V Bratislave otvorili novú remeselnú pekáreň Chlieb a Láska. Koncept z Banskej Bystrice láka milovníkov poctivého pečiva
24. 11. 2024 10:21
Pekáreň v sobotu privítala prvých zákazníkov.
V Trnave vznikol nový matcha bar, ktorý široko ďaleko nemá konkurenciu. Yum Cha spája tradíciu s moderným servisom
V Trnave vznikol nový matcha bar, ktorý široko ďaleko nemá konkurenciu. Yum Cha spája tradíciu s moderným servisom
21. 3. 2025 19:10
V Trnave na Hornopotočnej ulici otvorili nový podnik Yum Cha, ktorý prináša jedinečný zážitok pre milovníkov matchy.
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
20. 3. 2025 19:30
Čo ma v reštaurácii najviac zaskočilo?
Bol som v Javorine 21 z Na Nože. Z kritiky môjho jedla sa nezosypem, Martin bol však v pohode, hovorí majiteľ Egon (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Bol som v Javorine 21 z Na Nože. Z kritiky môjho jedla sa nezosypem, Martin bol však v pohode, hovorí majiteľ Egon (Reportáž)
11. 4. 2025 19:00
Takto to v Javorine vyzeralo krátko pred odvysielaním epizódy v televízii.
Nový street food park v Bratislave: Jedlo z foodtruckov si vychutnáš v sprievode DJ setov či živej hudby
Nový street food park v Bratislave: Jedlo z foodtruckov si vychutnáš v sprievode DJ setov či živej hudby
22. 11. 2024 18:22
V Bratislave vzniká nový street food priestor s názvom Meet Point, ktorý sa otvorí 23. novembra. Spája kultúru a gastro.
TOP 20 kaviarní v Bratislave: Toto sú najlepšie miesta so specialty kávou, ale aj tradičným talianskym espressom
refresher+
Odporúčané
TOP 20 kaviarní v Bratislave: Toto sú najlepšie miesta so specialty kávou, ale aj tradičným talianskym espressom
13. 8. 2024 14:30
Bratislava je kaviarenská veľmoc. Najmä za posledné tri roky v hlavnom meste pribúdajú kaviarne kozmickou rýchlosťou. A čo je dôležitejšie, darí sa im, nezatvárajú a prosperujú.
Toto sú najlepšie kaviarne v Košiciach: Z týchto prevádzok neodídeš sklamaný, na Hlavnej majú espresso aj za 1,3 eura (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Toto sú najlepšie kaviarne v Košiciach: Z týchto prevádzok neodídeš sklamaný, na Hlavnej majú espresso aj za 1,3 eura (Reportáž)
13. 4. 2025 8:30
Návšteva akejkoľvek prevádzky z nášho zoznamu ťa rozhodne nesklame.
Z korporátu prešli do gastra: Miška a Joff sú majiteľmi bistra Kaliforňan, ktorý je dnes už známym lovebrandom (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Z korporátu prešli do gastra: Miška a Joff sú majiteľmi bistra Kaliforňan, ktorý je dnes už známym lovebrandom (Rozhovor)
2. 4. 2024 12:30
Kaliforňan dnes dominuje v Bratislave ako bistro, kde si môžeš vyskladať do misky to, na čo máš chuť. Majitelia vlastnia už 10 prevádzok a plánujú ďalej expandovať.
Čínsku all you can eat reštauráciu museli zavrieť po dvoch týždňoch. Majitelia doplatili na štedrú ponuku
Čínsku all you can eat reštauráciu museli zavrieť po dvoch týždňoch. Majitelia doplatili na štedrú ponuku
31. 12. 2023 15:55
Mimoriadne výhodná ponuka pre zákazníkov sa reštaurácii neoplatila.