Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je PR správa spoločnosti TEAPOT.
27. apríla 2023, 18:35
Čas čítania 2:04
Sponzorovaný obsah

Čo by nemalo chýbať v žiadnej kvalitnej reštaurácii

Čo by nemalo chýbať v žiadnej kvalitnej reštaurácii
Zdroj: Freepik
GASTRO GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené

Samozrejmosťou je vychutnávanie skvelého jedla, ale všímame si aj atmosféru, interiérový dizajn a pravdaže aj služby. Práve tie dokážu zhoršiť dojem aj keď je jedlo fantastické.

Predstavte si, že vojdete do kvalitnej reštaurácie - ako to na prvý pohľad spoznáte? Samozrejmosťou je vychutnávanie skvelého jedla, ale všímame si aj atmosféru, interiérový dizajn a pravdaže aj služby. Práve tie dokážu zhoršiť dojem aj keď je jedlo fantastické. Čo všetko by nemalo v kvalitnej reštaurácii chýbať?


Pestrosť jedálneho lístka

Jedálny lístok kvalitnej reštaurácie by mal prezentovať bohatú ponuku jedál, aby kuchári dokázali vyhovieť rôznym chutiam zákazníkov. V modernej gastronómii je potrebné myslieť aj na diétne obmedzenia rôznych ľudí. Rozmohli sa rozličné intolerancie, preto je nutné v menu mať aj bezlaktózové alebo bezgluténové jedlá. Dôraz by mal byť kladený aj na detské menu, aby bolo vyvážené a zdravé. V ponuke by mali byť tiež nízkosacharidové možnosti, vegeteriánske a vegánske jedlá a strava odrážajúca súčasné trendy, ako je raw alebo paleo kuchyňa. Zákazníci si môžu vybrať zo širokej škály možností, vďaka čomu si každý nájde to, čo sa mu chutí a vyhovuje.

Čistota

Čistá gastro prevádzka ponúka svojim zákazníkom bezpečné prostredie, v ktorom môžu pokojne zveriť svoje chute a zároveň svoje zdravie do rúk profesionálov. Čisté a bezpečné potraviny sú rovnako dôležité ako čisté stoly, riad a celá kuchyňa. Vysoký hygienický štandard predchádza kontaminácii potravín a zaisťuje, že zákazníci budú mať istotu o bezpečnosti jedál, ktoré si vychutnávajú. Naopak, ak nájdu dôkazy o slabej hygiene, je veľmi pravdepodobné, že sa už do danej reštaurácie nevrátia.

kuchyna, cista kuchyna
Zdroj: Freepik.com

Dobrá kvalita jedla

Príprava chutného a kvalitného jedla vyžaduje čerstvé suroviny a odbornú prácu kuchárov. Aby sa im pracovalo čo najlepšie, je potrebné vybaviť kuchyňu spoľahlivými prístrojmi, funkčným nábytkom a kvalitným vybavením. Hlavné prvky, do ktorých sa oplatí v profesionálnej kuchyni investovať, sú kuchynské roboty, mixéry, dobré ventilátory, chladničky a mrazničky, nerezový drez - zvlášť na čistenie zeleniny, mäsa a na umývanie riadu, kvalitné hrnce a panvice. Pri nákupe riadu myslite na jedno pravidlo: Určite toho budete potrebovať viac, ako si teraz myslíte. Vyhnite sa zbytočnému stresu a radšej nakúpte viac vybavenia naraz.

Priateľský a pozorný servis

Zákazníci očakávajú, že ich potreby budú uspokojené včas a profesionálne. Kvalitnú reštauráciu reprezentuje spoľahlivý a priateľský personál, ale môže si pomôcť aj technickými vychytávkami, ako je kvalitný reštauračný systém. Takto sa personál nepomýli v objednávkach a jedlo bude donesené včas a správne. Rýchla obsluha nie je všetko, veľa závisí aj od tónu hlasu, ochoty počúvať zákazníkov a splniť aj ich menej zvyčajné priania - napríklad vynechať ingrediencie, ktoré by im mohli spôsobiť zdravotné ťažkosti.

Atmosféra

Reštaurácia je viac ako miestnosť, kam sa ideme najesť. Často v nich oslavujeme veľké životné udalosti, stretávame sa s priateľmi alebo na romantických rande. Príjemná a pohodlná atmosféra je dôležitá pri vytváraní pozitívneho kulinárskeho zážitku. Zamestnanci reštaurácie majú vytvárať príjemné prostredie, ale veľký účinok má aj prostredie. Čím útulnejšia je reštaurácia, tým viac sú zákazníci relaxovaní. Zbavia sa stresu a zhonu bežného dňa a budú sa radi vracať späť.

Vyvážený pomer kvality a ceny

V súčasnej finančnej kríze všetci dôkladne premýšľame nad tým, kam investovať svoje peniaze. Život však treba žiť naplno a patria k nemu aj zážitky, ku ktorým jednoznačne patria aj kulinárske pochúťky v reštaurácii. Za svoje peniaze chcú dostať primeranú hodnotu, preto je potrebné nastaviť správne ceny a ponúkať kvalitné jedlo.

Domov
Zdieľať
Diskusia