Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
11. júla 2024 o 11:00
Čas čítania 5:02
redakcia

Najlepšia pizza v Bratislave? Toto je TOP 10 prevádzok, kde nájdeš „krčmovku“, ale aj neapolský, rímsky či detroitský štýl

GASTRO GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL PIZZA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Vzostup kvality bratislavských pízz naštartovala legendárna pizzeria Basilico, ktorá nedávno skončila a „zmenila“ sa na tieto podniky.

Odtlačok, ktorý tu po sebe nechala, bol donedávna najviac badateľný na prevahe typických neapolských pízz. Aj táto éra je už však preč a to, čo súčasná Bratislava na pizzovej scéne ponúka, je pestrý výber reprezentujúci všetky možné štýly aj kúty sveta.


Tak sme najlepšie pizze aj zoradili. Aby v nich nebola prevaha jedného štýlu, ale v rebríčku si prišli na svoje milovníci všetkých druhov.

Nezabudni skontrolovať aj náš aktuálny zoznam najlepších pekární či miest, kde si dáš tie najlepšie raňajky v Bratislave.
Odporúčané
Najlepšie pekárne v Bratislave: Toto je TOP 10 prevádzok, kde si dáš najlepší kváskový chlieb či geniálnu rímsku pizzu Najlepšie pekárne v Bratislave: Toto je TOP 10 prevádzok, kde si dáš najlepší kváskový chlieb či geniálnu rímsku pizzu 5. júna 2024 o 11:30

10. Pizza Me

Adresa: Námestie SNP 13, Michalská 13
Cenová dostupnosť: €

Ani jeden z dvoch zástupcov štýlu „pizza by the slice“ v rebríčku nie je NY štýl, no bližšie k nemu má rozhodne pôvodne maďarská sieť Pizza Me. Tá ponúka pizzu na trojuholníky a svoju cieľovku nachádza v centre Bratislavy, najmä keď sa zvíkendní a zvečernie.

Oproti newyorskému štýlu je Pizza Me ešte tenšia a chrumkavejšia, vďaka čomu ti ani po niekoľkých drinkoch nespôsobí kómu. Ako však smutne skonštatoval Čoje vo videu o pizzách do ruky, pizzu Hawaii tu, žiaľ, nenájdeš.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Pizza Me Slovensko (@pizzamesk)

Odporúčané
Najlepšie raňajky v Bratislave: zoradili sme TOP 7 prevádzok Najlepšie raňajky v Bratislave: zoradili sme TOP 7 prevádzok 1. mája 2024 o 12:30

9. Don Quijote

Adresa: Račianska 38
Cenová dostupnosť: €

Na deviatom mieste je obľúbená „krčmová“ pizzeria z Račianskej. Najmä cez víkend, keď je vonku teplo, okolo nej nájdete lokálnych fanúšikov podniku vychutnávať si obľúbené pizze aj na múrikoch vonku. Na tejto pizzi je najlepšie to, že sa nehanbí za svoju slovenskosť. Pretože za dlhé roky fungovania tohto obľúbeného jedla na Slovensku vieme, že sa rozhodne dá hovoriť aj o niečom ako „pizza na slovenský štýl“.

No kým množstvo bratislavských pizzerií tohto štýlu, žiaľ, zaostáva v kvalite ingrediencií a chuti, Don Quijote od Figara má všetko také, ako má byť. Typické sú tu nie úplne bežné kombinácie ingrediencií a vlastné kreatívne názvy pízz, tak ak ste tu ešte neboli, pripravte sa, že si budete chvíľu vyberať.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Don Quijote (@don.quijote_ba)

8. Crust

Adresa: Pajštúnska 1
Cenová dostupnosť: €

Pizza Crust z Petržalky si za svoj krátky čas pôsobenia našla množstvo vďačných fanúšikov nielen preto, že jej majiteľ je známy influencer Expl0ited. Prináša moderný americký štýl pizze, ktorej nie sú cudzie ani dodatočné „externé“ omáčky a snaží sa aj o tzv. Detroit štýl, ktorému síce vo výsledku chýba pár centimetrov výšky, no vynahradzuje to zase plochou pizze, ktorá je oproti klasickému detroitskému „koláčiku“ väčšia.

Crust ako jedna z mála pizzerií ovláda pojmy ako „marinara“ či „vodka sauce“ a úplne najlepšie na nej je, že fantasticky chutí aj na druhý deň.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Crust Pizza 🍕 (@crust.sk)

7. Le Due Sicilie

Adresa: Župné námestie 9
Cenová dostupnosť: €

Nie tak dávno panoval v Bratislave medzi pizzami v podstate monopol Basilico. Pôvodná prevádzka ešte na Nivách a neskôr aj na Dunajskej priniesla do sveta prevažne „slovenských“ pízz neapolskú revolúciu, na nafúknuté okraje a kvalitné talianskej suroviny ste už nemuseli merať cestu do Stupavy. Neskôr sa Basilico rozšírilo o prevádzku pri kapucínoch a najnovšie aj o odbočku s rímskou pizzou v Eurovei 2.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 163272 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: PPV kód na Oktagon 60 , Pizza v Oggi ZDARMA alebo Burger v Roxore ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia