Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
24. marca 2023, 9:30
Čas čítania 4:45
Ema Stanovská

10 podnikov v Poprade, ktoré by si mal navštíviť: Podnik, kde si vylovíš svoju rybu, pivná zmrzlina aj legendárna pizza do ruky

10 podnikov v Poprade, ktoré by si mal navštíviť: Podnik, kde si vylovíš svoju rybu, pivná zmrzlina aj legendárna pizza do ruky
Zdroj: minipivovartatras.sk
GASTRO GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Na tieto gastroprevádzky nedá dopustiť žiaden Popradčan.

Poprad ukrýva viac gastroklenotov, ako si možno myslíš. Či už cestuješ z víkendového pobytu v Tatrách, alebo sa vraciaš od návštevy rodičov na východe, v tomto východoslovenskom meste sa určite oplatí zastaviť. Ukrýva zaujímavé podniky na rýchly obed, dobrú kávu aj domáce pivo.

V Refresheri objavujeme a navštevujeme zaujímavé miesta a prinášame ti výber toho najlepšieho, čo na Slovensku ochutnáš. Ak chceš viac podobného obsahu, sleduj tému Gastropriemysel. Nezabudni sa stať členom Refresher+ klubu, ktorý ti odomkne všetky prémiové články.

Minipivovar Tatras

Adresa: Námestie svätého Egídia 60

Hodnotenie: 4,6/5 (598 recenzií)

Popradský pivovar Tatras sídli v jednom z 19 domov, v ktorých mohli mešťania v 18. storočí variť pivo. Vôbec prvý pivovar tu vznikol už v roku 1812. 

Dnes tu varia spodne aj vrchne kvasené pivá, ktoré sú nefiltrované a nepasterizované. Ich receptúra zahŕňa iba vodu, jačmenný a pšeničný slad, chmeľ a pivné kvasinky. Ochutnať tu môžeš aj pivný zmrzlinový dezert, marinované pečené rebrá či pivnú polievku.

Odporúčané
McDonald’s hľadá nové posily do tímu. Okrem kariérneho rastu máš flexibilný pracovný čas, jedlo v 50 % zľave či lístky do kina McDonald’s hľadá nové posily do tímu. Okrem kariérneho rastu máš flexibilný pracovný čas, jedlo v 50 % zľave či lístky do kina 3. mája 2024, 9:30

Jedlo tu varia pomaly a pri nízkych teplotách. Reštaurácia ponúka hosťovi možnosť uloviť si z akvária vlastného pstruha a vybrať si spôsob, akým ho má kuchyňa pripraviť. Tamojší šéfkuchár Milan Duráni šéfoval v prestížnych reštauráciách v Nemecku a Taliansku, odkiaľ si priniesol základy prípravy dobrého jedla. Kuchári si pod jeho vedením vyrábajú vlastné zmesi korenín, omáčky, cestoviny a pečú si vlastný chlieb.

Reštaurácia ponúka aj prehliadku pivovaru s výkladom, na ktorej môžeš ich špeciály ochutnať priamo z tanku.

V pivovare si môžeš dať aj ich najväčšiu špecialitu – marinované pečené rebrá.
V pivovare si môžeš dať aj ich najväčšiu špecialitu – marinované pečené rebrá. Zdroj: minipivovartatras.sk

Dobré časy

Adresa: Levočská 211/2

Hodnotenie: 4,6/5 (2 173 recenzií)

Známa reštaurácia Dobré časy, ktorú nájdeš aj v Košiciach, vyniká veľkým výberom pív z rôznych malých pivovarov. Na výčape mávajú až sedemnásť druhov, čo v iných pivárňach nebýva zvykom. Podľa slov hostí sa občas stáva, že im niektoré chýbajú.

Piváreň sídli v dome s najväčšou krčmovo-reštauračnou históriou v Poprade, ktorý terajší majitelia prerobili v roku 2015, uvádzajú majitelia na stránke. Od roku 2018 majú dokonca aj vlastný pivovar s názvom God Times Brewery Svit, v ktorom varia obľúbené pivné špeciály.

Z jedál vyniká až deväť druhov burgrov (vrátane vegetariánskeho Beyond Meat), grilovaný hermelín s brusnicami, krídelká, ale aj pivné špeciality ako nátierka z pivného syru či nakladaný hermelín. Personál je tu ochotný a informovaný.

Odporúčané
Najlepšie raňajky v Bratislave: zoradili sme TOP 7 prevádzok Najlepšie raňajky v Bratislave: zoradili sme TOP 7 prevádzok 1. mája 2024, 12:30

Prevádzka sa skladá z dvoch poschodí, obe tvoria kapacitu 215 miest. Prísť môžeš aj so psom. Počas letnej sezóny je otvorená aj veľká letná terasa. Zaujímavosťou je, že si tu celoročne môžeš vychutnať rôzne koncerty a vystúpenia priamo na streche prevádzky.

V Dobrých časoch majú až deväť druhov burgrov.
V Dobrých časoch majú až deväť druhov burgrov. Zdroj: Facebook/DOBRÉ ČASY Poprad

Utopia

Adresa: Dostojevského 23

Hodnotenie: 4,5/5 (2 081 recenzií)

Mnohí pizzeriu Utopia radia medzi najlepšie pizze v meste. Ide o mestskú legendu, ktorú otvorili už v roku 2000. Ľudia tu chvália najmä bohatú ponuku jedál a skvelú pizzu, za ktorú dáš od 7,50 eura do 10,15 eura.

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 133279 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kde nájdeš najlepší burger a najlepšie sushi v meste.
  • Ktorá dizajnová kaviareň je otvorená len nedávno a ponúka výberovú kávu.
  • Ktoré dve legendárne fastfoodové prevádzky nesmieš vynechať.
  • Kde si dáš chutné palacinky či raňajkové menu.
Domov
Zdieľať
Diskusia