Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
26. mája 2023 o 14:30
Čas čítania 5:05
Ema Stanovská

Mullet bar je novým hitom Bratislavy: Austrálčania sa „rozbíjajú“ cez deň a končia o polnoci, vraví spolumajiteľ podniku

Mullet bar je novým hitom Bratislavy: Austrálčania sa „rozbíjajú“ cez deň a končia o polnoci, vraví spolumajiteľ podniku
Zdroj: Refresher/Dorota Jedináková
GASTRO GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Nový bar na Laurinskej ulici v Bratislave spája špičkové koktaily, pohodovú atmosféru a skvelých dídžejov. Refresher sa rozprával s majiteľmi Marošom a Gabrielom, ktorí zbierali skúsenosti v Austrálii.

Dáš si Dark And Horny so 69-percentným rumom, alebo Smoked Cherry Manhattan, ktorý ti pred tvojimi očami zaúdia údiacou pištoľou? V Mullet bare, kde sa posledné týždne koncentruje bratislavský nočný život, na tieto drinky nebudeš od objednania čakať dlhšie ako minútu.

Za novým podnikom stoja dvaja kamaráti Maroš a Gabriel, ktorí si svoje barmanské know-how priniesli až z ďalekej Austrálie. Myšlienkou tohto baru je fantastický produkt v neformálnej atmosfére, skvelí dídžeji a žúrky hoci aj za bieleho dňa. Názov odkazuje na slávny účes z 80. rokov mullet, ktorý je medzi Austrálčanmi veľmi populárny.

Maroš a Gabriel sa poznajú už roky, spoločný bar bol dlho ich snom.
Maroš a Gabriel sa poznajú už roky, spoločný bar bol dlho ich snom. Zdroj: Refresher/Dorota Jedináková

„Na Slovensku máme bary, kde je dobrý produkt, ale príliš formálna atmosféra. Je to vyslovene o tom, že si ideš sadnúť za dobrým servisom,“ hovorí Maroš, ktorý v Austrálii strávil tri a pol roka prácou v gastro sektore.

Odporúčané
Slovenka Andy si otvorila bistro v centre Milána: Skoro všetky recepty koláčov, ktoré pečiem, mám od mojej babky a mamy (Rozhovor) Slovenka Andy si otvorila bistro v centre Milána: Skoro všetky recepty koláčov, ktoré pečiem, mám od mojej babky a mamy (Rozhovor) 1. októbra 2024 o 9:30

„Austrálske bary spájajú špičkové koktaily v neformálnej atmosfére. Hrá tam hudba, ľudia tancujú pri stoloch. To sme sa snažili priniesť aj sem,“ dodáva.

Austrálska barová scéna je podľa Maroša na úplnej inej úrovni – všade robia vynikajúce koktaily, ľudia ich poznajú a vedia si ich objednať. „Slováci nepijú toľko koktailov a nie vždy vedia, čo majú obsahovať. Tu sa väčšinou šotuje. Ak by si Austrálčan dal šot borovičky, asi by skolaboval. Keď som im dal vyskúšať domácu slivovicu, skoro umreli,“ smeje sa spolumajiteľ.

V Mullet bare trvá príprava koktailu aj s platbou do minúty.
V Mullet bare trvá príprava koktailu aj s platbou do minúty. Zdroj: Refresher/Dorota Jedináková

Mullet bar je takisto asi prvý podnik na Slovensku so zmiešanými toaletami. „Nech je tam mingle-bingle – vycikáš sa, namaľuješ, dostaneš pusu,“ hovorí s úsmevom Maroš.

V Refresheri objavujeme a navštevujeme zaujímavé miesta a prinášame ti výber toho najlepšieho, čo u nás a vo svete ochutnáš. Pre viac podobného obsahu sleduj tému Gastro Bratislava a Gastropriemysel. Nezabudni sa stať členom klubu Refresher+, ktorý ti odomkne všetky prémiové články.

Austrálsky sen

K protinožcom sa Maroš s Gabrielom prvýkrát dostali cez projekt Work and Holiday, ktorý umožňuje získať víza na ročný pobyt, počas ktorého môžeš pracovať a cestovať. Ešte predtým Maroš odišiel do Južnej Ameriky, kde precestoval Kolumbiu, Ekvádor, Peru, Bolíviu a Čile.

Odporúčané
Ochutnali sme menu v študentskej jedálni na Mlynoch: študenti sa tam najedia chutne a lacno. Musia však zniesť dusno a dlhé rady Ochutnali sme menu v študentskej jedálni na Mlynoch: študenti sa tam najedia chutne a lacno. Musia však zniesť dusno a dlhé rady 24. septembra 2024 o 12:30

V Austrálii im dali možnosť pracovať buď v gastro segmente, alebo na farme. Vybrali si prvú možnosť. Prvých osem mesiacov strávili v Sydney, potom si kúpili obytnú dodávku a zvyšok roka strávili na severe krajiny v pobrežnom meste Port Douglas.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako vznikol nápad organizovať žúrky cez deň a ako to bude prebiehať.
  • V akých podmienkach pracoval Maroš ďalšie roky v Austrálii.
  • Ako zarobil za jeden deň 700 eur.
  • V čom je Bratislava drahšia ako Austrália.
  • Prečo si Maroš lockdown užil.
  • Koľko zaplatíš za drinky a ako je možné, že ho dostaneš do minúty.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 137371 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: PPV kód na Oktagon 62 , Životopis za pár minút s Kickresume ZDARMA alebo Pizza v Oggi ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia