Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Ľudia

Skvelá gastronómia nie je bez skvelých ľudí.

Prevádzky Testy Recepty Ľudia
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
Ako sa z kapra stala vianočná tradícia, ktorá dnes rozdeľuje spoločnosť: Pre niekoho týranie zvierat, pre iných vianočný must have
refresher+
Odporúčané
Ako sa z kapra stala vianočná tradícia, ktorá dnes rozdeľuje spoločnosť: Pre niekoho týranie zvierat, pre iných vianočný must have
7. 12. 2024 9:30
„Odkedy som sa narodil, sme mali každé Vianoce klasika kapra. Týždeň už bol vo vani, chcel som sa s ním dokonca kúpať. Potom ho oco zabil, vypitval, mamka ho naložila do mlieka a potom v trojobale vypražila,“ znie realita od čitateľa Lukáša.
Jedli sme v reštauračnom vozni slovenských železníc: čakali nás bryndzáky bez bryndze, s dezertom sme platili 17 eur (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Jedli sme v reštauračnom vozni slovenských železníc: čakali nás bryndzáky bez bryndze, s dezertom sme platili 17 eur (Reportáž)
17. 9. 2024 12:30
Vadilo by vám, ak by som si tu povysávala? Môžem vám prosím priniesť účet, už by som si chcela urobiť uzávierku. Prosby čašnícky a jazda v reštauračnom vozni slovenských železníc boli skutočne jedna veľká jazda. Začítaj sa do našej reportáže.
Toto je rebríček najhorších slovenských jedál. Prvé miesto zaskočí aj naše staré mamy
Toto je rebríček najhorších slovenských jedál. Prvé miesto zaskočí aj naše staré mamy
11. 9. 2024 15:39
Portál TasteAtlas, ktorý sa zaoberá tradičným jedlom a zhromažďuje autentické recepty, recenzie potravinových kritikov a výskumné články o obľúbených surovinách a jedlách.
Janči má s kamarátom mäsiareň v Londýne: Na naše klobásy som nalákal aj vegetariána, na ceny frflú len Slováci (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Janči má s kamarátom mäsiareň v Londýne: Na naše klobásy som nalákal aj vegetariána, na ceny frflú len Slováci (Rozhovor)
10. 9. 2024 9:30
Stávalo sa to, že jeden konkurenčný podnik sa nazval podobne ako my a na socials sa často vydával za nás. Ľudia písali so záujmom o naše klobásy, namiesto toho ich kontaktovali oni a tvárili sa, že sme to vlastne my. Bolo to dobré svinstvo, spomína Janči.
Jožo piekol v Mexiku 10 mesiacov slovenské langoše: Klasika domácim vôbec nechutila, podplácal som nimi aj policajtov (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Jožo piekol v Mexiku 10 mesiacov slovenské langoše: Klasika domácim vôbec nechutila, podplácal som nimi aj policajtov (Rozhovor)
20. 8. 2024 9:30
Život na Slovensku ho príliš nebavil, tak sa zbalil a odišiel žiť do Mexika. Tam sa Jozef rozhodol, že miestnym ponúkne niečo, o čom dovtedy pravdepodobne nikdy nepočuli. Na mexickom ostrove totiž rozbehol biznis s langošmi aj šiškami.
Vojto Artz: Raz prišla panička, objednala si najdrahší tanier a položila ho na zem pre svojho psa
Vojto Artz: Raz prišla panička, objednala si najdrahší tanier a položila ho na zem pre svojho psa
13. 8. 2024 13:15
Ešte predtým instagramovými a youtuberovými kuchármi existovali televízni kuchári. Poznalo ich celé Slovensko a jedným z prvých a najznámejších je Vojto Artz.
Gastro prieskum Grape 2024: pivo má podľa návštevníkov výhodnú cenu. Chutia im najmä burgre či ázijské veci. Kebab je už out
refresher+
Odporúčané
Gastro prieskum Grape 2024: pivo má podľa návštevníkov výhodnú cenu. Chutia im najmä burgre či ázijské veci. Kebab je už out
10. 8. 2024 19:00
Pivo za 3,60 sa podľa návštevníkov oplatí. Na správnom festivale však nesmú chýbať langoše, halušky či burger. Prečítaj si, čo nám o svojom stravovaní porozprávali respondenti.
Slovák šéfuje 4-hviezdičkovému hotelu v Taliansku: Začínal som v kuchyni, neodišiel som len kvôli peniazom (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Slovák šéfuje 4-hviezdičkovému hotelu v Taliansku: Začínal som v kuchyni, neodišiel som len kvôli peniazom (Rozhovor)
5. 7. 2024 12:30
„Mladí ľudia by si mali vyskúšať prácu v zahraničí. Môže im to iba niečo dať, aj keď to nie je prechádzka ružovou záhradou. Aj ja som sa ocitol v momentoch, keď to bolo veľmi ťažké. Žiadnu reč som neovládal,“ hovorí Ján Vlasák.
Martin Kolník: Rezeň s ryžou je nič, ja milujem smažák s tarhoňou
Martin Kolník: Rezeň s ryžou je nič, ja milujem smažák s tarhoňou
20. 6. 2024 15:30
Slovenská kuchyňa nemusí byť iba o tom, ktoré jedlá do nej patria, ale aj s akými prílohami ich jedávame! Len si vypočuj nový Podgast!
Markizácky šéfkuchár Martin Novák skončil v nemocnici. Čaká ho operácia
Markizácky šéfkuchár Martin Novák skončil v nemocnici. Čaká ho operácia
18. 6. 2024 9:23
„Toto musí ísť zo mňa preč. Zajtra sa ide na to, dnes ešte takto oddychujem,“ vraví šéfkuchár.
Boli sme v reštaurácii zo šou Na nože: Lukáš trávil v prevádzke 16 hodín denne. V tomto mu Martin Novák otvoril oči (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Boli sme v reštaurácii zo šou Na nože: Lukáš trávil v prevádzke 16 hodín denne. V tomto mu Martin Novák otvoril oči (Rozhovor)
22. 5. 2024 12:30
Populárna televízna šou Na nože má za sebou ďalšiu sériu. V poslednej epizóde sa šéfkuchár Martin Novák vybral na východné Slovensko do obce Hriadky, kde sa pokúsil pomôcť prevádzke Lucas Grill.
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
25. 4. 2024 13:30
Chef Tomek varí v podniku Mäso od Romana a znalci bratislavskej gastronómie jeho legendárne tanierové jedlá poznajú a milujú.
Kristína miesto výšky rozbehla na východe biznis s koláčmi. Zariadenie stojí aj 20-tisíc, ak chceš zarobiť, musí ťa to baviť
refresher+
Odporúčané
Kristína miesto výšky rozbehla na východe biznis s koláčmi. Zariadenie stojí aj 20-tisíc, ak chceš zarobiť, musí ťa to baviť
13. 4. 2024 14:30
V posledných rokoch dominoval medzi mladou generáciou zvyk, že väčšina absolventov gymnázií smerovala na vysoké školy. Dôkazom, že výnimka potvrdzuje pravidlo, je aj Kristína z Bardejova, ktorá sa rozhodla ostať doma a vybudovať si vlastný biznis.
Mladá barmanka Kristína: Je to alchýmia, sme ako psychológovia. Jeden zákazník raz nechal obrovský tringelt (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Mladá barmanka Kristína: Je to alchýmia, sme ako psychológovia. Jeden zákazník raz nechal obrovský tringelt (Rozhovor)
12. 4. 2024 12:30
„Tringelty sú super. Niekedy vedia navýšiť plat aj o 300 eur,“ prezradila nám v rozhovore šikovná Slovenka.
Šéfkuchárovi Martinovi Novákovi praskli nervy: Nestrpím klamanie zákazníkov, vyhlásil a z nakrúcania Na nože odišiel
Šéfkuchárovi Martinovi Novákovi praskli nervy: Nestrpím klamanie zákazníkov, vyhlásil a z nakrúcania Na nože odišiel
12. 4. 2024 8:55
Majiteľ reštaurácie Pekidors zákazníkom servíroval polievku zo zvyškov. Nezabránilo mu v tom ani varovanie Martina.
Jedli sme v novej reštaurácii influencera King Dubaja: Prekvapil nás sirloin steak, obrazy Ježiša aj víno Brada Pitta
refresher+
Odporúčané
Jedli sme v novej reštaurácii influencera King Dubaja: Prekvapil nás sirloin steak, obrazy Ježiša aj víno Brada Pitta
22. 3. 2024 9:30
„Veľa z našich hostí sú manažéri zo Švajčiarska, z Nemecka a Rakúska, ktorí tu robia biznis,“ hovorí slovenský Vlk z Wall Street o svojom podniku v Topoľčanoch.
Tieto 3 jedlá si z McDonald’s objednávali Slováci najčastejšie. Reštaurácia plánuje otvárať ďalšie prevádzky po celej krajine
PR správa
Tieto 3 jedlá si z McDonald’s objednávali Slováci najčastejšie. Reštaurácia plánuje otvárať ďalšie prevádzky po celej krajine
14. 3. 2024 17:00
Minulý rok obslúžili slovenské „mekáče“ 19 miliónov zákazníkov.
Šéfkuchára Forejta hejtovali za reklamu pre McDonald's: Spoluprácu s „mekáčom“ som nikdy neľutoval (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Šéfkuchára Forejta hejtovali za reklamu pre McDonald's: Spoluprácu s „mekáčom“ som nikdy neľutoval (Rozhovor)
8. 3. 2024 16:30
Ochutnali sme limitovanú edíciu hamburgera Maestro, za ktorou opäť stojí známy šéfkuchár Přemek Forejt. V rozhovore sme sa ho pýtali aj na to, čo hovorí na „hejt“ okolo svojej spolupráce s fastfoodom.
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
19. 10. 2023 12:00
Aj medzi variacimi a pečúcimi foodblogermi existuje kategória OG. Láska v hrncoch tvoriaca zaujímavé recepty od roku 2012 spadá do tejto kategórie.
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
21. 12. 2023 14:30
Posledný Podgast tohto roka je tu, opäť ide o vianočný špeciál nahrávaný naživo pred divákmi Vianočnej tržnice, špeciálnej akcie Urban Marketu v Starej tržnici.
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
25. 4. 2024 13:30
Chef Tomek varí v podniku Mäso od Romana a znalci bratislavskej gastronómie jeho legendárne tanierové jedlá poznajú a milujú.
Jedli sme v reštauračnom vozni slovenských železníc: čakali nás bryndzáky bez bryndze, s dezertom sme platili 17 eur (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Jedli sme v reštauračnom vozni slovenských železníc: čakali nás bryndzáky bez bryndze, s dezertom sme platili 17 eur (Reportáž)
17. 9. 2024 12:30
Vadilo by vám, ak by som si tu povysávala? Môžem vám prosím priniesť účet, už by som si chcela urobiť uzávierku. Prosby čašnícky a jazda v reštauračnom vozni slovenských železníc boli skutočne jedna veľká jazda. Začítaj sa do našej reportáže.
Markizácky šéfkuchár Martin Novák skončil v nemocnici. Čaká ho operácia
Markizácky šéfkuchár Martin Novák skončil v nemocnici. Čaká ho operácia
18. 6. 2024 9:23
„Toto musí ísť zo mňa preč. Zajtra sa ide na to, dnes ešte takto oddychujem,“ vraví šéfkuchár.
Slovák šéfuje 4-hviezdičkovému hotelu v Taliansku: Začínal som v kuchyni, neodišiel som len kvôli peniazom (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Slovák šéfuje 4-hviezdičkovému hotelu v Taliansku: Začínal som v kuchyni, neodišiel som len kvôli peniazom (Rozhovor)
5. 7. 2024 12:30
„Mladí ľudia by si mali vyskúšať prácu v zahraničí. Môže im to iba niečo dať, aj keď to nie je prechádzka ružovou záhradou. Aj ja som sa ocitol v momentoch, keď to bolo veľmi ťažké. Žiadnu reč som neovládal,“ hovorí Ján Vlasák.
Varil pre kráľovnú aj Rytmusa, v šou Na nože bude zachraňovať reštaurácie: S majiteľmi reštík na seba občas kričíme (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Varil pre kráľovnú aj Rytmusa, v šou Na nože bude zachraňovať reštaurácie: S majiteľmi reštík na seba občas kričíme (Rozhovor)
5. 2. 2023 16:30
Martin Novák bude od 8. februára zachraňovať reštaurácie v novej markizáckej šou Na nože. Navštívili sme ho v jeho reštaurácii v Pezinku, kde nám porozprával, ako prebiehalo nakrúcanie slovenskej verzie Áno, šéfe!
5 kuchárskych hviezd z Instagramu, ktoré musíš spoznať, ak miluješ chutné a kvalitné jedlo a humor
refresher+
Odporúčané
5 kuchárskych hviezd z Instagramu, ktoré musíš spoznať, ak miluješ chutné a kvalitné jedlo a humor
6. 2. 2024 16:30
Paul Delrez, Matty Matheson či Laurent Dagenais. Títo odborníci ti poskytnú nekonečné množstvo inšpirácie. Stačí, ak budeš pozorne sledovať ich prácu.
Šéfkuchára Forejta hejtovali za reklamu pre McDonald's: Spoluprácu s „mekáčom“ som nikdy neľutoval (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Šéfkuchára Forejta hejtovali za reklamu pre McDonald's: Spoluprácu s „mekáčom“ som nikdy neľutoval (Rozhovor)
8. 3. 2024 16:30
Ochutnali sme limitovanú edíciu hamburgera Maestro, za ktorou opäť stojí známy šéfkuchár Přemek Forejt. V rozhovore sme sa ho pýtali aj na to, čo hovorí na „hejt“ okolo svojej spolupráce s fastfoodom.
Jedli sme v novej reštaurácii influencera King Dubaja: Prekvapil nás sirloin steak, obrazy Ježiša aj víno Brada Pitta
refresher+
Odporúčané
Jedli sme v novej reštaurácii influencera King Dubaja: Prekvapil nás sirloin steak, obrazy Ježiša aj víno Brada Pitta
22. 3. 2024 9:30
„Veľa z našich hostí sú manažéri zo Švajčiarska, z Nemecka a Rakúska, ktorí tu robia biznis,“ hovorí slovenský Vlk z Wall Street o svojom podniku v Topoľčanoch.
Boli sme v reštaurácii zo šou Na nože: Lukáš trávil v prevádzke 16 hodín denne. V tomto mu Martin Novák otvoril oči (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Boli sme v reštaurácii zo šou Na nože: Lukáš trávil v prevádzke 16 hodín denne. V tomto mu Martin Novák otvoril oči (Rozhovor)
22. 5. 2024 12:30
Populárna televízna šou Na nože má za sebou ďalšiu sériu. V poslednej epizóde sa šéfkuchár Martin Novák vybral na východné Slovensko do obce Hriadky, kde sa pokúsil pomôcť prevádzke Lucas Grill.
Šéfkuchárovi Martinovi Novákovi praskli nervy: Nestrpím klamanie zákazníkov, vyhlásil a z nakrúcania Na nože odišiel
Šéfkuchárovi Martinovi Novákovi praskli nervy: Nestrpím klamanie zákazníkov, vyhlásil a z nakrúcania Na nože odišiel
12. 4. 2024 8:55
Majiteľ reštaurácie Pekidors zákazníkom servíroval polievku zo zvyškov. Nezabránilo mu v tom ani varovanie Martina.
Yaksha so známou bratislavskou pekárňou predáva valentínske panettone za 40 eur. Tržby im za pár dní presiahli 20-tisíc
Yaksha so známou bratislavskou pekárňou predáva valentínske panettone za 40 eur. Tržby im za pár dní presiahli 20-tisíc
12. 2. 2024 13:23
Limitovaným talianskym pečivom vyvolali medzi Slovákmi poriadny ošiaľ.
Jožo piekol v Mexiku 10 mesiacov slovenské langoše: Klasika domácim vôbec nechutila, podplácal som nimi aj policajtov (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Jožo piekol v Mexiku 10 mesiacov slovenské langoše: Klasika domácim vôbec nechutila, podplácal som nimi aj policajtov (Rozhovor)
20. 8. 2024 9:30
Život na Slovensku ho príliš nebavil, tak sa zbalil a odišiel žiť do Mexika. Tam sa Jozef rozhodol, že miestnym ponúkne niečo, o čom dovtedy pravdepodobne nikdy nepočuli. Na mexickom ostrove totiž rozbehol biznis s langošmi aj šiškami.
Iba 24-ročný Filip ide variť do najlepšej reštaurácie Európy: Šéfkuchár na mňa 10 minút kričal, že som mu dal tupý nôž (Rozhovor)
Odporúčané
Iba 24-ročný Filip ide variť do najlepšej reštaurácie Európy: Šéfkuchár na mňa 10 minút kričal, že som mu dal tupý nôž (Rozhovor)
25. 11. 2022 14:30
Dánska gastronómia je na veľmi vysokej úrovni, pretože sa jej venujú ľudia, ktorí ju chcú naozaj robiť. Kuchár Filip Urbanič tento odbor študoval v dánskom Odense, prax získal v 250-ročnej reštaurácii a teraz smeruje do michelinskej reštaurácie.
Vegánky sú nadržanejšie. Nová štúdia dokazuje, že rastlinná strava zlepšuje náš sexuálny život
Vegánky sú nadržanejšie. Nová štúdia dokazuje, že rastlinná strava zlepšuje náš sexuálny život
17. 1. 2024 16:30
V rámci testovania im pustili dokumenty a porno. Ženám popri sledovaní videí merali teplotu v genitáliách, ktorá sa pri vzrušení výrazne mení.
V tejto reštaurácii zaplatíš bizarný poplatok: rodičom hlučných detí naúčtovali takmer 50 eur, príbeh sa stal virálnym
V tejto reštaurácii zaplatíš bizarný poplatok: rodičom hlučných detí naúčtovali takmer 50 eur, príbeh sa stal virálnym
6. 11. 2023 11:19
Majiteľ podniku rodičom odkázal, že s takýmto správaním patria do Burger Kingu, a nie do jeho reštaurácie.
Toto sú najlepšie jedlá Európy. V rebríčku sa umiestnili aj tri slovenské pochúťky
Toto sú najlepšie jedlá Európy. V rebríčku sa umiestnili aj tri slovenské pochúťky
19. 12. 2023 8:23
Podľa turistov sú najchutnejšie bryndzové halušky, ale aj kapustnica.