Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Ľudia

Skvelá gastronómia nie je bez skvelých ľudí.

Prevádzky Testy Recepty Ľudia
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
Tieto 3 jedlá si z McDonald’s objednávali Slováci najčastejšie. Reštaurácia plánuje otvárať ďalšie prevádzky po celej krajine
PR správa
Tieto 3 jedlá si z McDonald’s objednávali Slováci najčastejšie. Reštaurácia plánuje otvárať ďalšie prevádzky po celej krajine
včera o 17:00
Minulý rok obslúžili slovenské „mekáče“ 19 miliónov zákazníkov.
Šéfkuchára Forejta hejtovali za reklamu pre McDonald's: Spoluprácu s „mekáčom“ som nikdy neľutoval (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Šéfkuchára Forejta hejtovali za reklamu pre McDonald's: Spoluprácu s „mekáčom“ som nikdy neľutoval (Rozhovor)
8. 3. 2024 16:30
Ochutnali sme limitovanú edíciu hamburgera Maestro, za ktorou opäť stojí známy šéfkuchár Přemek Forejt. V rozhovore sme sa ho pýtali aj na to, čo hovorí na „hejt“ okolo svojej spolupráce s fastfoodom.
Bayashi je kráľ varenia, ktorý nepovie ani slovo. S natáčaním začal vďaka nešťastnej náhode, dnes zarába milióny
refresher+
Odporúčané
Bayashi je kráľ varenia, ktorý nepovie ani slovo. S natáčaním začal vďaka nešťastnej náhode, dnes zarába milióny
15. 2. 2024 12:30
S natáčaním videí začal po tom, čo prišiel o prácu fitnestrénera. Dnes je Bayashi hviezdou sociálnych sietí, kde jeho obsah sledujú stovky miliónov ľudí.
Wagyu burger, hľuzovkové nebo aj talianske tiramisu. Boli sme v novej stredomorskej reštaurácii Narbon, obsluhovali nás majitelia
refresher+
Odporúčané
Wagyu burger, hľuzovkové nebo aj talianske tiramisu. Boli sme v novej stredomorskej reštaurácii Narbon, obsluhovali nás majitelia
13. 2. 2024 14:30
Nová reštaurácia v srdci Bratislavy má luxusný interiér a výnimočnú rodinnú atmosféru. Majitelia stavili na koncept stredomorskej kuchyne a michelinského šéfkuchára Dávida Ivána.
Yaksha so známou bratislavskou pekárňou predáva valentínske panettone za 40 eur. Tržby im za pár dní presiahli 20-tisíc
Yaksha so známou bratislavskou pekárňou predáva valentínske panettone za 40 eur. Tržby im za pár dní presiahli 20-tisíc
12. 2. 2024 13:23
Limitovaným talianskym pečivom vyvolali medzi Slovákmi poriadny ošiaľ.
5 kuchárskych hviezd z Instagramu, ktoré musíš spoznať, ak miluješ chutné a kvalitné jedlo a humor
refresher+
Odporúčané
5 kuchárskych hviezd z Instagramu, ktoré musíš spoznať, ak miluješ chutné a kvalitné jedlo a humor
6. 2. 2024 16:30
Paul Delrez, Matty Matheson či Laurent Dagenais. Títo odborníci ti poskytnú nekonečné množstvo inšpirácie. Stačí, ak budeš pozorne sledovať ich prácu.
Vegánky sú nadržanejšie. Nová štúdia dokazuje, že rastlinná strava zlepšuje náš sexuálny život
Vegánky sú nadržanejšie. Nová štúdia dokazuje, že rastlinná strava zlepšuje náš sexuálny život
17. 1. 2024 16:30
V rámci testovania im pustili dokumenty a porno. Ženám popri sledovaní videí merali teplotu v genitáliách, ktorá sa pri vzrušení výrazne mení.
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
21. 12. 2023 14:30
Posledný Podgast tohto roka je tu, opäť ide o vianočný špeciál nahrávaný naživo pred divákmi Vianočnej tržnice, špeciálnej akcie Urban Marketu v Starej tržnici.
Toto sú najlepšie jedlá Európy. V rebríčku sa umiestnili aj tri slovenské pochúťky
Toto sú najlepšie jedlá Európy. V rebríčku sa umiestnili aj tri slovenské pochúťky
19. 12. 2023 8:23
Podľa turistov sú najchutnejšie bryndzové halušky, ale aj kapustnica.
Najlepšiu neapolskú pizzu robia v Bošanoch. Majiteľ Janči nám v kuchyni ukázal, ako ju pripraviť
refresher+
Odporúčané
Najlepšiu neapolskú pizzu robia v Bošanoch. Majiteľ Janči nám v kuchyni ukázal, ako ju pripraviť
18. 12. 2023 12:30
Špičkové talianske ingrediencie, unikátne, no vyvážené chute a špeciálne neapolské cesto, ktoré si musí oddýchnuť. Majiteľ Neapolky sa nám postaral o excelentný gurmánsky zážitok. Za kvalitu a bravúrny food styling by sa nehanbili ani v zahraničí.
VIDEO: Na internete trenduje ochrnutý kuchár, ktorý sa zvŕta v kuchyni vďaka zaujímavému mechanizmu. Odkiaľ sa vzal?
VIDEO: Na internete trenduje ochrnutý kuchár, ktorý sa zvŕta v kuchyni vďaka zaujímavému mechanizmu. Odkiaľ sa vzal?
3. 12. 2023 18:29
Inovatívny vynález nesie názov Standing ovation a uľahčuje voľné státie vďaka špeciálnej kovovej konštrukcii.
Porotkyňa Jožka z Pečie celé Slovensko: Katky mi pri vyraďovaní bolo ľúto, ale je to súťaž (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Porotkyňa Jožka z Pečie celé Slovensko: Katky mi pri vyraďovaní bolo ľúto, ale je to súťaž (Rozhovor)
28. 11. 2023 12:30
„Katky mi pri vyraďovaní bolo ľúto, ale je to súťaž, nie je to stretnutie príjemných ľudí, ktorí sa zabávajú pri pečení. My nejaké kritériá musíme rešpektovať a urobiť hodnotenie čo najlepšie,“ hovorí pre Refresher Jozefína Zaukolcová.
Známy markizácky šéfkuchár otvoril bistro na lukratívnej adrese v Bratislave. Je inšpirované starou nórskou tradíciou
Známy markizácky šéfkuchár otvoril bistro na lukratívnej adrese v Bratislave. Je inšpirované starou nórskou tradíciou
7. 11. 2023 15:57
V menu nájdeš napríklad lokálnu rybu za 30 eur. Šéfkuchár Martin Novák plánuje v budúcnosti priniesť aj fine dining.
V tejto reštaurácii zaplatíš bizarný poplatok: rodičom hlučných detí naúčtovali takmer 50 eur, príbeh sa stal virálnym
V tejto reštaurácii zaplatíš bizarný poplatok: rodičom hlučných detí naúčtovali takmer 50 eur, príbeh sa stal virálnym
6. 11. 2023 11:19
Majiteľ podniku rodičom odkázal, že s takýmto správaním patria do Burger Kingu, a nie do jeho reštaurácie.
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
19. 10. 2023 12:00
Aj medzi variacimi a pečúcimi foodblogermi existuje kategória OG. Láska v hrncoch tvoriaca zaujímavé recepty od roku 2012 spadá do tejto kategórie.
Majiteľ nového Kácečka: Vyvolali sme davovú psychózu. Náš priestor už nebude zanedbaný, nálepky budeme strhávať (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Majiteľ nového Kácečka: Vyvolali sme davovú psychózu. Náš priestor už nebude zanedbaný, nálepky budeme strhávať (Rozhovor)
20. 7. 2023 12:30
Ako bude vyzerať nové Kácečko a na čo všetko sa môžeš tešiť? Všetko nám zodpovedal jeho dlhoročný majiteľ Ivan Pätoprstý.
Ervin si otvoril kórejské bistro: Kimči som kedysi robil v detskej vaničke a zakopával na záhrade v 50-kilových sudoch
refresher+
Odporúčané
Ervin si otvoril kórejské bistro: Kimči som kedysi robil v detskej vaničke a zakopával na záhrade v 50-kilových sudoch
19. 7. 2023 9:30
Aby Kórejčanom navaril halušky, dal si doniesť zo Slovenska až 200 kíl bryndze a oravskú slaninu. Rozprávali sme sa s majiteľom nového bistra Banchan Ervinom Polivkom, ktorý v tejto exotickej krajine strávil skoro 9 rokov.
Expert na zmrzlinu: Zmrzlina „z prášku“ nie je vôbec zlá, sušené mlieko dnes používa takmer každý (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Expert na zmrzlinu: Zmrzlina „z prášku“ nie je vôbec zlá, sušené mlieko dnes používa takmer každý (Rozhovor)
9. 6. 2023 14:30
Ochutnáš tu zmrzlinu z červenej ryže, ktorú si majiteľ doniesol až z Južnej Kórey, pistáciový cheesecake ťa zas dostane do siedmeho neba. Zmrzlinového technológa Petra Matuščíka sme navštívili v jeho novootvorenej prevádzke Dželato.
Wagyu burger, hľuzovkové nebo aj talianske tiramisu. Boli sme v novej stredomorskej reštaurácii Narbon, obsluhovali nás majitelia
refresher+
Odporúčané
Wagyu burger, hľuzovkové nebo aj talianske tiramisu. Boli sme v novej stredomorskej reštaurácii Narbon, obsluhovali nás majitelia
13. 2. 2024 14:30
Nová reštaurácia v srdci Bratislavy má luxusný interiér a výnimočnú rodinnú atmosféru. Majitelia stavili na koncept stredomorskej kuchyne a michelinského šéfkuchára Dávida Ivána.
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
19. 10. 2023 12:00
Aj medzi variacimi a pečúcimi foodblogermi existuje kategória OG. Láska v hrncoch tvoriaca zaujímavé recepty od roku 2012 spadá do tejto kategórie.
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
21. 12. 2023 14:30
Posledný Podgast tohto roka je tu, opäť ide o vianočný špeciál nahrávaný naživo pred divákmi Vianočnej tržnice, špeciálnej akcie Urban Marketu v Starej tržnici.
Varil pre kráľovnú aj Rytmusa, v šou Na nože bude zachraňovať reštaurácie: S majiteľmi reštík na seba občas kričíme (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Varil pre kráľovnú aj Rytmusa, v šou Na nože bude zachraňovať reštaurácie: S majiteľmi reštík na seba občas kričíme (Rozhovor)
5. 2. 2023 16:30
Martin Novák bude od 8. februára zachraňovať reštaurácie v novej markizáckej šou Na nože. Navštívili sme ho v jeho reštaurácii v Pezinku, kde nám porozprával, ako prebiehalo nakrúcanie slovenskej verzie Áno, šéfe!
5 kuchárskych hviezd z Instagramu, ktoré musíš spoznať, ak miluješ chutné a kvalitné jedlo a humor
refresher+
Odporúčané
5 kuchárskych hviezd z Instagramu, ktoré musíš spoznať, ak miluješ chutné a kvalitné jedlo a humor
6. 2. 2024 16:30
Paul Delrez, Matty Matheson či Laurent Dagenais. Títo odborníci ti poskytnú nekonečné množstvo inšpirácie. Stačí, ak budeš pozorne sledovať ich prácu.
Yaksha so známou bratislavskou pekárňou predáva valentínske panettone za 40 eur. Tržby im za pár dní presiahli 20-tisíc
Yaksha so známou bratislavskou pekárňou predáva valentínske panettone za 40 eur. Tržby im za pár dní presiahli 20-tisíc
12. 2. 2024 13:23
Limitovaným talianskym pečivom vyvolali medzi Slovákmi poriadny ošiaľ.
Kristína varí v najlepšej reštaurácii sveta: Pracujem 17 hodín denne, v prvej michelinskej reštaurácii som každý deň plakala
refresher+
Odporúčané
Kristína varí v najlepšej reštaurácii sveta: Pracujem 17 hodín denne, v prvej michelinskej reštaurácii som každý deň plakala
31. 3. 2023 12:30
„V michelinskej reštaurácii sa od vás očakáva, že všetko bude perfektné. Prvé dva mesiace som cestou domov vždy plakala,“ hovorí pre Refresher len 21-ročná Kristína Nemčková.
Iba 24-ročný Filip ide variť do najlepšej reštaurácie Európy: Šéfkuchár na mňa 10 minút kričal, že som mu dal tupý nôž (Rozhovor)
Odporúčané
Iba 24-ročný Filip ide variť do najlepšej reštaurácie Európy: Šéfkuchár na mňa 10 minút kričal, že som mu dal tupý nôž (Rozhovor)
25. 11. 2022 14:30
Dánska gastronómia je na veľmi vysokej úrovni, pretože sa jej venujú ľudia, ktorí ju chcú naozaj robiť. Kuchár Filip Urbanič tento odbor študoval v dánskom Odense, prax získal v 250-ročnej reštaurácii a teraz smeruje do michelinskej reštaurácie.
Vegánky sú nadržanejšie. Nová štúdia dokazuje, že rastlinná strava zlepšuje náš sexuálny život
Vegánky sú nadržanejšie. Nová štúdia dokazuje, že rastlinná strava zlepšuje náš sexuálny život
17. 1. 2024 16:30
V rámci testovania im pustili dokumenty a porno. Ženám popri sledovaní videí merali teplotu v genitáliách, ktorá sa pri vzrušení výrazne mení.
V tejto reštaurácii zaplatíš bizarný poplatok: rodičom hlučných detí naúčtovali takmer 50 eur, príbeh sa stal virálnym
V tejto reštaurácii zaplatíš bizarný poplatok: rodičom hlučných detí naúčtovali takmer 50 eur, príbeh sa stal virálnym
6. 11. 2023 11:19
Majiteľ podniku rodičom odkázal, že s takýmto správaním patria do Burger Kingu, a nie do jeho reštaurácie.
Toto sú najlepšie jedlá Európy. V rebríčku sa umiestnili aj tri slovenské pochúťky
Toto sú najlepšie jedlá Európy. V rebríčku sa umiestnili aj tri slovenské pochúťky
19. 12. 2023 8:23
Podľa turistov sú najchutnejšie bryndzové halušky, ale aj kapustnica.
Bayashi je kráľ varenia, ktorý nepovie ani slovo. S natáčaním začal vďaka nešťastnej náhode, dnes zarába milióny
refresher+
Odporúčané
Bayashi je kráľ varenia, ktorý nepovie ani slovo. S natáčaním začal vďaka nešťastnej náhode, dnes zarába milióny
15. 2. 2024 12:30
S natáčaním videí začal po tom, čo prišiel o prácu fitnestrénera. Dnes je Bayashi hviezdou sociálnych sietí, kde jeho obsah sledujú stovky miliónov ľudí.
Známy markizácky šéfkuchár otvoril bistro na lukratívnej adrese v Bratislave. Je inšpirované starou nórskou tradíciou
Známy markizácky šéfkuchár otvoril bistro na lukratívnej adrese v Bratislave. Je inšpirované starou nórskou tradíciou
7. 11. 2023 15:57
V menu nájdeš napríklad lokálnu rybu za 30 eur. Šéfkuchár Martin Novák plánuje v budúcnosti priniesť aj fine dining.
Porotkyňa Jožka z Pečie celé Slovensko: Katky mi pri vyraďovaní bolo ľúto, ale je to súťaž (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Porotkyňa Jožka z Pečie celé Slovensko: Katky mi pri vyraďovaní bolo ľúto, ale je to súťaž (Rozhovor)
28. 11. 2023 12:30
„Katky mi pri vyraďovaní bolo ľúto, ale je to súťaž, nie je to stretnutie príjemných ľudí, ktorí sa zabávajú pri pečení. My nejaké kritériá musíme rešpektovať a urobiť hodnotenie čo najlepšie,“ hovorí pre Refresher Jozefína Zaukolcová.
Dvaja kamaráti z Indie a Miška zo Sexuálnej výchovy rozbehli street food Rolltown. Jedlo je fusion troch krajín, vznikalo 4 roky
refresher+
Odporúčané
Dvaja kamaráti z Indie a Miška zo Sexuálnej výchovy rozbehli street food Rolltown. Jedlo je fusion troch krajín, vznikalo 4 roky
14. 4. 2022 9:30
Puneet Dhiman stretol svojho kamaráta (a v súčasnosti aj biznis partnera) Arihanta Siyala prvý deň po príchode na Slovensko. Obaja študovali technické smery, no ich vášňou vždy bolo jedlo. Teraz spolu rozbiehajú farebný indický street food Rolltown.
VIDEO: Na internete trenduje ochrnutý kuchár, ktorý sa zvŕta v kuchyni vďaka zaujímavému mechanizmu. Odkiaľ sa vzal?
VIDEO: Na internete trenduje ochrnutý kuchár, ktorý sa zvŕta v kuchyni vďaka zaujímavému mechanizmu. Odkiaľ sa vzal?
3. 12. 2023 18:29
Inovatívny vynález nesie názov Standing ovation a uľahčuje voľné státie vďaka špeciálnej kovovej konštrukcii.
Ukrajinky Kseniia a Alena ušli pred vojnou a v Bratislave si otvorili modernú reštauráciu. Už prvé týždne mali úplne plno
refresher+
Odporúčané
Ukrajinky Kseniia a Alena ušli pred vojnou a v Bratislave si otvorili modernú reštauráciu. Už prvé týždne mali úplne plno
13. 4. 2023 12:30
Aj keď im ľudia hovorili, že všetko robia naopak, ich reštaurácia si veľmi rýchlo získala srdcia ľudí. Navštívili sme reštauráciu Inside, za ktorou stoja Ukrajinky Kseniia a Alena. V rozhovore sa s nami podelili o svoj životný a kariérny príbeh.
Čo ochutnať v metropole východu? Košice ponúkajú aj týchto 10 geniálnych podnikov
Odporúčané
Čo ochutnať v metropole východu? Košice ponúkajú aj týchto 10 geniálnych podnikov
6. 3. 2018 17:12
Košice nám po gastronomickej stránke rozhodne majú čo ponúknuť.