Vo štvrtok sme zúčastnili slávnostného otvorenia interiéru Château Rúbaň, ktorý nabral nový dych a my ti ukážeme, ako vyzerájú nové priestory.
Kaštieľ je v rukách jednej rodiny od roku 2012 a postupne sa rekonštruoval. Najprv prišiel na rad exteriér, až napokon sa upravoval interiér, ktorý tak mohol konečne otvoriť svoje brány.
V areáli nájdeš aj reštauráciu či vinárstvo Rubáň.
Program začal obedom pripraveným šéfkuchárom Róbertom Tataiom, víťazom maďarského MasterChefa.
Obed sme si tak mohli vychutnať v úplne nových priestoroch a boli sme prví hostia, ktorí ich mohli zažiť. Majiteľka prezradila, že nové priestory budú slúžiť na rôzne súkromné akcie, od eventov cez oslavy až po svadby.
Po obede sme mali možnosť zúčastniť sa aj degustácie vín, ktoré sa výrábajú priamo tu.
Majiteľka Vladimíra Ollé pre Refresher prezradila, že kaštieľ vníma ako svoje tretie dieťa a hoci nejde o jej jedinú podnikateľskú činnosť, toto miesto je pre ňu srdcovou záležitosťou.
„Areál sme kúpili v roku 2012, odvtedy ho zveľaďujeme postupnými krokmi. Interiér bol posledný krok k tomu, aby bolo všetko dané do poriadku,“ hovorí majiteľka.
Priznala, že keď kaštieľ prvýkrát navštívili, okamžite ich zaujal svojou jedinečnou energiou, a hoci bol v zlom stave, rozhodli sa ho kúpiť. Prezradila aj to, že to celý proces rekonštrukcie bol náročnejší, ako si zo začiatku myslela.
Vnútri kaštieľa nájdeš aj manželský apartmán, ktorý vyzerá skutočne čarovne a romanticky.
Táto váňa s výhľadom do záhrady nás úplne očarila.
Aj keď je to z Bratislavy približne dve hodiny autom, určite sa oplatí vyraziť do Rúbaňu, či už na prehliadku kaštieľa, ochutnávku vín, alebo len tak stráviť príjemný deň mimo mesta.