Majiteľ známeho bistra Banchan sa rozhodol obohatiť gastroscénu hlavného mesta unikátnym kórejským štýlom stolovania. Jedlo si tu dovaríš a dopripravíš sám na ich tradičných varičoch alebo grile.
Ide o populárny koncept zvaný pocha, kedy človek hoduje, zoznamuje sa a zabáva.
Reštaurácia Masida ponúka dva typy setov. Jedným z nich sú hot poty, kde si suroviny dovaríš priamo pri stole vo vriacom vývare. Na výber máš až šesť rôznych základov, ktoré môžeš doplniť rozmanitými prílohami podľa chuti.
Druhým typom setu je BBQ. Na tradičný kórejský grill si môžeš hodiť bravčové a hovädzie mäso s poriadnou dávkou zeleniny a príloh.
Takéto grilovanie pri stole je v Kórei nielen o jedle, ale aj o spoločenskom zážitku, pri ktorom sa ľudia stretnú a spoločne si vychutnávajú jedlo, doplnené o rôzne omáčky a kimchi.
V nápojovom lístku nájdeš tradičné limonády a ľadové čaje, ako aj výber kórejského alkoholu, vrátane whiskey, piva či kraftového ginu.
V ponuke je aj fermentované ryžové víno.
Interiér je ladený do steampunkového štýlu s priznanými materiálmi, surovými kovmi, plechmi a železom.
Steny zdobia custom grafiky s kórejskými motívmi, ktoré dotvárajú autentickú atmosféru.
Majiteľ reštaurácie pre Refresher prezradil, že v budúcnosti plánuje do jedálneho lístka zaradiť aj ďalšie kórejské špeciality.