Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti Novynabytok.sk
27. mája 2021, 7:04
Čas čítania 2:19

Ako nájsť dostatok miesta pre oblečenie aj v menšom byte?

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Vybrať si správnu skriňu je kľúčové. Ukladací priestor by ti mal slúžiť a nezaberať veľa miesta.

Pri zariaďovaní domácnosti v menších bytoch je dôležité šikovne vymyslieť ukladací priestor tak, aby bolo kde odložiť všetky veci a zároveň, aby izby nepôsobili príliš stiesnene. Hlavne oblečenie ti zaberie značnú časť úložného miesta. A to ani nemusíš byť nákupná maniačka. Nie každý má však dom so samostatným šatníkom veľkým ako niekoho obývačka.

Využi priestor na maximum

Ak si naviac tvoja práca vyžaduje určitý dresscode a rozhodne sa v nej nemôžeš objaviť v tom, čo prvé vytiahneš zo skrine, oblečenie ti poľahky zaplní nejednu skriňu aj bez toho, aby si si každý víkend nakupovala nepotrebné handry. Obzvlášť, ak potrebuješ mať oblečenie uložené prehľadne a bez toho, aby sa v skrini krčilo. Kto by predsa chcel každé ráno pred odchodom do práce narýchlo žehliť elegantnú sukňu a blúzku vytiahnutú niekde zo zadnej časti skrine?

Pri vyberaní novej šatníkovej skrine preto viac ako na vzhľad pozeraj dovnútra. Skriňa so šikovným usporiadaním vnútorného priestoru nielenže pojme značnú časť tvojich módnych kúskov, ale zároveň zaručí, že sa v nej nebude oblečenie nadmieru krčiť. Nebudeš tak musieť každý večer myslieť nato, aby si si chystala outfit na ráno a kontrolovala, či ho netreba prežehliť.

Skrina
Zdroj: Yuri Shevtsov / Shutterstock.com

Mysli aj nato, koľko priestoru budeš mať pred skriňou. V prípade, že ju chceš umiestniť do užšieho priestoru, určite si vyber skriňu s posuvnými dverami. Ak nebudeš mať problém s priestorom pri dverách s klasickým otváraním, kľudne zvoľ tie, zvyčajne sa otvárajú a zatvárajú tichšie, čo ocenia nielen ostatní členovia domácnosti, ale ak bývaš v bytovke, hlavne tvoji susedia. Teda pokiaľ nemáš vo zvyku zatvárať dvere na skriniach „o čosi“ prudšie.

etriť priestor v domácnosti môžeš aj tým, že namiesto samostatne stojaceho zrkadla, pred ktorým si budeš skúšať rôzne kombinácie oblečenia, môžeš dať zrkadlo na dvere šatníkovej skrine. Ušetrí ti to miesto a zrkadlo bude vždy poruke tam, kde je aj oblečenie.

Drobnosti maj poruke

Veľkých skríň však do menšieho bytu zmestíš len obmedzený počet (niekedy budeš rada aj za jednu), miesto musí predsa ostať aj na iný nábytok a samozrejme sa predsa u seba doma nechceš cítiť stiesnene.

Pre spodné prádlo a podobné drobnosti postačí aj menšia komoda, ktorú môžeš umiestniť do spálne. Spodné prádlo tak budeš mať stále poruke. A keď už dávaš komodu do spálne, logika káže nechať si v nej kúsok miesta pre nočné košieľky a pyžamá.

V prípade, že očakávaš prírastok, praktickou sa môže stať komoda s prebaľovacím pultom. Obzvlášť ak je riešená tak, že je prebaľovací pult možné odmontovať a keď už nebude potrebný, máš obyčajnú komodu.

Kde sa dá, šetri. Ale nie na úkor kvality

Pri zariaďovaní nového bývania bývajú asi najdrahšími položkami kuchyňa a kúpeľňa, ale aj suma za nábytok sa vie vyšplhať na nezanedbateľnú čiastku, keď začneš jednotlivé položky zratúvať. Ak kupuješ všetok nábytok od jednej firmy, skús sa poinformovať, či neponúkajú nejaké zľavy. Pri sťahovaní sa do nového, či kompletnej rekonštrukcii, je každé ušetrené euro veľká pomoc.

Skrina
Zdroj: Iakov Filimonov / Shutterstock.com

Dbaj aj na kvalitu materiálov, z ktorých je nábytok vyrobený. Kupuješ ho predsa s tým, že ti bude slúžiť dlhé roky a tak by ťa určite nepotešilo, keby sa začne po chvíli rozpadávať a prejavovať rôzne nedostatky. Vyššia cena neznamená automaticky aj vyššiu kvalitu, ale ak chceš trvácny nábytok, lacné to určite nebude. Investované peniaze sa ti však vrátia tým, že nebudeš musieť každú chvíľu niečo doťahovať alebo opravovať a hlavne nie po chvíli používania nábytok meniť.

Akékoľvek skrine a komody si nakoniec vyberieš, po ich poskladaní vždy prichádza tá príjemnejšia časť. Poukladať si do nich všetko svoje obľúbené oblečenie. Len nechaj nejaké miesto aj svojmu partnerovi.

Domov
Zdieľať
Diskusia