Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. mája 2021, 20:32
Čas čítania 0:58
Viktor Kniš

Annu Záborskú v parlamente podporia extrémisti z ĽSNS. Znovu chce odmietnuť európsku správu o reprodukčných právach žien

NEWS OĽANO
Uložiť Uložené

Konzervatívna poslankyňa má podporu ĽSNS a niektorých kolegov v OĽaNO.

Poslanci Kresťanskej únie, OĽaNO a Sme rodina na čele s konzervatívnou poslankyňou Annou Záborskou opäť predkladajú do parlamentu návrh zákona v súvislosti so správou Európskeho parlamentu o situácii v oblasti sexuálneho a reprodukčného zdravia a práv v Európskej únii v rámci zdravia žien. Informujú o tom Aktuality, ktorým to potvrdila samotná poslankyňa.

V tomto prípade chce, aby slovenský parlament tomu európskemu pripomenul svoje postavenie. „Ako poslanci NR SR považujeme za svoju povinnosť chrániť zvrchovanosť Slovenska a jeho záujmy tak, ako nám to ukladá Ústava SR. Zároveň chceme deklarovať, že suverenita v týchto oblastiach je pre Slovensko kľúčová,“ napísala poslankyňa na Facebooku.

Prvýkrát návrh predložili na rokovanie parlamentu tajne bez toho, aby prešiel koaličnou radou. Druhýkrát návrh zákona nevetovala ani liberálne orientovaná SaS. Podľa predsedníčky poslaneckého klubu Sloboda a solidarita budú mať možno poslanci Richarda Sulíka pri hlasovaní o tejto hodnotovej otázke zelenú kartu, a teda budú môcť hlasovať podľa vlastného uváženia. 

Na druhej strane, Annu Záborskú určite podporia extrémisti z ĽSNS, informujú Aktuality. 

Odporúčané
Matovič útočí na Arpáda Soltésza: Iba progresívny novinár môže žartovať o strieľaní novinárov à la Kočner, du ven blejt Matovič útočí na Arpáda Soltésza: Iba progresívny novinár môže žartovať o strieľaní novinárov à la Kočner, du ven blejt 25. mája 2021, 15:36

Poslankyňa a šéfka výboru pre európske záležitosti Vladimíra Marcinková zo strany Za ľudí už pred dvoma týždňami v reakcii na predkladaný návrh zákona upozornila, že reprodukčné práva žien sú aj ľudskými právami. 

„Pani Záborská s ďalšími kolegami sa znovu snaží v pléne parlamentu otvoriť debatu o potratoch. Neviem si inak vysvetliť, že pre nás nijako nezaväzujúci dokument Európskeho parlamentu posúva na rokovanie Národnej rade,“ upozornila s tým, že hlasovala proti Záborskej uzneseniu. 

Ľudia na Slovensku nepotrebujú, aby sa poslanci parlamentu znovu hádali o potratoch,“ dodáva Marcinková. 

Anna Záborská.
Anna Záborská. Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia