Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
25. mája 2021, 16:17
Čas čítania 1:07
Viktor Kniš

V žltých a oranžových okresoch Slovenska už môžu byť koncerty „na stojáka“. Toto sú základné podmienky

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

V oboch stupňoch ostražitosti je povolená konzumácia aj v interiéri.

Zlepšujúca sa epidemická situácia poskytuje ďalšie možnosti zmierňovania opatrení pri organizácii kultúrnych podujatí. Ministerstvo kultúry upozorňuje, že na základe covid semafora pre kultúru je v niektorých okresoch povolená konzumácia v interiéri, zvyšujú sa počty v skupine v rámci hromadných prehliadok a s obmedzeniami odpadáva i podmienka, ktorá hovorí len o sediacich divákoch.


V oranžových okresoch, ktoré sú v 2. stupni ostražitosti (13 okresov), okrem kapacity pre sediacich divákov (maximálne 50 percent kapacity, najviac 250 návštevníkov v interiéri a 500 v exteriéri) je povolené aj státie – maximálne 50 osôb v interiéri alebo 100 osôb v exteriéri.

Odporúčané
Ako kultúrny automat oživí koncerty pre 250 až 1000 ľudí na Slovensku? (Otázky a odpovede) Ako kultúrny automat oživí koncerty pre 250 až 1000 ľudí na Slovensku? (Otázky a odpovede) 29. apríla 2021, 20:00


V žltých okresoch – 1. stupeň ostražitosti (2 okresy), kde sú limity pre sediacich návštevníkov 50 percent kapacity v interiéri alebo 75 percent v exteriéri (pri zachovaní celkového počtu najviac 250 návštevníkov v interiéri a 500 návštevníkov v exteriéri), je povolené státie pri maximálnej kapacite do 100 osôb v interiéri alebo 250 osôb v exteriéri.


V oboch stupňoch ostražitosti je povolená konzumácia aj v interiéri s podmienkou maximálne štyri osoby alebo osoby zo spoločnej domácnosti pri jednom stole (oranžový okres) a maximálne šesť osôb alebo osoby zo spoločnej domácnosti pri jednom stole (žltý okres). Možná je aj konzumácia v kinosálach.

Domov
Zdieľať
Diskusia