Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
5. apríla 2021, 19:07
Čas čítania 0:40
Jakub Paulík

Chceš zájsť v Anglicku na čapované pivo? Musíš sa nahlásiť v aplikácii

Chceš zájsť v Anglicku na čapované pivo? Musíš sa nahlásiť v aplikácii
Zdroj: Pixabay/Guinness
ZAUJÍMAVOSTI LOCKDOWN VEĽKÁ BRITÁNIA
Uložiť Uložené

Takto bude vyzerať v Británii trasovanie osôb, ktoré pôjdu do podniku.

Angličania si budú môcť už od 12. apríla zájsť sadnúť na čapované pivo. V krajine sa síce podniky zatiaľ úplne neotvárajú, no nič nebude majiteľom brániť v tom, aby obsluhovali aspoň na terase.

Má to však jednu podmienku. Podľa nových pravidiel sa bude musieť každý, kto navštívi podnik, nahlásiť v aplikácii Národnej zdravotnej služby Spojeného kráľovstva (NHS), uvádza sa na webe vlády.

Odporúčané
Na očkovanie sa predbiehajú mladí ľudia. Formulár akceptuje aj falošné mená ako Ute K*kott či Igor Matovič Na očkovanie sa predbiehajú mladí ľudia. Formulár akceptuje aj falošné mená ako Ute K*kott či Igor Matovič 5. apríla 2021, 10:51

Ak by zákazník prišiel do baru, do ktorého sa v ten deň dostavilo viacero ľudí, ktorým neskôr prišiel pozitívny test, dostal by informáciu o tom, že sa má ísť preventívne otestovať. 

Ten, kto sa nakazí koronavírusom, bude zdieľať s ďalšími ľuďmi polohu miest, ktoré medzičasom navštívil. Od 9. apríla budú môcť obyvatelia Anglicka zájsť dvakrát do týždňa na antigénový test a preplatí im ho štát.

Vláda tvrdí, že tento systém dohľadávania má slúžiť aj na trasovanie bezpríznakových prípadov, keď ľudia ani netušia, že sa nakazili, ale môžu vírus prenášať ďalej. Podľa worldometers sa vo Veľkej Británii koronavírusom celkovo nakazilo 4 359 388 ľudí. Z celkového počtu zomrelo 126 836 a 3 901 642 z nich sa podarilo vyliečiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia