Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. marca 2021, 14:35
Čas čítania 0:54
Adam Novosad

Biochemik Čekan sa obáva, aby sa koronavírus na Veľkú noc nešíril ako na Vianoce. Treba strážiť hranice a dodržiavať pravidlá

NEWS PAVOL ČEKAN
Uložiť Uložené

Biochemik Pavol Čekan považuje prichádzajúcu Veľkú noc za skúšku dodržiavania pravidiel.

Nezhody vo vládnej koalícii spôsobili pred Vianocami príliš uvoľnený režim opatrení, ktorý vyústil do silnej vlny nových prípadov a úmrtí, trvajúcej dodnes. Vlna síce pomaly ustupuje, ale biochemik Pavol Čekan už dnes upozorňuje, aby Slovensko nepodcenilo prichádzajúce veľkonočné sviatky. Stačí, že ľudia stratia obozretnosť, začnú obchádzať pravidlá intenzívnejšie ako dnes a môže prísť katastrofa.

„Koronavírus kašle na politické krízy a politické hry. Jedine náš konzistentne tvrdý prístup voči nemu zastaví pandémiu,“ odkazuje vedec vláde.

Pavol Čekan
Zdroj: Pavol Čekan/Facebook

Čekan ukazuje na niekoľko základných vecí, ktorými by sa podľa neho mala vláda zaoberať čo najskôr. Opatrenia by mali viesť k znižovaniu hospitalizácií s ťažkým priebehom, mali by pomôcť ľuďom v liečbe postcovidového syndrómu, ale mali by sa zamerať aj na psychologické problémy, ktoré sa v súvislosti s pandémiou objavili v populácii.

Domov
Zdieľať
Diskusia