Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2021, 12:36
Čas čítania 0:44
Jakub Paulík

Len polovicu mladých ľudí priťahuje výhradne opačné pohlavie, ukázal prieskum

Len polovicu mladých ľudí priťahuje výhradne opačné pohlavie, ukázal prieskum
Zdroj: TASR/AP/Chiang Ying-ying
ZAUJÍMAVOSTI LGBT+
Uložiť Uložené

Sú ľudia čoraz otvorenejší a neboja sa priznať sexuálnu orientáciu?

Prieskum vo Veľkej Británii založený na 1 127 respondentoch a 1 005 opýtaných z USA ukázal zaujímavé zistenia. V ankete sa ľudí pýtali, či ich priťahuje výlučne opačné pohlavie. S postupujúcim vekom na túto otázku odpovedalo kladne čoraz viac ľudí, no pri mladých respondentoch vo veku 18 až 24 rokov to bola približne len polovica, píše Daily Mail s odkazom na The Times. O prieskum sa postarala spoločnosť Ipsos MORI.

U ľudí vo veku 41 až 54 rokov išlo o 76 % respondentov a vo vekovej kategórii 55 až 75 rokov o 81 %. „Prírastky aspoň čiastočne predstavujú zvýšenie ochoty vyjsť s pravdou von. Každá z posledných generácií čelila čoraz menej vonkajším tlakom na prispôsobenie sa heterosexualite,“ hovorí k výsledkom prieskumu Karen Blairová, odborníčka na psychológiu sexuálnej orientácie z kanadskej Trent University.

Domov
Zdieľať
Diskusia